Rudý vlk

Rudý vlk https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227597/bmid_annika-bengtzonova-rudy-vlk-dYJ-227597.jpg 4 40 14

Annika Bengtzonová série

< 5. díl

V zlověstných závějích… číhá trpělivě smrt. Zasněžená krajina na severu Švédska vydá mrtvé tělo místního novináře. Týden před jeho násilnou smrtí si s ním Annika Bengtzonová, reportérka stockholmského Večerníku, domluvila rozhovor o dávném teroristickém útoku na jednu vojenskou základnu. Než stihne Annika přijít na to, jakou to může mít souvislost, octne se na stopě sériových vrahů. A záhy odhalí šokující napojení obou případů na nejvyšší politiky v zemi. Zveřejnění takových informací se však rovná profesní sebevraždě. Navíc Anničin soukromý život utrpí bolestnou ránu… avšak Annika se ani tentokrát – stejně jako v předchozích příbězích Exploze, Studio 6, Svědek a Prime time – nehodlá vzdát ani kariéry, ani rodinného štěstí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Den röda vargen , 2005


více info...

Přidat komentář

Nofar197
07.01.2024 5 z 5

Lokální novinář Benny Ekland má na dosah rozuzlení několik desetiletí staré záhady ohledně teroristického útoku na švédskou leteckou základnu. Krátce před schuzkou s renomovanou kolegyní novinářkou Annikou Bengtzonovou umírá během dopravní nehody.
Annice Bengtzonove její lety vybrouseny instinkt zkušené novinářky napovídá, že načasování Eklandovy smrti ve spojení s lety starou záhadou není náhodné a pouští se do pátrání na vlastní pěst.
Co spojuje smrt místního novináře, vystraseneho teenagera, farmáře a lokálního politika a postarší ucitelky mateřské školy a vedoucí keramického kroužku, na jejichž tělech je pokaždé nalezeny lístek s citátem Mao Ce-tunga?
Napínavé od první do poslední stránky.

kalache
09.07.2023 4 z 5

...podle mne kniha opravdu začne 50 stran od konce...


anajkah
21.11.2022 3 z 5

Nebylo to vyloženě špatné, ale trochu rozvláčné, no a po odhalení vraha na můj vkus zbytečné prodlužování děje, už jsem jen prolétla zbývající stránky.

Dédečko75
26.10.2021 3 z 5

No za mně Teda nic moc

Jaruš7
14.02.2021 3 z 5

No, pod kůži se mi nedostala, i když napětí setrvalo.
Z pohledu vnímavé novinářky stojí za to se i o nehody více zajímat.
Série zločinů stoupá a důvody jako nitky zasahují do bizarní činnosti minulosti.
Maovize u ledu - těžko uvěřit.

Příběh s rozličnými partnerskými vztahy, zpestřuje honbu za novinovými trháky z politických kuloárů a z kriminálních zločinů.

iveta3689
23.03.2020 3 z 5

Nechápu zařazení mezi detektivky, na to jsem se bohužel nachytala. Detektivní pátrání v knize prakticky neproběhlo. Napínavá také není, je v ní mnoho popisných rozvleklých pasáží. Většinu prostoru zabírají osobní problémy hrdinů.

Lubisek
16.12.2018 5 z 5

Poslední knížka ze série. A musím přiznat, že ani v nejmenším nezklamala. Začátek je velmi rychlý - dozvídáme se o Ragnwaldovi a prakticky celou dobu známe totožnost vraha. Nebo ne? Jsem velmi rád, že jsem konečně tuhle sérii dočetl. Taktéž velmi oceňuji to, že poslední kniha je ta nejpovedenější. Jde rozhodně vidět, že se Liza během psaní velmi zlepšila. Konec (přibližně kolem 380. stránky) je naprosto úchvatný a napínavý. Od této chvíle se již od knížky nedají odlepit oči. Velmi příjemné překvapení. :)

mispulin
22.08.2017 4 z 5

Napínavý děj střídaly nudné pasáže. Ale celkem dobrý.
První kniha od této autorky. Určitě si něco přečtu něco dalšího.

soukroma
29.07.2017 3 z 5

Třetí kniha od autorky, stále zajímavá, ale zase jinak - tentokrát hlavně pěknými popisy kraje Norrlandu, kolem Luleå (autorka přiznává, že miluje tamní obrovské železárny, takže i ty byly v příběhu přítomny). Jinak tentokrát na můj vkus moc terorismu a maoistů, moc politiky vrcholné i regionální.
Jakkoli se autorka pasovala na královnu severské krimi jaksi vlastní mocí (nad vydavatelstvím), nedá se jí upřít, že její knihy jsou úplně jiné než hlavní proud severských detektivek (méně krve, násilí, patologických projevů, zato více rodinných a osobních problémů, byť povětšinou bez drog a alkoholismu, a mnohem více švédské politiky).

SilvieSisinka
03.05.2017 2 z 5

Pro mě hrozná nuda.Knížka byla utahaná,klidně mohla mít méně stran.Průměrná kniha.

Lindulinek
07.09.2015 3 z 5

Kniha mě vůbec nenadchla a přečetla jsem ji jen s velkou dávkou přemáhání. Bohužel tento žánr není nic pro mě.

judy1
09.07.2015

Zpočátku rozvláčné, ale postupně lepší a lepší. Ve výsledku dobrá kniha.

evasamankova
16.02.2015 4 z 5

Klasická Liza Marklund - vhled do novinářského prostředí, zápletka sahající do politického prostředí a další kousek ze života hlavní hrdinky. Mně osobně i tentokrát přišlo nejzajímavějším to poslední - tedy samotná Annika.
Čtivé, zajímavé, místy zdlouhavé - zkrátka typická Marklund.
Recenze: http://samankova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=448761&bk=35398

Babouš
24.01.2015 4 z 5

Ostřílená reportérka Annika Bengtzonová tentokrát řeší více než třicet let starý zločin. Ta hrozba z minulosti, před níž není úniku, knize dodává výbornou atmosféru. Potěšilo mě i to, že se kniha ze Stockholmu a okolí přesunula daleko na sever, kde švédské vesničky v závějích sněhu nepřipomínají civilizovanou zemi. Výborné prostřední novinové redakce, to Marklundová prostě umí.