Alkohol jako lék

Alkohol jako lék https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56539/alkohol-jako-lek-56539.jpg 5 4 2

Vlastnosti alkoholu, jeho účinky a možnosti použití ve farmacii, kosmetice a léčitelství, receptář na výrobu piva, vína a různých druhů domácích lihovin.

Přidat komentář

pablovendat
16.11.2014 5 z 5

Kniha jako argument pro drahou polovičku, když se jde na pivo....
Proto nesouhlasím s paní vesirena - V knihovně je nutná !

vesirena
12.02.2012

tak tato rada se může hodit občas každému:
Filip Jenč pokládá v knize Alkohol jako lék za nejlepší přírodní látku, která odbourává alkohol v těle fruktózu (obsaženou například ve včelím medu) nebo vydatnou polévku- nejlépe česnečku.

"I vydatná polévka může člověka postavit na nohy," píše a upozorňuje, že takzvané "poopiční stavy" vyžadují doplnit chybějící vodu, minerální soli, zejména hořčík, a základní vitaminy."

"Večer po flámu si dejte lžíci medu, případně špetku soli. Po vydatném spánku si můžete přikládat horké obklady na hlavu, aby se prokrvila, a napít se trochu piva pro zmenšení abstinenčních příznaků. Uvařte si hodně osolenou a opepřenou česnečku a vezměte si koňskou dávku vitaminů a minerálů. K pití během dne používejte mateřídouškový čaj či kořenovou zeleninu rozmixovanou v rajčatové šťávě s citronem. Vhodný je kefír," radí. Podle Jenče jsou vhodné i energetické a izotonické nápoje, které mladí lidé znají z fitnescenter.

Kniha stačí na jedno přečtení, v knihovně ji mít nemusím.