Alkohol jako lék
Filip Jenč
Vlastnosti alkoholu, jeho účinky a možnosti použití ve farmacii, kosmetice a léčitelství, receptář na výrobu piva, vína a různých druhů domácích lihovin.
Přidat komentář
tak tato rada se může hodit občas každému:
Filip Jenč pokládá v knize Alkohol jako lék za nejlepší přírodní látku, která odbourává alkohol v těle fruktózu (obsaženou například ve včelím medu) nebo vydatnou polévku- nejlépe česnečku.
"I vydatná polévka může člověka postavit na nohy," píše a upozorňuje, že takzvané "poopiční stavy" vyžadují doplnit chybějící vodu, minerální soli, zejména hořčík, a základní vitaminy."
"Večer po flámu si dejte lžíci medu, případně špetku soli. Po vydatném spánku si můžete přikládat horké obklady na hlavu, aby se prokrvila, a napít se trochu piva pro zmenšení abstinenčních příznaků. Uvařte si hodně osolenou a opepřenou česnečku a vezměte si koňskou dávku vitaminů a minerálů. K pití během dne používejte mateřídouškový čaj či kořenovou zeleninu rozmixovanou v rajčatové šťávě s citronem. Vhodný je kefír," radí. Podle Jenče jsou vhodné i energetické a izotonické nápoje, které mladí lidé znají z fitnescenter.
Kniha stačí na jedno přečtení, v knihovně ji mít nemusím.
Štítky knihy
bylinky víno ovoce pivo alkohol bylinné léky krajové, regionální recepty domácí výroba pivovary, pivovarnictví
Kniha jako argument pro drahou polovičku, když se jde na pivo....
Proto nesouhlasím s paní vesirena - V knihovně je nutná !