Přidat komentář

kopeceli
20.07.2023 5 z 5

Velmi dobře podaná gramatika, dostatečná slovní zásoba. Mladším ročníkům mohou cvičení k upevnění látky stačit, ale těm, kdo s angličtinou běžně do styku nepřijdou, doporučuji ještě cvičebnici. Pro mne nepostradatedatelná kniha, srozumitelná, přehledná.

Štěpinambura
30.08.2022 5 z 5

Dobrý rádce!


Kabuky
05.06.2022 5 z 5

Velmi dobrá učebnice.

Kontryhelka
14.03.2021 5 z 5

Za mně dobrá, ale každý si sám musí zvolit učebnici, která vyhovuje jemu. Co vyhovuje jednomu, nesedí ostatním. Ale za zkoušku se nic nedá a od LEDY učebnice špatné nejsou.

mousie265
17.02.2020

Za mě pro úplného neznalce marnost, spíš vyděsí a odradí. Pro toho, kdo už s jazykem má nějakou zkušenost (v mém případě 1 rok hodina týdně nepovinný předmět, následně snaha hrát počítačové adventury se spoooustou textu, bez lokalizace do češtiny) skvělá. Naučila jsem se číst knihy v originále bez většího listování ve slovníku, nenaučila jsem se mluvit ani rozumět mluvené řeči, protože z transkripce moje představa byla úplně mimo mísu, když americký prezident řekl Good morning, myslela jsem si, že si krknul - přeháním, ale jen trochu :-) . To bylo ale v dobách, kdy bylo velmi obtížné se setkat s mluvenou angličtinou, dnes jsou možnosti úplně jinde. Takže dnes s doplněním poslechu co běhá kolem uší, ať už písničky nebo zprávy, dobrá učebnice

mafrid
23.03.2019 5 z 5

Učebnice od Ledy jsou určitě nejlepší. Mám anglinu, španělštinu a teď se chystám ještě na italštinu. Jazyky prostě miluju.

zvěřinec
25.07.2018 5 z 5

Začínala jsem s touto učebnicí a nemohu si stěžovat. Nemám s čím porovnat, ale tato knížka mě naučila, to co umím. Je jasné, že je potřeba postupně používat další pomůcky - poslech, mluvit apod.

Péťa1950
09.07.2018 5 z 5

Stále se nejsem schopna dostat až nakonec. Jsem už léta u stejné lekce. (16)

PatrikDi
29.07.2015 5 z 5

Pokud se člověk chce vrhnout rovnýma nohama na anglický jazyk, měl by zvážit jakou by si rád koupil učebnici. Prozatím mohu srovnat jen s učebnicí Time to talk, která je spíše určená pro jazykové školy a mohu říct, že jsem rád za knihu Angličtina nejen pro samouky (rok 2005). Každý na to máme jiný názor. Respektuji předešlého uživatele. Po absolvování každé lekce se člověk cítí, že je blíž k angličtině a i když by si asi ne každý z nás sedl s rodilým mluvčím k šálku čaje a diskutoval nad svým životem, určitě by se s ním v základní komunikaci dorozuměl. Pro mne je radost se učit z této knihy. Pokud máte motivaci ať už kvůli školy, zaměstnání anebo jen tak pro svou zálibu, naučíte se ovládat angličtinu. Možná to zní jako z levné reklamy na elektrospotřebič nebo zdravoní pomůcku ale nevěřil bych předtím, že existuje tak dobrá kniha.

see_sawandrew
28.11.2013 odpad!

O obsahové stránce se nemá cenu moc rozepisovat, pravá tragédie je až nesmyslná (ne)strukturovanost lekcí, kde se plácá páté přes deváté bez jakékoli logické souvislosti či praktičnosti pro výúku. Naprostá absence aktivizačních prvků v textu (jako je přehledné ztučňování důležitých rozdílů či správně organizovaná tabulka) dokonale ztěžuje orientaci a sráží chuť k učení - natož nábavu - hluboko pod nulu. Ruce pryč, nejen pokud se chcete učit anglicky, ale i pokud máte v úmyslu učit někoho jiného.

Evickar
06.05.2013

Nejdoporučovanější učebnice angličtiny pro samouky. Je už velmi stará, ale jelikož je výborná, neustále se vydává. Také ji často vyžadují na kurzech angličtiny.

Jack Bauer
01.12.2011 5 z 5

Jedna z těch lepších učebnic angličtiny pro samouky, přehledná, srozumitelná, krásně se z ní učí.

Štítky knihy

angličtina pro samouky

Autoři knihy

Libuše Bubeníková
česká, 1920 - 1994
Alena Kopecká
česká, 1936

Kniha Angličtina pro samouky je v

Právě čtených5x
Přečtených66x
Doporučených7x
Knihotéce139x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x