Akira 4

Akira 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503716/bmid_akira-4-loo-503716.png 4 38 7

Akira série

< 4. díl >

Píše se rok 2020 a snaha o ovládnutí AKIRY a jeho tajemné síly nabírá v troskách velkoměsta na obrátkách.

Přidat komentář

SedllY
17.04.2024 4 z 5

První díl stále nepřekonán a asi ani nebude. Celkově Akira je fajn, skvělá, detailní kresba, ale furt to tam u mě není na 5/5, snad to v posledních dvou dílech přijde!

Norri
09.11.2023 4 z 5

S každou další knihou se příběh Akiry mění. V podstatě už první kniha byla “postapo, ale tak nějak už přeléčené. Po konci třetí knihy tady ale máme “postapo se vším, co k tomu patří. Kulty, sekty a anarchie. Pár přeživších hrdinů se snaží dostat z místa A do místa B, zatímco jiní zneužívají nově nabytou moc. Příběh se zde příliš neposunuje. Spíše se nastavují nová pravidla v nové realitě a vyvíjí se hlavně Tecua a jeho schopnosti. Není to špatný díl, ale připadá mi méně zajímavý než ty předchozí.


FirstDaw8ID
06.05.2023 5 z 5

Tohle bylo kolosální. Pro mě zatím nejlepší část, která je plná akce a detailní kresby zničeného Neo-Tokia. Spoustě postav se změnila životní situace a snaží se s tím vypořádat, do toho je tu velká tlupa tupých násilníků a celé vyznění tohoto dílu je opravdu neveselé a temné. Přesto jsou tu malé záchvěvy jemného humoru, které nejsou tlačeny na sílu a příjemně překvapí. Musím říct, že jsem se do příběhů pořádně ponořil (a opět oceňuji, že je hned na začátku publikace shrnutí dosavadního příběhu) a poprvé mě doopravdy zasáhlo kouzlo fenoménu Akira. K tomu má navíc komiks o sto stran víc než díl předchozí, ale žádná hluchá místa nehrozí. Rozhodně doporučuji a těším se na zakončení.

memphisz
05.03.2023 4 z 5

Za mě jeden z nejlepších dílů. Děj tentokrát není tak zběsilý a akční jako třeba předchozí, ale nabízí i rozpracování světa po příchodu Akiry. Akira se stává osvícenou modlou a Tecuo jeho prorokem. Zničené Neo-Tokyo je řádně postapokalypticky nebezpečné a plné najezdníků a všelijakých tlup nadržených chlapů. Na akci ale také dojde, a to když se jedná sekta utká s jinou. Tecuo ale sílí, kam to povede, se ale dozvíme asi až příště. Už se těším!

KubaHanzelin
17.01.2023 4 z 5

Čtvrtý díl Akiry se už odehrává po událostech filmu a je to hned poznat, Neo-Tokio je zničeno, Kaneda zmizel, Akira s Tecuem "společně" vládnou těmto troskám a nechají se svými fanatickými následovníky vzývat jako bozi
Děj byl tentokrát pomalejší a ucelenější, takže za mě + oproti neuvěřitelně rychlým předchozím dílům, zbývají poslední dva kousky, myslím, že nejsem jediný kdo je zvědav jak to celé dopadne:)

opic 12
13.01.2023 5 z 5

Už tiká odpočet.
Čtyřka je na tahu.
Kresba dynamická.
Postavy se prolínají.Ten stím.Ty proti.Ten mizí a jiný se objevuje.
Nikdo netuší co se stane a jak se ten který zachová.
Neočekávané se zjeví a řádně se prolne do vyprávění.
Záhy přichází božský vánek ...
Je to fičák.Hezky se nám to zamotává.
Akce neustává.Frakce v bortícím městě si neberou servítky.
A jeho veličenstvo AKIRA si hraje s kamínky.

Čtenářstvo s napětím a očekáváním vyhlíží příliv 5tkové pokračování.

GoodGames
15.12.2022 4 z 5

Stále ma udivuje, že aká je táto manga séria prepracovaná po všetkých stránkach. Prvotriedna kresba, ktorá vôbec nezostarla a aj príbeh, ktorý je aktuálny ešte aj dnes. Úplne chápem, že je to pre Japoncov národný poklad a že to ovplyvnilo stovky tvorcov na celom svete. Štvrtý diel sa odohráva po obrovskom výbuchu, ktorý zničil celé Neo-Tokio a celý diel je výrazne postapokalyptický. Aj tempo je tentokrát oproti predošlým dynamickým akčným dielom výrazne pomalšie a povedal by som, že je aj značne nevyrovnané. Zatiaľ síce najslabší diel, no aj napriek tomu skvelé čítanie.

Autorovy další knížky

Katsuhiro Otomo
japonská, 1954
2021  91%Akira 1
2022  91%Akira 2
2022  90%Akira 3
2022  88%Akira 4
2023  92%Akira 5

Kniha Akira 4 je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce26x
Chystám se číst7x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x