Kočka s houslemi

Kočka s houslemi https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127855/kocka-s-houslemi-127855.jpg 3 19 6

Alice Nestleton série

< 6. díl >

Nejnovější divadelní hra, ve které Alice Nestletonová účinkovala, byla propadák. Kritici škodolibě hodnotí její vystoupení, a tak se Alice rozhodne opět věnovat hlídání koček. Nyní musí doručit nádherné skotské klapouché koťátko Lulu jeho majitelům v zapadlé umělecké kolonii v Massachusetts. Tam se setká se světoznámým kvartetem, které sem přijelo strávit léto. Když je ale objevena zavražděná pianistka, Alice začne mít podezření. Místní policie o něm však nechce nic slyšet, a tak se nebojácná kočičí dáma vydává na stopu zločinu sama. Stane se návnadou v nebezpečné myší pasti pro vraha, který si nepočíná právě opatrně.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

A Cat with a Fiddle , 1993


více info...

Přidat komentář

pepa4081
29.07.2017 4 z 5

Příjemná oddychová detektivka bez zbytečné brutality. Velmi uspokojivé.

medlovice
23.06.2017 3 z 5

Kniha je vhodná na dovolenou nebo lenošení u vody , Děj se vleče ,příliš mnoho omáčky . Alice kočičí chůva, herečka a amatérská vyšetřovatelka, to je síla.


kapr
08.03.2017 1 z 5

Lydia Adamson

Váhově vyhovuje, nevypadává mi z ruky, to je téměř jediné plus. Číst se to dá, ale jinak velmi, velmi slabé. Jen stěží se mi to podařilo dočíst. Čeká mi ještě další, ale skoro se toho bojím. V podstatě krásné kočičí téma naprosto rozmělněné, úplně jsem se v tom ztrácel.
Bohužel ani paralelní děje a postavy Vás příliš nezaujmou, ani neobohatí.
Připadá mi to naprosto prázdné a často i nesmyslné.
Dávám palec dolů.
Do tramvaje nebo vlaku asi vhodné, na nic konkrétního co by mému vkusu přímo vadilo jsem nenarazil.

kika 13
06.05.2016 3 z 5

Pohodová detektivka na jedno odpoledne.

Evik30
22.04.2014

Co napsat!? Oddechová četba která Vás zaručeně uspí!! :o))
Knížka kterou přečtete za půlden. Doporučeno spíše pro čtenáře kteří upřednostňují oddechovou četbu před náročnější.

Temný snílek
22.11.2013 2 z 5

Jestli jsem předchozí kočičí krimi s Alicí považovala za průměrné detektivky, tak Kočka s houslemi je naprostý brak, u jehož čtení jsem přicházela o rozum. Jak může někdo takovouhle pitomost vymyslet?

Vražda v domě s několika lidmi, to je už hodně obehrané klišé, ale dalo by se to přežít. Ale co ta autonehoda, kterou způsobí vycpaný velbloud? Co je to za blbost?
Celý děj mi přišel jako sci-fi a chvílemi mi šla hlava kolem z toho, na co zase Alice přišla. Ta totiž vymýšlí samé vynikající závěry, že uvažujete, zda neutekla z psychiatrického ústavu.

Vím, musím se snažit být objektivní a knihu úplně zatracovat. Já jen, že jsem už četla tři díly kočičího krimi a všechny jsou podle stejného schématu - Alice někam přijíždí a objevuje mrtvolu, policie se vraždou nechce zabývat, Alice tedy začne pátrat a na konec nastraží na vraha past, ten se do ní chytí a je zatčen. Alice nám na závěr vysvětlí jeho motiv k vraždě, který vždy nějak souvisí s kočkami drahých plemen.
Proto jsem z knihy tolik šílela, ono totiž, když téměř stejný děj čtete už po čtvrté, tak vás nemůže nic překvapit, vlastně už na začátku víte, jak to dopadne, takže si četbu neužijete.

Je to klasická detektivka, kde odhalit pachatele a vraha může jen hlavní postava Alice, protože v ději je příliš málo vodítek, proto čtenář na to nemá šanci přijít.
Pravdu o motivu se dozvíme až v závěru, kde to na nás Alice vychrlí, když to vysvětluje detektivovi. Prostě mi v příběhu chybí detaily a indicie na odhalení vraha.