Anjel smrti

Anjel smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536550/bmid_anjel-smrti-661ea7483ac17.jpg 5 81 21

Keď detektív šéfinšpektor Erika Fosterová nájde vysokopostaveného politika Nevilla Lomasa nahého, zviazaného a mŕtveho vo vlastnej posteli, vedenie Metropolitnej polície rýchlo rozhodne, že jeho smrť nie je potrebné vyšetrovať. Prípad je odložený, no len do chvíle, keď je nájdená mŕtva aj nádejná futbalová hviezda. Navyše, Erika a jej tím s týmito vraždami spoja aj smrť známeho režiséra. Polícia už nemôže ignorovať to, čo je očividné: v Londýne úraduje sériový vrah, ktorý si chce vybaviť účty. Výsledky vyšetrovania sú však trochu mätúce. Na záberoch z priemyselných kamier sa objaví päť podozrivých žien... a všetky sú si na nerozoznanie podobné. Pri pátraní po ich totožnosti Erika niekoľkokrát narazí na zmienku o sexuálnej pracovníčke, ktorá má špinu na toľkých vplyvných mužov, že to znervózňuje aj tých najmocnejších politikov a vedenie Metropolitnej polície. Čas do ďalšieho útoku vraha sa kráti a je na Erike, aby rozplietla sieť dôkazov a zodpovedala zásadné otázky: Čo spája obete? Kto ďalší je zapletený do škandálu? A ako ďaleko sú mocní ochotní zájsť, aby ochránili svoje vlastné záujmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Lethal Vengeance , 2024


více info...

Přidat komentář

zimolka
včera 5 z 5

Další skvěle napsaný díl .Těším se na další.

m_martina
včera 5 z 5

Jsem opravdu ráda, že se pan spisovatel po dlouhé době vrátil k Erice a jejímu vyšetřování. Kniha se mi dobře četla a případ byl zajímavý i napínavý, proto dávám pět hvězd a doporučuji.


ANDY28
předevčírem 5 z 5

Víš kdo je vrah a stejně čteš do konce. Skvělé!!!!

Kačkalka
předevčírem 5 z 5

Opět velmi podařená kniha. Trochu mě překvapil otevřený konec, na to nejsem u autora zvyklá. Mám nejraději sérii s Erikou a těším se opět na další díl :).

marekB78
předevčírem 5 z 5

Bryndza je Bryndza... Nemůže to být špatné, ale chybí mi tam na konci takový Woooooow, kdy budu překvapený a řeknu si, že toto jsem vůbec nečekal... A to se tentokrát nekonalo...

Surmei
předevčírem 5 z 5

Knížku jsem doslova zhltla, ostatně jako vždy. Vždycky když vyjde nová krimi od pana Roberta Bryndzy, tak je všem kolem mě jasné, že jeden den nebudu fungovat a kam se hmu, tam bude i knížka. Nebylo tomu jinak.
Kniha čtivá, napínavá. Naplnipa mé očekávání. Je to pro mě sázka na jistotu. Mám doma všechny knížky o Erice a Kate a už teď se těším až se sbírka zase rozroste.
Skvělý počin!

ellescorpio
03.05.2024 4 z 5

Bryndza je sázka na jistotu. Série s Erikou mě moc baví, nicméně tento díl mě nevtáhnul tolik, jako předešlé, trochu mi chyběly zvraty a gradace. I tak se ale moc těším na další pokračování.

Danago
03.05.2024 5 z 5

Já jsem četla z této série jen Dívku v ledu a potom jsem si dala pauzu. Od té doby uplynulo hodně vody. A proto jsem se rozhodla zkusit tuto sérii znovu a to hned 8. dílem. Trochu jsem se obávala jestli to nebude problém, ale překvapivě nebyl. Tato kniha se dá bez problémů číst i samostatně, což velmi oceňuji.
Příběh má velice zajímavou detektivní zápletku a vyšetřování je napínavé a mě moc bavilo. Motiv pachatele možná není úplně originální,ale kde pořád brát motivy. Zpracování je naopak velmi originální. Erika je mi mnohem sympatičtější než v prvním dílu, což svědčí o jejím nesporném vývoji k lepšímu a to mě velice
potěšilo. Škoda že potíže v policejním sboru stále přetrvávají v jejím věku bych ji přála větší prestiž, kterou si jistě zaslouží.
Tato mnou původně zavržená série mě touto knihou přesvědčila o tom, že číst ji se rozhodne vyplatí. Navíc konec napovídá, že další díl bude nutností.
Takže za sebe moc doporučuji.

PS: Erika je teď v mém věku a autor ji dokázal velmi přesvědčivě a uvěřitelné s ohledem na věk vykreslil , za to musím semknout.

