13. hodina

13. hodina https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23677/bmid_trinacta-hodina-lRY-23677.jpg 4 110 29

Co byste udělali, kdyby bylo možné vrátit čas? Nick Quinn je na dně: nejenže se stal svědkem vraždy své milované ženy, ale navíc ho policie považuje za hlavního podezřelého. A jako by toho nebylo málo, v jeho poklidném městečku havaruje letadlo a všech dvě stě cestujících zahyne. Když zdrcený Nick čeká ve výslechové místnosti na právníka, má pocit, že pro něj už všechno skončilo. Mýlí se. Namísto právníka ho navštíví neznámý muž a sdělí mu stěží uvěřitelnou věc – že svou ženu možná ještě pořád může zachránit. Nick se zpočátku samozřejmě zdráhá uvěřit, ale když pochopí, co mu tajemný dobrodinec skutečně nabízí, vydává se na zběsilý závod s časem – anebo spíš proti proudu času –, ve snaze zabránit oběma tragickým událostem. Vzápětí se ukáže, že na sebe nevzal snadný úkol. Na rozdíl od běžných amatérských detektivů potřebuje dopadnout zločince dříve, než vůbec nějaký zločin spáchají. Veden ryze dobrými úmysly však svými činy způsobí ještě větší katastrofy a pozvolna dospívá k závěru, že měnit osud je mnohem těžší, než by se mohlo na první pohled zdát…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The 13th Hour , 2009


více info...

Přidat komentář

alca-212
23.10.2022 4 z 5

Kniha byla zajímavá, čtivá.
I když jsme se vraceli v čase, děj se posouval kupředu, vše do sebe postupně zapadalo.
Na pět hvězd to ale podle mě nebylo.

emilieselden
09.02.2022 4 z 5

Původně jsem přemýšlela, jestli tuhle knihu budu vůbec číst, protože mě příliš nelákala. Ale naštěstí jsem se rozhodla správně. Byla skvělá, napínavá. Už dlouho se mi nestalo, že by mě kniha tak pohltila, že jsem ji četla dlouho do noci, a potom jsem stejně nemohla usnout, jak jsem na to musela myslet.


čef
07.12.2021 4 z 5

Kupodivu dobře čtivá hříčka na téma časových skoků do minulosti. Vcelku jsem již toto sci fi téma vyčerpal a nečekal jsem tedy žádné zázraky. Autor však dokázal nemožné a připoutal mne k příběhu a musím tedy uznat, že to nebylo špatné.

Tirisa
17.02.2021 3 z 5

Proč tři hvězdičky? Příběh za to nejspíš nemůže...vše dávalo smyl, bylo to dobře vymyšlené a nebýt překladu, tak si to nejspíš užiju úplně jinak (kdo ví). Střídal se u mě pocit, že čtu prvotinu od no name autora, nebo příběh ze středostavovské Anglie, což zrovna u knihy, která je o cestování časem (ne do časů Jane Austenové), dost ruší...nebo aspoň mě určitě. Největší zloun z knížky se s věcmi nedokázal rozžehnat místo rozloučit a když se naštětil místo toho aby se pořádně naštval, tak jsem měla chuť knížku zahodit...Škoda...

monci6485
06.03.2020 5 z 5

Cestování časem prostě nemůže zklamat. Perfektní, jen ten sladký konec, no...

ludek.n
25.11.2019 5 z 5

Když v Číně mávne motýl křídly, může to vyvolat válku v Evropě? A co bychom udělali, kdyby bylo možné vrátit čas? Doetschův hrdina Nicholas Quinn dostal jedinečnou možnost znovu prožít nejtragičtější den svého života, aby se pokusit zvrátit sled strašlivých událostí, které poznamenaly nejen jeho, ale i všechny v jeho bezprostředním okolí, včetně obyvatel malého městečka Byram Hills. Autor začíná své vyprávění v obráceném gardu, takže od konce směřuje k začátku. Činí tak ovšem nelineárním a velice přitažlivým způsobem podle vzorce: jeden krok vpřed, dva kroky zpátky. Že to může být vzrušující a adrenalinová jízda je nasnadě. Doetschovi se díky zvolenému schématu otevírají netušené možnosti větvení a rozvíjení děje. Nic tady není jisté, vše se může změnit doslova z hodiny na hodinu. Je to hra s časovými paradoxy, které snad ještě nikdy nebyly tak přístupné a pohlcující. Zloduši jsou v Doetschově provedení skutečně zlí a odporní, hrdinové stateční a nezištní, načež láska je pevná a opravdová, hory přenáší a čas je pro ni jen fyzikální veličina. Třináctá hodina je originální, neskutečně zábavné čtení.

lucie9313
04.09.2019 5 z 5

Celkem překvapila :)

verka5083
14.04.2019 5 z 5

Kniha má velmi silný děj. Jakmile si přečtěte prvních deset stránek, nemůžete se odtrhnout. Kniha je velmi napínavá. Nebude žádná kapitola, kde by jste se nedozvěděli něco nového se něco šokujícího. Hlavní hrdina je velmi statečný a miluji muz, který pro záchranu své ženy a přátel je schopný obětovat i vlastní život.

hana4834
07.04.2019 4 z 5

Zpočátku asi 30 stran me to moc nebrala. Pak průlom a nemohla jsem se dočkat až knihu dočtu a zjistím jak to teda dopadne.

iLuciferie
23.05.2018 2 z 5

Nijak překvapivá pointa, nijak závratně dobře napsané, děj začne pořádně odsýpat až v půlce. Jako námět na film dobré, jako knížka trošku málo..

