Americké prázdniny

Americké prázdniny https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483035/bmid_americke-prazdniny-3zP-483035.jpg 4 45 11

S rodinou na cestě západem USA. Humorný rodinný road trip po Americe od autora knihy Pod Annapurnou svítá modře. Dětem se mají plnit sny. A když dva pubertální synové nutně potřebují vidět a zažít Ameriku, rodiče nakonec zabalí kufry, zakoupí letenky a nefalšovaný road trip může začít! Jiří Fišar, autor úspěšné knihy Pod Annapurnou svítá modře, se skutečně s manželkou a dvěma syny vypravil na dobrodružnou cestu po západě USA. S nadhledem a neutuchajícím humorem podává příběh této trochu netradiční cesty, ve kterém provede čtenáře úskalími, která přináší cestování s dospívajícími dětmi (a s manželkou, na tu nesmíme zapomenout!) po národních parcích, ale i velkých městech. Pokud máte děti a velké cestovatelské plány, toto je kniha přímo pro vás. Ale vlastně pro všechny, kteří mají rádi cestovatelské historky, Ameriku a moudrý humor.... celý text

Přidat komentář

avokado4
23.01.2024 1 z 5

Cestopisy čtu hodně a ráda. Tento se ale bohužel nepovedl. Je velmi nudný, pouze popis míst a měst, prakticky bez jakýchkoliv příhod a zcela bez avizovaného humoru.
Pokud chci vědět, jak tyto nejznámější místa USA vypadají, tak se určitě mnohem radši podívám na některý z mnoha dokumentů.
Divila jsem se vysokému procentuálnímu hodnocení a tak jsem se podívala na hodnocení lidí s pěti hvězdičkami a zjistila, že z pětadvaceti jich je nejmíň 16, nejspíš, kamarádů autora. Většina z nich byla přihlášená jen jednou, aby ohodnotili tuto knihu a ostatní jen tuto knihu doporučují.
Jednu hvězdičku dávám za hezké fotografie, neboť ani styl psaní není příliš vyspělý.

danuska
01.10.2023 2 z 5

Pre mňa sklamanie, bolo to veľmi nudné.


Bramborak81
12.07.2023 4 z 5

Tak to mě hodně bavilo. Kniha je napsaná stylem čte se samo. Zážitky jedné rodiny doplněné o hezké fotky a informace k navštíveným místům. Ideální letní pohodové počtení.

Batigol555
14.05.2023 4 z 5

Oddechové čtení doplněné o mnoho pěkných fotografií z cesty.

Akťavs
15.12.2022 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale spíše tak plynula, žádná zajímavá setkání, nic vyjímečného, kromě krásné a často drsné americké přírody a pěkných fotek nenabízí, myslím, že autor mohl více popsat dojmy celé rodiny z náštěvy velkých měst nebo známých míst v přírodě, přece jen Amerika je podle mě trochu jiný svět!! Čtu cestopisy docela často a tento řadím mezi průměr.

Auto999
08.12.2022 5 z 5

Velmi čtivá kniha s krásnými fotografiemi. 34 dní dlouhá dovolená hlavně po národních parcích jihozápadu USA.

soukroma
16.09.2022 5 z 5

Pěkné fotky s popisky, střídmé rodinné vyprávění, stručné a výstižné informace související s místy (hlavně parky), praktické informace o cestování v USA a vybraných místech. Mapka a itinerář cesty nešikovně až v závěru, bez upozornění. Krátká, ale vydatná několikatýdenní cesta. Líbilo.

rumova_kulicka
29.07.2022 4 z 5

Cestopisy miluju a vždy o daných místech při čtení sním. Tentokrát jsem ale vzpomínala na své vlastní cesty, které jsem absolvovala prakticky po těch stejných místech. Měla jsem úplně stejné pocity jako autor, ta rozhlehlost krajiny člověka ohromí a posadí na zadek.

Kniha se čte moc dobře, je oživená přímou řečí s rodinou, doplněna krásnými velkými fotografiemi a na konci každé kapitoly najdete informace k jednotlivým národním parkům a tipy, co navštívit a jak se tam dostat. Kdo rádi poznáváte daleké kraje, ať už na papíře nebo v reálu, neváhejte :-)

Průpovídka číňanky s medvědem mě pobavila, mám podobné zkušenosti :-D

jana0338
21.04.2022

Super kniha , humorné a skvělé tipy co navštívit

Bertik000
10.04.2022

Kniha je zajímavá i tím, že to není tradiční cestopis, ale vtipné, zasvěcené rodinné putování, které jistě ocení rodiče "puberťák u". Přínosem pro budoucí cestovatele jsou cenné cestovní rady za každou kapitolou. Navíc je autor nejen cestovatel, ale i dobrý stylista s bohatou slovní zásobou. Mrzely mě jenom občasné pravopisné chyby.

Martf
18.01.2022 5 z 5

Mám rád cestopisy. Zaujala mě již autorova prvotina Pod Annapurnou svítá modře a těšil jsem se na zajímavý příběh a přál si, aby byl dokreslen množstvím fotografií, stejně jako putování Nepálem…
Kniha o cestě české rodinky národními parky a metropolemi západního pobřeží USA se mi jednoduše líbila. Je poučná, je vtipná… a plná fotek. Děkuji.