Anděl smrti

Anděl smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537164/bmid_andel-smrti-662a730bc40f6.png 5 74 19

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis
Originální název:

Lethal Vengeance , 2024


Interpreti: Martin Stránský
více info...

Přidat komentář

ANDY28
dnes 5 z 5

Víš kdo je vrah a stejně čteš do konce. Skvělé!!!!

Kačkalka
dnes 5 z 5

Opět velmi podařená kniha. Trochu mě překvapil otevřený konec, na to nejsem u autora zvyklá. Mám nejraději sérii s Erikou a těším se opět na další díl :).


marekB78
dnes 5 z 5

Bryndza je Bryndza... Nemůže to být špatné, ale chybí mi tam na konci takový Woooooow, kdy budu překvapený a řeknu si, že toto jsem vůbec nečekal... A to se tentokrát nekonalo...

Surmei
dnes 5 z 5

Knížku jsem doslova zhltla, ostatně jako vždy. Vždycky když vyjde nová krimi od pana Roberta Bryndzy, tak je všem kolem mě jasné, že jeden den nebudu fungovat a kam se hmu, tam bude i knížka. Nebylo tomu jinak.
Kniha čtivá, napínavá. Naplnipa mé očekávání. Je to pro mě sázka na jistotu. Mám doma všechny knížky o Erice a Kate a už teď se těším až se sbírka zase rozroste.
Skvělý počin!

ellescorpio
včera 4 z 5

Bryndza je sázka na jistotu. Série s Erikou mě moc baví, nicméně tento díl mě nevtáhnul tolik, jako předešlé, trochu mi chyběly zvraty a gradace. I tak se ale moc těším na další pokračování.

Danago
včera 5 z 5

Já jsem četla z této série jen Dívku v ledu a potom jsem si dala pauzu. Od té doby uplynulo hodně vody. A proto jsem se rozhodla zkusit tuto sérii znovu a to hned 8. dílem. Trochu jsem se obávala jestli to nebude problém, ale překvapivě nebyl. Tato kniha se dá bez problémů číst i samostatně, což velmi oceňuji.
Příběh má velice zajímavou detektivní zápletku a vyšetřování je napínavé a mě moc bavilo. Motiv pachatele možná není úplně originální,ale kde pořád brát motivy. Zpracování je naopak velmi originální. Erika je mi mnohem sympatičtější než v prvním dílu, což svědčí o jejím nesporném vývoji k lepšímu a to mě velice
potěšilo. Škoda že potíže v policejním sboru stále přetrvávají v jejím věku bych ji přála větší prestiž, kterou si jistě zaslouží.
Tato mnou původně zavržená série mě touto knihou přesvědčila o tom, že číst ji se rozhodne vyplatí. Navíc konec napovídá, že další díl bude nutností.
Takže za sebe moc doporučuji.

PS: Erika je teď v mém věku a autor ji dokázal velmi přesvědčivě a uvěřitelné s ohledem na věk vykreslil , za to musím semknout.

KudrlinkaM
předevčírem 4 z 5

Erika Foster is back.
A konečně jsme se, my, všichni nedočkaví čtenáři detektivní série Roberta Bryndzy dočkali.
Byl to trochu jiný Bryndza a už trochu jiná Erika. Ale jinak je všechno, jak jsme u série zvyklí. Čtivé, napínavé, velmi dobře vystavěný příběh a zajímavá zápletka.
I když to na úplně plný počet hvězd není, 85%, vždy mají knihy Roberta Bryndzy o dvě třídy vyšší úroveň, než 5-ti hvězdami hodnoceni čeští autoři.
Takto má vypadat skvělá detektivka, těším se na další díl.

