Angličtina na rovinu

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Kniha lehce humoristickou formou pojednává o typických problémech, na které narážejí čeští studenti angličtiny na všech úrovních, a poskytuje praktické, srozumitelné rady, jak je překonat. Autor se zároveň snaží, aby si čtenáři uvědomili, že učení jazyka může a mělo by být především zábavou a koníčkem, neboť pouze tak může vést k nějakým výsledkům....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134460/big_anglictina-na-rovinu-01I-134460.png 4.6203
Nahrávám...

Komentáře (47)

Kniha Angličtina na rovinu

Kipam
05.12.2022

Super knížka, dozvěděl jsem se spoustu zajímavých a užitečných věcí. A moc se mi líbil autorův styl psaní.

pepap
10.03.2022

O angličtině vtipně a s nadhledem.

SuperSojka
02.01.2022

Příjemný, čtivý, vtipný, občas drsný styl. Pár myšlenek a zajímavých gramatických podnětů k zamyšlení (budoucí čas, předložka AT, frekvence použití jednoslabicných slov, nenechat se svazovat úctou k angličtině atd).

kyticka152
10.09.2021

Z knihy jsem nadšená. Není to kniha, která Vás naučí anglicky. Dá vám tipy, jak se jí lépe naučit, osvojit, pochopit. Pro mě na maturitu super. Zasmála jsem se, prohloubila dějepisné znalosti angličtiny a hlavně si to užila. Spisovatel nám dokáže vytknout časté chyby s noblesou, ale přitom se nebojí odkrýt vtipné historky z doby, kdy se zase učil česky on. Knihu rozhodně DOPORUČUJI k přečtení!

i_vanička
14.05.2021

Prostě výborná :-D, tu si musíš přečíst !

momo01
05.05.2021

Královsky jsem se bavila a k tomu se i něco přiučila. Už sháním druhý díl.

„Skutečnost, že vy Češi, začnete větu, jejíž podstatné jméno je kdesi daleko předaleko v mlhách ve vzdáleném obzoru, a přesto dokážete použít všechny pádové a rodové koncovky správně ještě předtím, než se dotyčné jméno vůbec vynoří, pro mě zůstává nepochopitelná a naplňuje mě posvátnou úctou. Vám se to možná nezdá až tak důležité, ale je fakt, že hodně z vás má stejný problém, jenomže opačný, když jde o porozumění angličtině vůbec, zejména však o porozumění slyšenému textu.“

mi-380
16.04.2021

Sisyfovská práce. Angličtinu se učím stále, mám dojem. Výsledky neodpovídají snaze. Stále čtu i tuhle knížtičku, ale s lepším výsledným pocitem. Má totiž krátké kapitoly a je vtipná. Mám i druhý díl, kdypak na něj dojde?
100 % (aktuálně 173 hodnotících s průměrem 91 %).

Vidíte, že váš přítel nese kbelík s vodou a zeptáte se k čemu. On vám odpoví „I´ll wash my car“. Což znamená, že asi potřebuje naléhavou psychiatrickou pomoc. Znamená to, že si vzal kbelík, naplnil ho vodou a vůbec nevěděl, proč to dělá. Umýt auto se rozhodl až ve chvíli, kdy jste se ho zeptali, na co má ten kbelík.
Normální by totiž bylo odpovědět „I´m going to wash my car“.

Hugoline
24.03.2021

Knížka psaná Američanem učícím Čechy. Své postřehy a zkušenosti z hodin angličtiny sepsal do této malé knihy a to velmi čtivou a vtipnou formou. Kniha je spíše pro začátečníky, ale i pokročilí zde najdou zajímavosti spojené se studiem anglického jazyka.