KudrlinkaM
02.05.2024 4 z 5

Erika Foster is back.
A konečně jsme se, my, všichni nedočkaví čtenáři detektivní série Roberta Bryndzy dočkali.
Byl to trochu jiný Bryndza a už trochu jiná Erika. Ale jinak je všechno, jak jsme u série zvyklí. Čtivé, napínavé, velmi dobře vystavěný příběh a zajímavá zápletka.
I když to na úplně plný počet hvězd není, 85%, vždy mají knihy Roberta Bryndzy o dvě třídy vyšší úroveň, než 5-ti hvězdami hodnoceni čeští autoři.
Takto má vypadat skvělá detektivka, těším se na další díl.

Misabi
01.05.2024 5 z 5

Příběh začal dost rozvláčně, poté trochu uspěchaný konec. Nicméně perfektní kniha za mne, nedokázala jsem přestat číst. Jsem zvědavá, co se bude dít v dalším díle. Erika je sympatická a líbí se mi, že její soukromý život je stabilní. Super, že se autor zase vrátil k sérii s ní.

alnovka82
30.04.2024 4 z 5

RB je zárukou toho, že máte v rukou opravdu čtivou knihu, ale...
Anděl smrti mě bavil o mnoho víc, než poslední dva díly. Tam mi přišlo, že by bylo lepší, už tuto sérii ukončit, než se to zvrhne v nudu. Tady byla zápletka zajímavá, i když dost předvídatelná. Děj byl svižný, místy zbytečně rozvleklý a závěrečné rozuzlení na cca deseti stránkách - jako fakt?
Za mě těch pracovních rozporů a pří s vedením je moc. Hodnotím 4*, ale i tak mám pocit, že Erika by si už zasloužila jít na odpočinek.

Knižní střípky
29.04.2024 4 z 5

Nemyslím si, že by skalní fanoušky pana Bryndzy tento díl nějak zásadně zklamal, řekla bych, že se zase máte na co těšit .

Opět extrémně čtivé, tento případ mě bavil, zase jsem se moc ráda dozvěděla, co nového se událo v životech mých oblíbených hrdinů, ano, přesně proto miluju série, nemusím se loučit s oblíbenými hrdiny a dříve či později se zase dozvím, co je u nich nového.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

EmillyT
28.04.2024 4 z 5

Čtivý a napínavý příběh, který si myslím, že se promítne i do dalšího pokračování příběhu Eriky Fosterové. Příběh byl poměrně rozvláčný, proto mě velmi překvapilo, že konec byl hodně uspěchaný. Jsem ráda, že se Erice povedlo zklidnit svůj soukromý život.

postrach
27.04.2024 4 z 5

Tato kniha je napsaná jinak,než první knihy série.Souhlasím s názorem podemnou.Ten konec?....Přesto se těším na další "Bryndzovku".

WaN635
27.04.2024 4 z 5

Eriku zbožňuju, ale tento příběh mi přišel slabší než ty předchozí.
Z Eriky je padesátnice, v soukromí jí to poměrně klape, ovšem v práci je nedoceněná, což si sama uvědomuje.
Příběh byl zajímavý, promyšlený, ale já nevím, nějak mi to úplně neklaplo, kdyby pachatel neudělal fatální chybu, tak na něj vlastně nepřijdeme.
A i přesto, že mě tento díl úplně neuspokojil, tak je toto dílo mnohem lepší než knihy jiných autorů.

romanka26
26.04.2024 5 z 5

Bryndza je vždy záruka kvalitního čtení. A knihy s Erikou jsou nejlepší.

Jenny46
26.04.2024 5 z 5

Konečně další díl s oblíbenou inspektorkou Erikou F. a novým případem. Originální promýšlená zápletka a rozvinutá, s obvyklými zvraty. Vyprávění se posouvá plynule z minulosti do současnosti...
Příběh je svižně a poutavě psaný hra na kočku a myš začíná...
Doporučuji skvělé čtení je těžké odložit

Martule44
24.04.2024 3 z 5

Sérii s Erikou mám ráda, ale tenhle díl mi nějak pokulhával. A to o mrtvoly nebyla jaksi nouze!
Možná jsem jen měla velká očekávání a to hlavní "wau" mi uteklo.
Ale RB je RB, jeho knihu bych si utéct nenechala!

mirunda
24.04.2024 4 z 5

První půlka knihy mi přišla lehce nezáživná, ale nakonec se to rozjelo a já si knihu užila. Ráda jsem se vrátila k Erice a jejímu životu.

Paja1709
24.04.2024 5 z 5

Erika je zpět. Za mě skvělý dil.Tesim se na další.

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny