McNallyho tajemství

McNallyho tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98824/mcnallyho-tajemstvi-98824.jpg 3 11 11

Archy McNally série

1. díl >

Detektivka z prostředí společenské smetánky na Zlatém pobřeží na Floridě je součástí autorova volného cyklu o nekonvenčním vyšetřovateli. Mladý soukromý detektiv, společník v seriózní advokátní kanceláři svého otce na Palm Beach, pátrá tentokrát po zmizelém archu vzácných poštovních známek z majetku bohaté a velice svérázné staré dámy. Záhadu zmizelých známek se nakonec hrdinovi podaří objasnit, uvědomuje si ale, že ne všechno, co objevil, může vyjít na veřejnost. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Melantrich
Originální název:

McNally´s Secret , 1991


více info...

Přidat komentář

trudoš
11.07.2019 3 z 5

„Na posledních pár dnů případu Zvrhlá Jenny si vzpomínám jako na dobu, kdy události převzaly vládu nad lidmi a za pomoci vlastní hybné síly dovedly záhadu k rozuzlení, které nikdo nepředvídal - nejméně ze všech však já.“
Jako detektivka moc nic, hrdina vývoj událostí příliš neovlivňuje a samotné jeho vyšetřování je spíš laxnějšího charakteru. Spočívá víceméně v tom, že denně navštěvuje milionářské sídlo a osazenstva se průběžně vyptává co, kdo a kde dělal. A jak úvodní citace napovídá, zločin se nakonec vyřeší bez jeho většího přispění.
Co ovšem musím vyzdvihnout, je neodolatelná stylistika. Lawrence Sanders propůjčuje vyprávění sympatickou atmosféru děl F. S. Fitzgeralda a funguje mu to dokonale. Archy McNally je sice floutek, jehož představa spokojeného života jsou tanec, pití a zábava, přesto si dokáže držet image moderního gentlemana. Není žádným Bondem, Marlowem či Holmesem, ale skutečně pouze příslušníkem zlaté mládeže, který se od svých vrstevníků liší snad jen tím, že má svědomí.

1amu
02.07.2019 4 z 5

Když si chci udělat malou čtenářskou radost, sáhnu po knize Lawrence Sanderse (je jedno ze které série), nejraději mám těch pár, kde v hlavní roli vystupuje Archy McNally, o kterém se říká v Palm Beach na Floridě, že je jedním z nejžádanějších svobodných mladých mužů ve městě, které zase není tak velké, aby "drbny" záhy věděly o každém vše. Pracuje ve firmě svého otce jako "vedoucí oddělení diskrétního vyšetřování". Otec, vážený advokát se již smířil s tím, že jeho syn byl vyloučen ze studií na Yale University v NY, protože během koncertu tamní filharmonie, přeběhl jeviště nahý, leč s maskou prezidenta Nixona.
V knize řeší případ odcizených známek velké hodnoty, které vlastní jedna z prominentních klientů jeho otce Prescotta.
Autor má neobvyklý styl psaní detektivního příběhu. V prvé řadě vtip, precizně vylíčené hlavní postavy děje, neteče tam krev "plným proudem".
Tyto knihy by se určitě líbily ctihodné Lady Agathě Christie, protože jsou psány stylem, jí používaným. Jde o milostné příběhy okořeněné čímsi jako (prý) vraždou.
Čtenáře těchto příběhů nebolí ruce, Archy je seznamuje s Palm Beach a jeho kouzelným okolím, ale též s jeho oblíbeným "Pelikán klubem", kam vodí své přátele, milenky i zpřízněného kamaráda z místní police. Zkrátka pohoda.
Nečekejte nic světoborného, pouze vtipný příběh plný pohody. A to někdy potřebujeme, že ?


kadgam
17.07.2018 2 z 5

Vtipné čítanie s nádychom detektívky v prostredí americkej smotánky.

h2220
18.12.2016 4 z 5

Utla knizka, ktera spojuje patrani po odcizenych znamkach v americke "high society" s milostnym pribehem soukromeho detiktiva. Prijemne cteni .-)

kika 13
18.05.2014 4 z 5

Pohodové čtení,hlavní hrdina si ví rady v každé situaci.

Pet007
16.08.2013 4 z 5

Dobrá detektivka se zajímavým začátkem, nejspíš i nezvyklým. Sympatický hrdina.