Dellanir
17.02.2018 2 z 5

Začiatok ma chytil, ale potom sa dej začal trocha vliecť až ma to ku koncu knihy prestalo baviť. Neviem ani čo mi konkrétne vadilo,možno hlavný hrdina,možno všetky postavy dokopy, nuž nudné sa mi to zdalo.

B4LU
13.12.2017 4 z 5

Čtivá kniha (zvládl jsem ji za dva dny) s velmi zajímavým námětem - hlavní hrdina cestuje časem postupně po jednotlivých hodinách dvanáct hodin do minulosti ve snaze zabránit vraždě své ženy a dopadnout jejího vraha dřív, než zločin spáchá.
Důvodem, proč nedám pět hvězdiček, je neustálé připomínání toho, jak Nick Julii miluje a jak pro ni udělá všechno... ne tedy, že by se to tam přímo nehodilo, ale po čase jsem si připadal jako při čtení červené knihovny. V pozdějších fázích to už vyloženě brzdilo děj. To je ale spíš můj osobní postoj, jsem od přírody cynik.
Důvodem, proč dávám celé čtyři hvězdičky, je poměrně drsný thriller, který se skrývá za výše zmíněným. Mimochodem, komu kniha svým zpracováním také připomněla film Memento?

veronika4918
24.03.2017 4 z 5

Přečteno za dva večery :) Autor Vás nenechá vydechnout, snažíte se hlavní postavě doslova vnutit své nápady, aby už konečně vše klaplo ... Prostě Vás to vtáhne a nepustí, dokud rychle nedočtete.

Ketrin.TR
19.03.2017 5 z 5

Velmi originálně napsaná knížka. Zápletka je vcelku jednoduchá, ale díky posunu času se tak zamotává a přiostřuje až jsem kolikrát byla zoufalá za Nicka jak z toho všeho ven a že to snad nikdy neskončí. Doporučuji přečíst, od knížky se jen tak nedá odtrhnout a silně vtáhne do děje!

Susan94
09.02.2017 3 z 5

Originální nápad členit kapitoly opačným způsobem. Samotný příběh byl průměrný s obvyklými aspekty, které by měli okořenit děj, jako například žhavé milostné scény, milující muž, který opěvuje svoji ženu a udělá pro ni cokoliv. Jako oddychovka nebo klasické čtení pro nenáročné čtenáře ideální.

zuzana4291
29.09.2015 4 z 5

Velmi zajímavě napsaná kniha......děj, který se odehrává od konce....velmi originální.....jen občas některé postavy byly až moc do hloubky popsané, i když se tam ukázaly jen na chvilku....

jozanet
29.05.2014 5 z 5

Napínavé, výborné... nevím, co bych dodala. Doporučuji.

Neobee
13.04.2014 5 z 5

Výborná a napínavá kniha. Určitě stojí za přečtení. Myslela jsem, že to bude takovéto klasické cestování časem s opakujícími se ději, ale mýlila jsem se. Skvěle vymyšleno a napsáno.

Alizon
07.03.2014 4 z 5

Napinave a zajimave. Vzdycky jsem si pohravala s myslenkou jak nekdy muze uplne drobna vec (stihnete nebo nestihnete vystoupit z metra) uplne zmenit cely dalsi beh veci. Tato kniha opakovanych navratu toto tema vyuziva podobne. Jinak naprosto souhlasim s komentarem od HanaNov, pouze bych se opakovala. Rozhodne si od autora planuji precist dalsi knihy.

Mandie
27.02.2014 5 z 5

Právě jsem tuhle knížku dočetla a má u mě 5 hvězdiček. Už od první stránky mě to vtáhlo do děje, bylo to neskutečně napínavé, zajímavé a trochu i tajemné. Bylo tam spoustu akce, bylo to geniálně promyšlené a i když jsem konec odhadovala, nakonec mě překvapil. Na konci bylo všechno krásně vysvětleno a ten způsob cestování v čase byl velmi originální a propracovaný. Jediné, co mi na tom trošku vadilo, bylo to, že to bylo vyprávěno ve 3.osobě, osobně by se mi víc zamlouvalo, kdyby to bylo vyprávěné z pohledu Nicka, to se pak vždy lépe čte a ještě více vás to zatáhne do děje. Líbil se mi způsob očíslování kapitol-od dvanácté až k první, bylo to logické vzhledem k tomu, že hrdina cestoval do minulosti a velmi originální. Také se mi líbí to celkové poselství knihy, že každá malinká věc, kterou teď uděláte, může ovlivnit budoucnost způsobem, který nečekáte.

Štítky knihy

americká literatura kriminální thrillery

Autorovy další knížky

2009  88%13. hodina
2006  77%Zloděj nebes
2009  83%Zloděj víry
2011  79%Zloděj temnoty

Kniha 13. hodina je v

Přečtených159x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených18x
Knihotéce116x
Chystám se číst54x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x