66+6 hororů ve sto slovech

66+6 hororů ve sto slovech https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204233/bmid_66-6-hororu-ve-sto-slovech-204233.jpg 4 13 3

Je možné napsat dobrou hororovou povídku za použití maximálně sta slov? Sedm autorů a jedna autorka z Česka, Slovenska a Polska se o to pokusili. Čeká vás 72 povídek plných napětí, strachu, bolesti, tajemna, krve ale i černého humoru.

Přidat komentář

cziss
18.01.2021 2 z 5

Z tohoto "vydavatelství" je to první počin (z toho co jsem zakoupil), který se dá opravdu označit jako kniha dotažená do finále. I tak je to ale dost slabé. Chápu, že napsat horor do 100 slov musí být opravu oříšek, ale člověk by čekal, že když už někdo sestaví takovou antalogii, tak měl z čeho vybírat. Asi neměl, většina "hororů" je hororová pouze v tom, že pointa je násilí / vražda / sexuální násilí. U některých povídek je hladina nechutnosti už za hranou (a já rozhodně nejsem nějaká citlivka). 2 hvězdy za těch pět deset povídek, co byly celkem fajn.

Morbidus
25.07.2020 4 z 5

Původně jsem myslel, že onu knížečku už neseženu. Naštěstí jsem se mýlil a tato raritní sbírka českých, slovanských a polských povídek si ke mně našla cestu. Ačkoli mi následující kniha podobného ražení (Sto hororů ve sto slovech) seděla o chlup více, tahle příliš nezaostává a na omezeném prostoru přináší povedenou kombinaci horroru a humoru. Jak už to bývá, ne všichni autoři se mi trefili do noty - ovšem z větší části jsem se bavil.
Prostě malá a nenápadná horrorová sbírka, se kterou je třeba počítat.


Lady.Lucrezia
28.01.2019 4 z 5

Jsem velmi vděčná, že se mi tato skvělá a jedinečná antologie českých hororových drabble dostala do rukou. K mé spokojenosti navíc i ve stejnou chvíli, jako v pořadí druhý hororový drabble počin Sto hororů ve sto slovech. Vzhledem k asi hodinové pauze mezi oběma knihami, si dovolím za čerstva sdělit své dojmy.
1) 66+6 pro mě byla o stupeň lepší (čtivější, zvrácenější, více pracovala s emocemi)
2) každý formát vč. obálky má své klady a zápory (+ skvěle padne do ruky a při delším držení netlačí; - mázlá zadní strana), u pokračování je to přesně naopak,
3) ten neobyčejný pocit, že se Vám dostala do rukou kniha tak unikátní, že nemá v našich končinách obdoby.

Sečteno, podtrženo: 4* a čestné místo v knihovně.