7 podivuhodných příběhů

7 podivuhodných příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40597/bmid_7-podivuhodnych-prib-40597.jpg 4 22 4

Fantastické povídky plné dobrodružství, podložené bádáním v různých vědních oborech: geologii, archeologii, paleontologii, biologii, astronomii. Hrdinové příběhů jsou skuteční lidé, obětaví, pokrokoví vědci, kteří podnikají neohroženě smělé cesty při zkoumání tajemných sil přírody.. Soubor vědeckofantas­tických povídek (Návštěvníci z hvězd, Stíny minulosti, Hvězdárna Núr-i-Déšt, Jezero Horských duchů, Měsíční hora, Olgoj chorchoj, Bílý roh), v nichž se mladý čtenář seznamuje s prací sovětských vědců a badatelů a v nichž autor usiluje o domyšlení a dořešení vědeckých domněnek...... celý text

Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihy
Originální název:

Zvezdnyje korabli , 1944


více info...

Přidat komentář

Nedflanders165
26.01.2023 5 z 5

Tady komentář nelze nenapsat. O téhle knize jsem snil a vzpomínal na ni více, než šedesát let. A o Vánocích r. 21 jsem ji našel pod stromečkem právě v tomto vydání z r. 56. V perfektním stavu s původním přebalem a ilustracemi o kterých si pamatuji, že některých jsem se jako dítě i trochu bál... Zázrak!

Meander
15.02.2021 5 z 5

Tuhle knihu jsem přečetla jako malá holka, která by z toho teoreticky neměla mít rozum. Ta kniha mě ale tak dostala, že jsem ji pak četla pořád a pořád dokola, přečetla jsem ji snad padesátkrát. Krásné ilustrace mě přivedly k malování.
Mimochodem, kdybyste ji někdo měl doma a chtěl se jí zbavit, dejte vědět.


kokrokr
01.06.2020 4 z 5

První příběh je o nálezu artefaktu po návštěvnících z hvězd. Další příběhy jsou spíše fantastického či dobrodružného žánru. Ve většině povídek malý tým vědců hledá naleziště nerostů nebo prozkoumává přírodní jev. Mě zaujal ,, Bílý Roh", zde geolog dokáže splnit legendární úkol starý tři století a najít vzkaz z minulosti.

kalache
20.05.2015 4 z 5

...Olgoj-chorchoj - tak ten mě utkvěl v hlavě ...