Proč pláčeme při krájení cibule?

Proč pláčeme při krájení cibule? https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400892/bmid_proc-placeme-pri-krajeni-cibule-4oI-400892.jpg 4 14 2

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.... celý text

Literatura naučná Přírodní vědy
Vydáno: , Grada
Originální název:

Why does asparagus make your wee smell? , 2015


více info...
5
3
4
10
3
1
2
0
1
0
odpad  
0

Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.

Štítky knihy

nápoje potraviny jídlo

Autorovy knížky

Andy Brunning
anglická
2018  83%Proč pláčeme při krájení cibule?

Kniha Proč pláčeme při krájení cibule? je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst18x
Chci si koupit9x