Agent Řádu

Agent Řádu https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63731/agent-cormac-agent-r.jpg 4 42 3

Agent Cormac série

< 4. díl >

Mezi Řádem a osm set let vzdálenou budoucností se otevře runciblová brána a ti, kdo přes ni procházejí, jsou podle všeho vysláni, aby odvedli Tvůrce zpět do jeho domova v Malém Magellanově mračnu. Jakmile tito cizinci bezpečně projdou, brána se rychle začne zavírat, protože v patách mají něco zlého. Nakonec je brána svržena do blízkého slunce. Od těch, kteří prošli, se agent Cormac dozví, že civilizace Tvůrců byla zničena zhoubným virem známým jako džainská technologie. Samozřejmě se naskýtá otázka: proč doopravdy byl Drak, obří biokonstrukt Tvůrců, poslán do Řádu a proč se džainský uzel náhle ocitl v rukou někoho, kdo by s ním mohl natropit nejvíce škody? Mezitím entita nazývaná Vyslanec rozmisťuje zhoubné džainské uzly a útočná loď odpadlíků Srdcový král se mimo hranice Řádu setká s něčím velice zlým…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Polity Agent , 2006


více info...

Přidat komentář

Finn69
29.10.2023 2 z 5

Tohle mi úplně nesedí, mám prostě daleko raději masadské žvatlokače a spatterjayské pijavice než Horace Blegga. Džainské zamoření není už nic nového a jinak je to jen taková vesmírná střílečka. Sice výživná a v dobrým tempu, ale nějak bych chtěl něco víc.
Po druhém čtení shazuju hodnocení ještě o jednu hvězdu níž.

B4LU
13.12.2017 3 z 5

Z mého pohledu je tento díl série krokem zpět. Zajímavé události, které se staly v závěru minulého dílu, měly v tomhle díle pouze jediný důsledek, a tím jsou bitvy. Určité pasáže vesmírných válek byly přítomny ve všech dílech této série, ale doposud nikdy tam nehrály prim - a zde prakticky nic jiného nenajdete. Pokud tedy máte rádi popisy různých přestřelek, ničení a válek v hávu sci-fi, pak si v této knize budete libovat; já však naneštěstí šel za příslibem děje propracovanějšího a jsem tedy po zásluze zklamán. Dávám 2-3*.


N10Tikky
23.09.2012 5 z 5

Bezva jízda. :) Jasně, nesmí se u toho moc přemýšlet. Ale mě šlo vždy o zábavu a tahle kniha mě bavila opravdu hodně. :)

Štítky knihy

space opera

Autorovy další knížky

Neal Asher
britská, 1961
2004  89%Stahovač
2005  78%V pavučině
2017  83%Temná inteligence
2009  76%Pradorský měsíc
2009  81%Cesta Sabla Keeche

Kniha Agent Řádu je v

Přečtených50x
Doporučených2x
Knihotéce65x
Chystám se číst20x
Chci si koupit5x