Adéla na svatbě královny Margot

Adéla na svatbě královny Margot https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302519/bmid_adela-na-svatbe-kralovny-margot-PKr-302519.jpg 4 58 19

Adéle je třináct let a nikdo jí nerozumí. Rodiče s ní moc nemluví, škola ji nebaví a ještě ke všemu jim učitel francouzštiny dal na prázdniny za úkol přečíst Královnu Margot od Alexandra Dumase, která je tak nudná, že Adéla při čtení usne… A jako zázrakem se ocitne v době, o níž kniha vypráví – v 16. století na svatbě královny Margot a Jindřicha Navarrského v Louvru! Seznámí se s francouzským královským dvorem, a dokonce potká krásného šlechtice Samuela. Každou noc se ve snech vrací na honosné plesy za Samuelem a už nedokáže rozlišit, co je více skutečné – život v minulosti, nebo současnosti? A hlavně najednou neví, kde by chtěla žít. Opustit své přátele a rodinu v naší době není jednoduché, ale i přesto se musí rozhodnout, bude žít v roce 2015, nebo 1572? Navštivte s Adélou napínavou dobu plnou přepychových šatů, velkých plesů a banketů!... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Adèle et les noces de la reine Margot , 2015


více info...

Přidat komentář

Erika017
25.06.2022 4 z 5

Opravdu zajímavá kniha. Narazila jsem na ni v knihovně docela náhodou a protože jsem zrovna neměla co číst půjčila jsem si ji a musím uznat, že je to dobrá kniha sice spíš pro mladší, tak kolem 12 až 14 let, ale líbila se mi. Doporučuji

PanTydlitát
23.06.2020 5 z 5

Me zajimaji temata jako 2.svetova valka, holocaust a obecne 20.stoleti. Vzdalenejsi hisorie me nikdy nebavila a proto jsem necekala, ze me tahle kniha chytne. Ale chytla. Cist jsem zacala pred dvema hodinami, stranky knihy ubihaly podobne, jako Adele stranky v Kralovne Margot a konec nemohl byt lepsi.


vikaa
03.02.2020 3 z 5

I když už dávno nejsem "cílová skupina", pro kterou byla kniha primárně určena, nebyla pro mě kniha zklamáním ani ztrátou času. Kniha přibližuje teenagerům přitažlivým způsobem dávné dějiny a klasickou literaturu. Kniha je psaná jednoduchým jazykem a má šanci mladé čtenářky zaujmout. Nechybí ani milostný příběh. Cestování do minulosti mě bavilo víc než současnost. Závěr byl dojemný a věřím, že mnohé oko nezůstalo suché. Myslím si, že by si knihu měli přečíst i rodiče dospívajících dětí, aby si uvědomili, co je v životě opravdu důležité...
Hvězdičku bych ubrala za špatnou práci korektorky/korektora.

Kamiliana
21.02.2019 3 z 5

Aneb jak dětem, dospívajícím nenásilnou formou představit historická fakta.

adlak
19.11.2018 3 z 5

Historie nikdy nebyla moje silná stránka, přesto musím uznat, že děj mě zaujal, jak z doby současné, tak doby minulé. Zajímavě řešené bylo prolínání dějů :)

chrastitko
06.08.2018 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, miluji historii a dějiny, takže to byla kniha úplně pro mě. Trošku jsem měla v těch jménech chaos, ale dohledala jsem si to na internetu a pak už to bylo oka.Samuela mi bylo opravdu líto, ale byla jsem ráda,že se nakonec uzdravil.
Když jsem na konci knihy(v poděkování) zjistila, že autorka napsala ještě ,,14-14 přátelství napříč staletími",neváhala jsem a hned jsem se začetla. Doporučuji všem, kteří mají rádi historii a trochu romantiky (:

blackhorse
11.02.2018

Knížka se mi moc moc moc líbila. Mám ráda historii a strašně se mi líbilo, jak na konci promlouvali k Adéle její rodiče, příbuzní, přátelé, aby se vrátila. Úplně mě to bralo za srdce. Mooooooooooooc DOPORUČUJI!!!!!!!! :))))) :DDD Kéž by ta kniha měla pokračování. To bych si určitě zamilovala taky, jako tuto knihu. Úplně jsem se do ní ponořila a na konci skoro brečela, co s tou Adélou bude. Nevýslovně krásná kniha, která se bude líbit každému, kdo má rád historii!!!

