McNallyho alibi

McNallyho alibi https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22713/bmid_mcnallyho-alibi-pLI-22713.jpg 3 10 5

Archy McNally série

< 11. díl >

Román o Archy McNallym Detektivní román odehrávající se v Palm Beach vypráví příběh soukromého detektiva Archyho McNallyho, který má za úkol vypátrat ztracený rukopis Capoteových Opětovaných modliteb. Nynější majitel rukopisu je nalezen mrtev a bohužel vůz soukromého očka je spatřen, jak rychlostí blesku ujíždí z místa činu. Ještě před touto eskapádou se mu ale pochybná překupnice sběratelských kuriozit Claudia Lesterová svěří, že jí rukopis odcizil bývalý milenec. Ten se však brání a tvrdí, že Claudiino nařčení je pomstou zhrzené milenky. Hlavní hrdina stojí před nesnadnou úlohou. Nejprve musí totiž zjistit, kdo je kdo v téhle bizarní tragikomedii.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

McNally’s alibi , 2002


více info...

Přidat komentář

ludek.n
13.06.2022 4 z 5

Pátrání Archyho McNallyho po zmizelém Capoteově rukopisu se přispěním hlavní postavy nese v lehce komediálním duchu a odlehčené groteskní atmosféře. Nejlepšímu soukromému detektivovi v Palm Beach prostě není nic svaté, a to jak v profesní, tak v soukromé sféře. Autoři, pánové Sanders a Lardo, ho totiž vybavili neutuchající dobrou náladou, štiplavým sarkasmem a nonšalantním přístupem k vyskytnuvším se problémům. Když se k tomu přidá odsýpající, nepříliš komplikovaný děj, pár pitoreskních postaviček, včetně slibných a potencionálně silných protihráčů, ale především inteligence a hravost, máme před sebou odpočinkové čtení, které baví od první do poslední stránky. Děkovat za to můžeme zvolené formě vyprávění, která z pátrání po pachateli hrdelního zločinu udělala zábavu k popukání. Některé Archyho bonmoty jsou tak povedené, že stojí za zapamatování. McNallyho alibi nejspíš není nejlepší detektivkou na světě, ale je to zatraceně dobrá četba, která si bezpochyby zaslouží svůj díl pozornosti.

1amu
27.03.2018 4 z 5

Hm,hm dámy - to já mám na Archyho úplně jiný názor. Ač ze slunečné Floridy je mi blízký, má smysl pro humor a zpočátku smůlu v lásce, což se postupně mění k lepšímu po seznámení s krásnou policistkou Georgy, která má jediný zápor - bohužel neumí vařit. Ale to nevadí od toho je Pelikán klub s úžasným majitelem Mr.Pettybonem, který umí připravit každý drink. A pak kouzelná dvojice domácí kuchařky Ursi a manžela jménem Jamie, oba jsou špičkové drbny s napojením na celou síť stejně zaměstnaných v kouzelném městečku. Archy Mc Nally si je toho dobře vědom a těží z této informační studnice. Má parťáka seržanta Al Rogoffa, se kterým spolupracuje na případech. Samozřejmě jde o zvláštní, jemný způsob humoru, který se spíše podobá špičkovým autorům ve "staré dobé Anglii". Je velkou škodou, že pan Sanders již není mezi námi. Se souhlasem pozůstalých jej nahradil pan Lardo, ale brzy přestal. Řada Archyho není jediná, i ostatní hrdinové pana Sanderse zaujmou.


Capinka
07.02.2018 odpad!

Velmi nezáživný příběh. Zápletka nic moc a rozuzlení taky. Skoro mi to připadalo, jako by to napsalo nějaké děcko. Spousta zbytečných řečí o lidech kolem a příběhu to nepomohlo.

vtata
30.01.2018 1 z 5

Nezáživný příběh s rozvleklým dějem. Nedočteno, což se mi stává málokdy.

JanaJane
05.08.2016 1 z 5

Příliš mnoho bláta kolem zakalilo celý příběh. Odkládám nedočtené.

Autoři knihy

Vincent Lardo
americká, 1937
Lawrence Sanders
americká, 1920 - 1998