Almanach neodekadence

Almanach neodekadence https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146996/bmid_almanach-neodekadence-8mm-146996.jpg 5 12 3

Kamil Princ navazuje tímto dílem na svou bakalářskou práci, zabývajcí se tématem "Neodekadence v současné české poezii". Touto knihou realizoval Kamil Princ svou vizi představit veřejnosti alespoň některé současné básníky "neodekadenty": tedy ty, kteří se ve svých dílech odkazují nejčastěji na období fin-de-sciecle i na dekadenci obecně. Tomu odpovídá i to, že jsou básně psány (až na výjimky) vázaným veršem,mj. alexandrinu,sonetu,objevuje se zde též villonská balada. Slovy autora: "V prosinci 2012 spatřil světlo světa mnou uspořádaný "Almanach neodekadence". I tentokrát na Vás čeká tango klasických básnických forem s vyvanutou atmosférou tlejících hřbitovů a mokvajících podzimů. To vše okořeněno špetkou (no, možná víc než špetkou) morbidity a perverze. Číst můžete díla Jiřího Feryny, Jana Mikeše, Davida Mareše, Pavla Martince, Daniela Burgera, Jolany Ševčíkové, Ondřeje Calty a ... mě."... celý text

Přidat komentář

Kabuky
17.10.2023 5 z 5

Perfektní antologie.

jiri77
09.10.2023 4 z 5

Skvělá poezie, výběr se hodně povedl. Hodně se mi líbila ukázka z tvorby Jolany Ševčíkové. Kdo má rád trochu ''drsnější'' poezii ,mohu jen doporučit.

Další den, poledne... Vyzváněj všemi?!
že bych už konečně spal, sladce v zemi?
plaše se probouzím - kosterní nález...
co tady ještě chci?! Nic... No tak zalez!

J. H. Krchovský


Ivana Kalenská
05.03.2013 5 z 5

Slovy autora:
"V prosinci 2012 spatřil světlo světa mnou uspořádaný "Almanach neodekadence".
I tentokrát na Vás čeká tango klasických básnických forem s vyvanutou atmosférou tlejících hřbitovů a mokvajících podzimů. To vše okořeněno špetkou (no, možná víc než špetkou) morbidity a perverze. Budete si moci přečíst díla J. H. Krchovského, Jiřího Feryny, Jana Mikeše, Davida Mareše, Pavla Martince, Daniela Burgera, Jolany Ševčíkové, Ondřeje Calty a ... mě."
Zdroj: http://www.kamilprinc.cz/index.html

Ilustraci vytvořil akademický malíř F. J. Kalenský, obálku Mgr. Karin Šrubařová.
Objednat lze v nakladatelství Barbara a též lze zakoupit na autorských čteních přispěvatelů - informace na E-mailu Kamil.Princ@email.cz, Ivana.Kalenska@email.cz .Klubová cena almanachu195,- Kč + poštovné.