Misabi
01.05.2024 5 z 5

Příběh začal dost rozvláčně, poté trochu uspěchaný konec. Nicméně perfektní kniha za mne, nedokázala jsem přestat číst. Jsem zvědavá, co se bude dít v dalším díle. Erika je sympatická a líbí se mi, že její soukromý život je stabilní. Super, že se autor zase vrátil k sérii s ní.

alnovka82
30.04.2024 4 z 5

RB je zárukou toho, že máte v rukou opravdu čtivou knihu, ale...
Anděl smrti mě bavil o mnoho víc, než poslední dva díly. Tam mi přišlo, že by bylo lepší, už tuto sérii ukončit, než se to zvrhne v nudu. Tady byla zápletka zajímavá, i když dost předvídatelná. Děj byl svižný, místy zbytečně rozvleklý a závěrečné rozuzlení na cca deseti stránkách - jako fakt?
Za mě těch pracovních rozporů a pří s vedením je moc. Hodnotím 4*, ale i tak mám pocit, že Erika by si už zasloužila jít na odpočinek.

Knižní střípky
29.04.2024 4 z 5

Nemyslím si, že by skalní fanoušky pana Bryndzy tento díl nějak zásadně zklamal, řekla bych, že se zase máte na co těšit .

Opět extrémně čtivé, tento případ mě bavil, zase jsem se moc ráda dozvěděla, co nového se událo v životech mých oblíbených hrdinů, ano, přesně proto miluju série, nemusím se loučit s oblíbenými hrdiny a dříve či později se zase dozvím, co je u nich nového.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

EmillyT
28.04.2024 4 z 5

Čtivý a napínavý příběh, který si myslím, že se promítne i do dalšího pokračování příběhu Eriky Fosterové. Příběh byl poměrně rozvláčný, proto mě velmi překvapilo, že konec byl hodně uspěchaný. Jsem ráda, že se Erice povedlo zklidnit svůj soukromý život.

postrach
27.04.2024 4 z 5

Tato kniha je napsaná jinak,než první knihy série.Souhlasím s názorem podemnou.Ten konec?....Přesto se těším na další "Bryndzovku".

WaN635
27.04.2024 4 z 5

Eriku zbožňuju, ale tento příběh mi přišel slabší než ty předchozí.
Z Eriky je padesátnice, v soukromí jí to poměrně klape, ovšem v práci je nedoceněná, což si sama uvědomuje.
Příběh byl zajímavý, promyšlený, ale já nevím, nějak mi to úplně neklaplo, kdyby pachatel neudělal fatální chybu, tak na něj vlastně nepřijdeme.
A i přesto, že mě tento díl úplně neuspokojil, tak je toto dílo mnohem lepší než knihy jiných autorů.

romanka26
26.04.2024 5 z 5

Bryndza je vždy záruka kvalitního čtení. A knihy s Erikou jsou nejlepší.

Jenny46
26.04.2024 5 z 5

Konečně další díl s oblíbenou inspektorkou Erikou F. a novým případem. Originální promýšlená zápletka a rozvinutá, s obvyklými zvraty. Vyprávění se posouvá plynule z minulosti do současnosti...
Příběh je svižně a poutavě psaný hra na kočku a myš začíná...
Doporučuji skvělé čtení je těžké odložit

Martule44
24.04.2024 3 z 5

Sérii s Erikou mám ráda, ale tenhle díl mi nějak pokulhával. A to o mrtvoly nebyla jaksi nouze!
Možná jsem jen měla velká očekávání a to hlavní "wau" mi uteklo.
Ale RB je RB, jeho knihu bych si utéct nenechala!

mirunda
24.04.2024 4 z 5

První půlka knihy mi přišla lehce nezáživná, ale nakonec se to rozjelo a já si knihu užila. Ráda jsem se vrátila k Erice a jejímu životu.

Paja1709
24.04.2024 5 z 5

Erika je zpět. Za mě skvělý dil.Tesim se na další.

PetraN17
10.04.2024 5 z 5

Další velmi napínavý a celkem brutální případ, který Erika vyšetřuje. Nejen, že jí opět vedení hází klacky pod nohy a oběti zdánlivě nic nespojuje, ještě řeší problémy na domácí frontě . Vrah se sice nakonec našel, ale.. Určitě budu číst sérii dál :)))

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny