Studio 6

Studio 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175331/studio-6-175331.jpg 3 81 16

Annika Bengtzonová série

< 2. díl >

Na hřbitově v jednom ze stockholmských parků je nalezena mrtvá dívka. Brutální vražda se sexuálním motivem okamžitě obsadí titulní stránky švédských novin. Poté co je ze zločinu obviněn ministr zahraničního obchodu, rozpoutá se mediální peklo. Anniku Bengtzonovou, mladou stážistku ve Večerníku, zavede případ do místního podsvětí, erotických klubů i do vysokých politických kruhů. Ve hře je spravedlnost, ale také Anničina budoucnost, profesní i soukromá. Studio 6 je druhý kriminální román Lizy Marklundové, chronologicky však předchází ději Exploze, úvodní části bestsellerové série publikované ve 30 jazycích. Česky vychází v novém překladu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Studio Sex , 1999


více info...

Přidat komentář

Janice10
03.01.2021 odpad!

Never more. Annike bylo stále blivno, vyžadovala profesionální chování od ostatních, ač se tak sama nechovala. Příliš mnoho podrobností (tašku si na redakční stůl položila snad 50x). Knihu jsem dočetla, vlastně ani nevím proč, byla jsem u čtení naštvaná. Knížku od L. Marklund nikdy víc, i kdyby byla poslední na světě.

Janík511
29.05.2019 4 z 5

Knihu dočítám a až na zbytečně zdlouhané a místy nezáživné situace se mi líbí a čte se dobře. Svědek a Studio 6 už stojí za přečtení, takže nelituji, že jsem ji četla. Uvidíme, jestli se pustím ještě do dalších dílů.


jana1941
13.03.2019 4 z 5

Velmi čtivá kniha, místy, hlavně ze začátku, jsou tam zbytečně zdlouhavé popisy. Za půlkou je pak kniha napínavá a nutilo mě to číst dál a dál. Jako celek mě to bavilo, i když znám lepší knihy.

maryzka
05.02.2019 2 z 5

Docela tato detektivní kniha ujde. Čte se dobře, nepostrádá napětí i když mě udivil docela ten konec. Jak jsem pochopila tak se tato novinářka ocitla u soudu za zabití přítele, to také dostala poté místo no nic......

Lubisek
16.10.2018 4 z 5

Rozhodně lepší díl než Exploze. Ale stále mě dost mrzí zbytečné zdlouhavé popisy. Ocenil bych více napětí. Zároveň je to ale něco odlišného, než klasické krimi knížky. Doufám, že díly budou postupně gradovat a dočkáme se skvělého dílu. :)

Jujka
04.02.2018 3 z 5

Nie som veľká odborníčka na krimi knihy a toto je prvá kniha od tejto autorky. Musím ale povedať, že kniha ma sklamala.
Začiatok knihy bol super na nič sa nečakalo a vtiahlo ma to do deja. Čítala som ďalej a čím ďalej tým viac ma to nudilo. Ako rýchlo napätie na začiatku začalo tak rýchlo sa aj skončilo.
Z recenzií, ktoré som si čítala som zistila, že koniec je super napínavý. A to bol asi jediný dôvod, prečo som knihu dočítala. Keby som recenzie nečítala, asi by som knihu skončila čítať v polovici.
Koniec ale nesklamal. Musím povedať, že koniec bol fajn, keď do rozuzlenia pridala ešte malá zápletka.
Určite mohol byť dej pútavejší. A neviem čo je na tejto knihe "bestseller".

laklom53
03.12.2017

Kniha nezáživná,nemám slov,nuda a málo společného s detektivkou.

Klára2216
13.04.2017 3 z 5

Kniha prostě průměr. Chyběl moment překvapení. Předvídatelné.