Adele02
25.10.2017 2 z 5

Snažila jsem se to brát jako pohádku pro mladší, jenže ani to mi na to nesedělo... Adéla se chovala pitomě, její rodiče se chovali pitomě, pitomě se chovali prostě všichni. Autorce jsem to jen těžko věřila, zvlášť když čtrnáctiletá holka na pohodu vyoperovala apendix. Nevím, kam to zařadit, kvůli určitým scénám bych to nedávala ani těm mladším. A ten konec byl totální wtf. Za mě dvě hvězdičky, protože tak strašné, abych to nedočetla, to nebylo, ale zas tolik s tím spokojená nejsem.

A pořád mě neskutečně štvou překlady jmen.

TerezaJágrová
17.08.2017 5 z 5

Fajn kniha,rychlé čtení.

Ivuska.09
18.06.2017

Už dávno nepatřím do kategorie, na kterou je tato kniha cílena. Přesto to pro mě byla fajn oddechovka :)

Fanttastica
31.05.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Historii přímo miluju. Jenom škoda, že je kniha tak krátká.

kajčamach
16.02.2017 5 z 5

Tahle kniha je přímo pro mě.
Do knihy jsem se naprosto ZAŽRALA.
Na konec jsem se rozbrečela jestli si Adéla vybere ten správný svět.
Ještě lepší by bylo kdyby měla kniha další pokračování. To bych si určitě také zamilovala.

Attia
04.12.2016 4 z 5

Na knize se mi nelíbí úplně vše, ale propojení světoznámého Dumasova románu Královna Margot s příběhem třináctileté Adély mě nadchnul.
Kniha je vhodná ideálně pro vrstevníky hlavní hrdinky, starší nejspíš zaujme myšlenka, ale zpracování se jim bude zdá příliš jednoduché.

May
28.11.2016 3 z 5

Jak již zmínila "jesterka.as" také nepatřím k cílové skupině :-) Nedávno jsem četla Královnu Margot, a tak mi přišlo jako výborný nápad, si přečíst tuto knihu .... Je jak již bylo řečeno psána stylem pro mladší čtenáře - čtenářky :-) a já pevně doufám, že bude mnoho z nich motivovat k přečtení Královny Margot, případně dalších Dumasových knih ... A pro nás starší, je to příjemné relaxační, nenáročné čtení :-)

BetyN.
26.11.2016 2 z 5

Já osobně z knihy tak nadšená nejsem, naopak.
Podle anotace jsem očekávala, že se kniha bude odehrávat především v minulosti, ale více jak z poloviny se děj odehrává v současnosti a daleko více pojednává o problémech hlavní hrdinky s rodiči a kamarády. A když už je tam něco z minulosti, tak je to nepropracované, nudné a nezajímavé. Nechápu proč se kniha jmenuje takto a taky nechápu anotaci, která člověka naláká na něco, co v knize nenajde.
Já ale knize dávám 2*, protože nechci knihu hodnotit podle názvu a anotace. Děj odehrávající se v současnosti není špatný, ale mě nějak nezaujal. Námět je super, ale zpracování...

Knižní střípky
05.11.2016 3 z 5

Nebylo to špatné...jsem již dvacet let matkou, proto jsem ocenila hlavně linii příběhu, kdy Adéla bojuje s nezájmem svých rodičů....bylo mi jí moc líto, jak se v tom plácala.....ta historická linie mi přišla ne moc rozvitá, myslím, že by nebylo od věci dát jí více prostoru a jít více do hloubky historických událostí, ale chápu, že cílové skupině -náctiletých děvčat toto chybět nebude....

jesterka.as
25.10.2016 4 z 5

Kniha je pro mladší čtenářky než jsem já, přesto se mi moc líbila. Pro mě by potřebovala krapánek postaršit a víc propracovat, ale pro mladší čtenářky stačí a je opravdu moc pěkná. Líbil se mi způsob zpracování i příběh, byla jsem napnutá co a jak se bude dít a jak dopadne. Přečteno za jeden den, oddychovka a spokojenost :)

rarášek
17.10.2016 5 z 5

Kniha se mi zalíbila. Když jsem četla poslední stránky, tekly mi slzy a skoro jsem nedýchala, jak jsem čekala, co si vybere. Zda skutečný svět, kde je její rodina a přátelé nebo snový svět, kde se zamilovala do Samuela. Její rozhodnutí bylo moudré. Kniha by určitě mohla být trochu delší, abychom se toho mohli víc dozvědět, ale i tak jsem spokojená. Zajímalo by mě, co by se stalo, kdybych se taky propadla ve snu do příběhu jedné z mých knih. :)

Mikik
09.09.2016 4 z 5

Kniha mě ze začátku chytla a chtěla jsem vědět, co bude dál, ale ke konci už mi přeskakování děje moc nesedělo a uvítala bych trošku víc detailů, ale jinak příběh stál za přečtení.