Akira 3

Akira 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494730/bmid_akira-3-RCY-494730.png 5 48 8

Akira série

< 3. díl >

Pekelné laserové bombardování tajným vojenským satelitem SOL připravilo Tecua (č. 41) o ruku. Kaneda a Kei mezitím stěží unikli smrti umrznutím v tajné místnosti podzemní základny. Náhodou přitom zachrání tajemného chlapce, který má na dlani číslo 28. Supertajné státní tajemství zvané Akira se konečně zvedá ze svého chladného, ledového hrobu! Aby se Akiry zmocnili, pouštějí se Nezuovy jednotky a vojenské elity řízené plukovníkem za Kanedou a Kei. A co hůř, i hlava nové náboženské sekty paní Mijako přikáže svému služebníkovi Sasakimu, aby se Akiry zmocnil. Kdo jej tedy nakonec získá? A co bude s Neo-Tokiem, dojde-li skutečně ke katastrofě předpovězené paní Mijako?... celý text

Přidat komentář

Atlantis
31.01.2024 3 z 5

Proč jen mi ten Akira ne a ne sednout? Nedokážu se svézt na vlně nadšených ovací, i když první díl byl skvělý. Trojka má skvělou kresbu. Živá, dynamická a detainí. A právě díky těmto detailům tak skvěle vyzní samotné finále, kdy opravdu máte pocit, že vidíte každé okýnko mrakodrapu, kde vyznívá ta velikost finální události. Jenže zbytek komiksu je jen hromada běhání, řvaní a poskakování. Necítil jsem z toho dostatečnou atmosféru, bylo mi naprosto jedno, která skupina ve finále získá Akiru. Možná jsem jen lehce nadržoval
tetě ;)

Norri
07.11.2023 5 z 5

Notyvole To je má autentická reakce na závěr knihy. Ale pojďme od začátku. Akira je vzbuzený a na útěku. Tím se z něj stává míč ve hře, o který usilují hned čtyři týmy najednou. A je to mazec. Čtyři týmy a všichni proti všem. Z Neo-Tokia se stává bitevní pole a celé to připomíná bláznivý akční film. O Akiru se všichni neustále přetahují a vzájemně si jej kradou. Jako by to ani nebyl člověk, ale kus hadru. Bojuje se všemi prostředky a naprosto bez skrupulí. Hodně se mi líbily scény, kde hlavní hrdinové projíždí ukradeným tankem skrze domy se spícími lidmi. Tak trošku drsná komedie, která ale směřuje k nečekanému. Na konci se totiž hodně intenzivně ukáže, o co se vlastně celou dobu hrálo. Kdo je teď padouch a kdo hrdina?


memphisz
07.01.2023 4 z 5

Jedna noc v Neo-Tokyu. Po boji s Tecuem a použití ničivé zbraně Sol je vyhlášeno stanné právo a pro různé frakce to skýtá možnost převzetí vlády. Začíná tedy boj o moc, který se odehraje na potemnělých ulicích metropole. Na nich se děje ale ještě něco dalšího - zběsilý souboj několika skupin o malého chlapce s nepředstavitelnou silou - Akiru. Chvíli ho drží jedna skupina, pak další a poté zase jiná. Každá stránka přináší akci za akcí a děj plyne jako když tank projede domem. Drsná teta pobavila. A ten konec je luxusní! Kresba po celou dobu vynikající.

robin9739
28.10.2022 5 z 5

Třetí Akira je opět mistrovské dílo. Katsuhiro Otomo rozehrál příběh, jež udivuje milióny fanoušků po celém světě a já patřím mezi ně. Už teď se nemůžu dočkat dalšího pokračování a toho kam se příběh bude vyvíjet dál. Jak to dopadne s hrdiny tohoto příběhu.

PS: Konec mě fakt dostal, čekal jsem spoustu věcí ale tohle ne. Posledních několik stran jsem otáčel pomalu a nevěřil tomu co tam vidím.

GoodGames
20.10.2022 5 z 5

Akira si aj tretím dielom udržuje vysoko nastavenú latku série. Táto kultová manga si právom zaslúži všetku tú celosvetovú slávu. Je až neuveriteľné, aké nadčasové je toto dielo, aké dynamické, akú má stále skvelú kresbu a prehľadnú akciu. Neprestávam nad tým žasnúť, ale zatiaľ v sérii nebolo takmer žiadneho hluchého miesta, práve naopak je to tak natrieskané akciou, že pri čítaní nemám čas ani dýchať. Skvelé a teším sa na ďalší diel.

FirstDaw8ID
15.10.2022 4 z 5

Teta Čijoko se toho rozhodně nebojí! Během čtení jsem měl obavy, jestli to u mě neskončí tento díl jen průměrným hodnocením. Některé části mi přišli zkratkovité, zvláštně navazující na sebe. Nepomáhá tomu ani zběsilá akce, která spíš pocit ztracenosti v ději prohlubuje a kolikrát jsem si musel stránky číst znovu, abych si to v hlavě správně srovnal. Ale co je předvedeno v závěru dílu je něco neskutečného.

Samozřejmě musím vyzdvihnout úžasnou kresbu, zvlášť v detailních záběrech na architekturu. Ač je akce v tomhle díle utržena ze řetězu, stále je bravurně vyvedená, jen dokáže být nepřehledná. Humoru je tu pomálu, ale když už se objeví, funguje skvěle, což je příjemná změna oproti původnímu svazku, kde mi připadal zvláštní a tlačený na sílu. Jsem opravdu zvědavý, kam nás zavede další díl, respektive díly. Opravdu zvědavý.

opic 12
09.10.2022 5 z 5

Již třetí pokračování nezaostává za svými předchůdci.
Akce nepřetržitá a spousty postav nedají čas na odpočinek.
Kolikrát člověka napadne: snad tu zůstane i něco k rozvíjení nějakého děje,chci prostě vědět víc.
Na konci to vezme takovej glancovní šmrnc a rázem je vše odpuštěno.
Šmrnc ovšem zaostává v kadenci rozestupu vydávání jednotlivých dílů.
Mám obavy,že se lidstvo vrátí dříve na Měsíc a poté se dočkáme zbývající trilogie:)

KubaHanzelin
12.09.2022 4 z 5

Další hodně akční pokračování Akiry, jen si říkám, kam až to povede, přece jen s filmem to má už teď společné minimum a za to jsem rád:)

Autorovy další knížky

Katsuhiro Otomo
japonská, 1954
2021  91%Akira 1
2022  91%Akira 2
2022  90%Akira 3
2022  88%Akira 4
2023  92%Akira 5

Kniha Akira 3 je v

Právě čtených1x
Přečtených50x
Doporučených2x
Knihotéce37x
Chystám se číst12x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x