Acquenta
24.03.2016 3 z 5

Začátek se mi hodně líbil. Poutavý, napínavý. Pak ale příběh spadl do jakého-si životního vyprávění a to už tak napínavé nebylo. Deník byl moc okatý, hned jsem poznala, že se jedná o hlavní hrdinku a ne o zavražděnou ( její přítel Sven se ukázal hned v první kapitole jako tyran ). Kniha celkem dobrá, ale podle mě dost slabá na označení ,, světový bestseller "

kadgam
21.03.2015

Jednoznačne sa mi kniha páčila s jej labilnou hrdinkou aj zamotanou zápletkou.

lencisko
10.08.2014 3 z 5

čtivý kriminální příběh, zajímavá zápletka

evasamankova
10.02.2014 3 z 5

Citelně slabší než předchozí Exploze, která se mi velmi líbila. Detektivní příběh se tu odvíjel velice pomalu, bez jakýchkoliv zvratů a v závěru v podstatě vyšuměl trochu do ztracena. Vlastně ani nevím, jestli bych to nazvala přímo detektivním příběhem. Navíc politická část zápletky pro mě nebyla nijak zajímavá.
Nemůžu ale říct, že bych se nudila. Annika je mi sympatická a kniha byla spíše zajímavá v poznávání její osoby v mladším věku oproti Explozi.
Přesto tato kniha disponuje jedním (škoda že jich není více) velice překvapivým momentem v samotném závěru. Musím přiznat, že mi znatelně poklesla čelist a byla to od autorky trochu "rána mezi oči". Joo, to bylo to hodně dobré.
Ale bohužel jedna stránka nedělá celou knihu, proto hodnotím pro mě spravedlivým průměrem.

kneslova
24.01.2014 3 z 5

Také jsem četla Explozi, nadšená jsem nebyla, ale nemůžu odolat knihám z edice Bestseller. Tato kniha mi přijde malinko lepší než Exploze, ale prostě průměrná, táhnoucí se, místy nudná detektivka.

Morsie
20.11.2013 4 z 5

Četla jsem Explozi a byla jsem z ní nadšená! Bylo tedy jasné, že na řadu musí přijít i Studio 6 (originální název je ovšem daleko výstižnější a taky lepší ;).
Bylo zajímavé sledovat hlavní hrdinku, kdy je ještě mladá a ne tak zkušená jako její vyzrálejší já z předchozího příběhu – tu holku začínám mít ráda.
Mnohým se nejspíš nemusí zamlouvat styl jakým je kniha psaná. No mně osobně je novinářský jazyk velice sympatický - je svižný, má spád, jde k věci, místo aby se zaobíral nepodstatnými maličkostmi, a přesto mu nechybí náboj a naléhavost samotného sdělení.
Ovšem forma není vše, jde především o příběh! Jenže co si budeme povídat. Děj samotný je opět dobře propracovaný, napínavý a veskrze netradiční - je ale takřka brilantní. Říkám ale takřka, protože věřím, že mě Liza ještě překvapí a ještě víc přiková k židli. Zkrátka Studio 6 je super a já se těším na další Anničino vyšetřování...

Babouš
13.11.2013 4 z 5

Jakožto studenta žurnalistiky a vášnivého čtenáře thrillerů mě Studio 6 fakt bavilo. Kromě detailního vykreslení novinářského prostředí jsem dostal i napínavou zápletku a velice čtivý příběh. Jistě, není to žádné hlubokomyslné dílo - knihy s hlubokými myšlenkami se ostatně málokdy stanou světovým bestsellerem - ale já od knihy chtěl jenom pár hodin příjemné zábavy, což splnila.

kika 13
25.11.2012 1 z 5

Detektivní román,který mě moc nebyvil číst.

Štítky knihy

severská krimi švédské detektivky

Autorovy další knížky

Liza Marklund
švédská, 1962
2013  67%Studio 6
2013  69%Atentátnik
2012  84%Pohlednice smrti
2015  74%Rudý vlk
2014  65%Prime time

Kniha Studio 6 je v

Přečtených123x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce113x
Chystám se číst35x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x