McNallyho risk

McNallyho risk https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98825/mcnallyho-risk-98825.jpg 3 5 2

Archy McNally série

< 3. díl >

Detektivka z prostředí floridské lepší společnosti představuje osobitého detektiva, mladého nedostudovaného právníka. Pro klienty svého otce vyšetřuje minulost poněkud záhadného muže a jeho krásné dcery. Po jejich příchodu na Palm Beach dochází k řadě podivných příhod a nakonec k vraždě místního nadaného portrétisty, který dívku maloval. Mladý muž celou záležitost vyšetřuje pro svého bohatého přítele, který se se záhadnou kráskou hodlá oženit i přes zjevný nesouhlas své matky. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

McNally´s Risk , 1993


více info...

Přidat komentář

kap66
28.08.2023 3 z 5

Tohle opravdu není nejčtenější série! Kdyby mi ji před čtyřmi lety nedoporučil sám 1amu, autor prvního a jediného komentáře, Archy McNally by mi zřejmě ani do oka nepadl. On tedy - jako hlavní postava a vypravěč - není zrovna k sežrání: nedostudovaný vejtaha a machýrek, milovník krasavic (všechny ho chtějí), vybraných lahůdek, prvotřídního pití a extravagantních obleků, zbohatlický lenoch. Nepředře se ani u vyšetřování vražd (ne že by musel), ale hláškuje celkem vtipně, to musím uznat. Působí to lehce, čte se to lehce, zanechá to pouze lehký otisk.
Jukla jsem na Wikipedii, kolik dílů s postavou McNallyho existuje (v angličtině 13). Až budou překlady věcí umělé inteligence, bude se mi stýskat po perličkách zplozených překladačem: (Archy McNally není) "žádný cynický tvrdohlavý péro". Tak to vidíte. Já se namáhám s charakteristikou na celý odstavec, a nejsem zdaleka tak vtipná :-).

1amu
30.08.2019 4 z 5

Prní kniha ze série "McNally". Autora mám rád, protože mi svým anglosaským humorem, i když je Američan, připomíná Agathu Christie. Čtení o lásce tu a tam okořeněné vraždičkou je četba, která se hodí ve chvílích, kdy se necítíme nejlépe. Začteme se do prvních listů knihy a Lawrence Sanders nás "chňapnul". Bohužel nedožil se plného úspěchu, zemřel v roce 1998. V sérii s floridským playboyem, který se jmenuje Archy Mc Nally pokračoval se souhlasem dědiců Vincent Lardo, řekl bych, že úspěšně. Výběr tohoto pána byl výborný. Je poznat, že Sanders i Lardo byli "naladěni" stejně.
Příběhy Archyho nejsou pro drsňáky, či příznivce hororů. Kdo miluje jemný vtip, ironické narážky a konce jaké tuší, přijde si na své.


Autoři knihy

Lawrence Sanders
americká, 1920 - 1998
Vincent Lardo
americká, 1937