Třpytící se město diskuze

Třpytící se město https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442238/bmid_trpytici-se-mesto-N30-442238.png 4 252 86

Lea Honor série

1. díl

První díl fantasy ságy od debutující české autorky. Dva válečnické rody. Kdysi mezi nimi vzniklo pouto, které musí být naplněno. Ona pochází z kraje slunce a barev. On ze země deště a lilií. Ona nadevše miluje svou rodinu, on věnoval srdce jiné ženě. Společně se vydávají na cestu po krajích prosycených tajemnem. Každý ovšem sleduje vlastní cíl. Ona hledá způsoby, jak zpřetrhat vynucený svazek. On zase možnost, jak zachránit svou lásku, aniž by porušil dávný slib. Ani jeden však netuší, že je pronásledují Stíny, které se je snaží polapit do smrtelných osidel.... celý text

Diskuze o knize (43)

Přidat komentář

Karolin77
20.05.2021 3 z 5

@Lenka.Vílka aha díky, v pořádku. Špatně jsme se pochopily,ale děkuju za odpověď.
Mějte hezký den :)

Lenka.Vílka
20.05.2021 1 z 5

Karolin77: až takhle, už chápu. Jak má někdo vědět, kolik má série, která je rozepsaná, dílů? Autorska teď píše druhý. Zeptejte se jí na fb. Tohle normální smrtelník podle mě nemůže vědět. A kdo ví, zda to ví autor během psaní :O


Karolin77
20.05.2021 3 z 5

@Lenka.Vílka děkuji, ale bohužel to nemůžu najít. Našla jsem jenom tu, která už vyšla, ale nikde se mi nepovedlo najít,kolik má mít tato série dílů...

Lenka.Vílka
20.05.2021 1 z 5

Karolin77: rozklikněte si sérii a uvidíte to. Nebo při pohledu na knihy autorky, kde je počet jejich vydaných knih ;)

Karolin77
20.05.2021 3 z 5

Nevíte někdo prosím kolik má mít tato série dílů?

SophieDare
07.03.2021 5 z 5

@Lenka.Vílka, děkuji za odpověď, ten příspěvek mi nějak unikl.

Lenka.Vílka
06.03.2021 1 z 5

SophieDare: autorka na fb zmiňuje podzim ;)

SophieDare
06.03.2021 5 z 5

Nemá někdo informace o druhém dílu?

ClaryK
26.02.2021

Pro Lenku, Lucii nebo vilu, nevim
Ackoliv vas to vůbec nemusi zajimat, tak uz nejakou dobu legalne pit smim, tohle vase vyjadreni bylo dost mimo. Absolutne to s tim nema nic spolecneho, a jestli si nekdo mysli, ze vek určuje inteligenci nebo "spravne" nazory tak to o vas leccos vypovida.
Stejne tak ja o vas muzu rict, ze jste nejaka stara baba co novodobemu psani vůbec nerozumí a ze tohle proste u nas mladych leti. A bylo by to stejne inteligentni vyjádření jako to vase. Jak jsem psala, vek je prd.
Uprimne je mi jedno, komu se kniha libila nebo nelibila, ja se vyjadrovala obecne, protoze posledni dobou jsou vsude hejty na ceske autory, a u opravdu spatnych knih ze zahranici jsem se s takovou kritikou nesetkala. Nutno podotknout, ze nectu všechny komentáře, a ma reakce rozhodne nepatri jen k psanému na databázi, ale celkove z doslechu.

A naposled, souhlasim s jednou veci, a to ze proc se nekde neco deje mohlo byt vysvetleno. Absolutně nechapu proc bych mela mit neco proti lidem, kterym se kniha nelibi, mym pratelum se logicky taky nelibi všechno to, co se libi mne, a nic proti nim nemam. Slo mi vicemene o pouze hejt prispevky, ktere konstruktivni kritiku nevidely ani z rychliku.

EvelinaLang
24.02.2021 5 z 5

Že další díly nebudou číst ti, kterým se první nelíbil, je docela logické. :D Takže jo, většinou to skoré bývá lepší. Souhlasím s vámi. :D

Jojo, zase někde jinde, u jiné diskuse. :)))

Lenka.Vílka
24.02.2021 1 z 5

Přesně, proto jsem za knihou udělala tečku a napsala jsem své důvody. Nevím, proč na mě pořád reagujete. Ale je dobře, že druhý díl nebude číst ten, komu se jednička nelibila. Pomůže to doverzitě hodnocení jako fík a bude do mít konečně nějakou vypovýdající hodnotu. Tedy, tu vhodnou ;)
Tak snad zase u nějaké diskuse :)

EvelinaLang
24.02.2021 5 z 5

Nemyslím si, že se autorka tím postem vyjadřovala k tomu, že každý, komu se kniha nelíbí, je divný a jak se tady za každou cenu snažíte prosadit. Ale..." Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde." Že? :)

