Zlatý věk země Bójů diskuze

Zlatý věk země Bójů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110981/bmid_zlaty-vek-zeme-boju-rtH-110981.jpg 4 29 29

Zlatý věk země Bójů vyvrcholil na našem území zhruba před dvěma tisíci lety, v posledních staletích před Kristem. Anna Bauerová ve své knize sleduje celé tisícileté období keltského osídlení v Evropě, ale zejména u nás. Bójové měli vyspělou hmotnou a stavební kulturu, ale k jejich životu patřil i bohatý duchovní a jazykový svět. Poskytli české zemi nejen její později latinizovaný název, ale také bohatý duchovní odkaz.... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

freejazz
20.02.2021 5 z 5

je s podivem, jak lidé odmítají informace podložené lety výzkumu, neustálým vzděláváním, srovnáváním s jinými zdroji a argumenty a jak naopak, bez jakýchkoliv zábran doslova „žerou“ různé tlachy, pseudoargumenty a pověry a vydávájí je za div ne bibli svatou.
smáli jsme se tomu už v časech Dänikena a jeho blábolů, smáli jsme se tomu v čase šifry mistra leonarda, blafu, který nemá s historií a vědou nic společného a smějeme se tomu i v současnosti. když se na obrazovce zjeví pošahaný Tsoukalos se svými pohádkami o vetřelcích dávnověku.
smích ovšem zdaleka nestačí. co nám opravdu schází, jsou autoři, schopni přístupnou formou přiblížit čtenářům, co se povedlo objevit a jak si to věda vysvětluje s nabídkou, aby o tom přemýšleli i čtenáři. na to nám ovšem schází obecenstvo schopno kriticky myslet.
takže nám, co chceme přemýšlet a rozšiřovat si obzory poznání, zůstávají „nezáživné“ elaboráty od kapacit opentlených tituly ze všech stran a pro ty, co všude byli, všechno znají a jenom potřebují potvrdit svůj lety studia na vysoké škole života nabitý názor stačí kdejaký Tsoukalos...