Proč pláčeme při krájení cibule? diskuze
Andy Brunning
.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.... celý text
Literatura naučná Přírodní vědy
Vydáno: 2018 , GradaOriginální název:
Why does asparagus make your wee smell? , 2015
více info...
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
Kniha Proč pláčeme při krájení cibule? je v
Přečtených | 15x |
Čtenářské výzvě | 1x |
Doporučených | 1x |
Knihotéce | 6x |
Chystám se číst | 18x |
Chci si koupit | 9x |