Že knihu nebudete číst bude dobře asi jak pro vás, tak i pro autorku. :D To je asi tak vše, fakt nemá smysl tady ta diskuse. Myslím, že vyšly i jiné knihy, které si zaslouží vaší pozornost. :))

Lenka.Vílka
24.02.2021 1 z 5

Zopakuji to nejvíc podstatné z mého předchozího příspěvku:
(A možná proto na fb nechodím tak často. Protože jestli je běžné, aby tam autoři vytvářeli podobné příspěvky, a bralo se to jako norma, asi jsem už moc stará, abych to pochopila, ale jsem za to asi i ráda...)

"Víte, já čekala něco ve stylu, že jde makat, aby všem dokázala, že se spletli, a že druhý díl bude pecka. A bude se líbit i víc lidem (já osobně patřím do téhle kategorie, kdy chápu, že to, co působí jako nedotažení, je vysvětleno v dalších dílech, a knihu jsem potom chtěla přečíst, ale tohle mě od ní odradilo.) Ostatně, toho jsem si všimla i v hodně komentářích, které ale měli nízké hodnocení. Že autorka píše vlastně dobře, ale že se v knize neukočírovala. Většina dvou hvězd jsou komentáře obsahující konstruktivní kritiku. Ale podle tohohle? Každý komu se nelíbilo, je divnej? Kam zmizela pokora a vstřebávání z venčí? No, prostě sociální bublina sociálních sítí."

Ale asi jste mě špatně pochopila, já proti autorce nic nemám. Mám něco kolem slepé adorace. To jsou dvě různé věci...A taky proti narcisnímu chování. Podle mě na něj autor právo až tehdy, kdy si to zaslouží časem. Do té doby by to měl držet pod pokličkou. A potom vydat autobiografii, kde to všechno bude...

Ale škoda, že nezvolila tenhle způsob. Ráda bych druhému dílu potom napsala lepší hodnocení, ale tímhle vyjádřením mě odradila.

Ale dívejte se na to pozitivně. Nebudu druhému dílu kazit hodnocení. A o to jde především :)

EvelinaLang
24.02.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: To jako vážně? Četla jsem už horší posty, jiných autorů a nikdo je za to nelynčoval. Zdá se, že autor se nemůže už vyjádřit vůbec k ničemu, aby to někdo neobrátil proti němu. A vzhledem k tomu, jak nízké hodnocení jste dala této knize, nečekala bych, že budete číst další díl, i bez nějakého vyjádření autorky, na které má právo. Nemyslím si, že se autorka vyjadřovala k těm konstruktivním recenzím, ale k těm nenávistným, kterých tu je požehnaně.

Osobně si myslím, že vy ze všeho děláte zbytečné drama a doporučuji vám soustředit pozornost někam jinam. Nechápu, proč se radši nesoustředíte na knihy, které se vám líbily. Od vás už mi to proti autorce začíná připadat osobní.

Lenka.Vílka
24.02.2021 1 z 5

Tohle je pro mě asi ideální tečka za tímto tématem:

Myslím, že sociální sítě jsou pro začínající autory zlo, a že by si měli dávat pozor na to, co píší na fb, aby si samy nepodřezali větev.

"Člověk koukne po dlouhé době na Databázi knih a co tam nevidí, nálet nových profilů, které mu házejí všelijaká nízká hodnocení a mega rozbory. Jsem zvědavá, jestli se dostaneme alespoň na tři hvězdy. Já jdu pořádně zamakat na dalším díle, abych zase (na podzim) mohla nasrat další pěknou řádku lidí. Pěkný den všem, protože svět patří těm, co se neposerou."

Víte, já čekala něco ve stylu, že jde makat, aby všem dokázala, že se spletli, a že druhý díl bude pecka. A bude se líbit i víc lidem (já osobně patřím do téhle kategorie, kdy chápu, že to, co působí jako nedotažení, je vysvětleno v dalších dílech, a knihu jsem potom chtěla přečíst, ale tohle mě od ní odradilo.) Ostatně, toho jsem si všimla i v hodně komentářích, které ale měli nízké hodnocení. Že autorka píše vlastně dobře, ale že se v knize neukočírovala. Většina dvou hvězd jsou komentáře obsahující konstruktivní kritiku. Ale podle tohohle? Každý komu se nelíbilo, je divnej? Kam zmizela pokora a vstřebávání z venčí? No, prostě sociální bublina sociálních sítí.

Ano, je fajn mít všechno v paži, jinak v tomhle světě nepřežije. Ale taky je fajn chovat se profesionálně. Tento faktor podle mě zde selhal :(

EvelinaLang
22.02.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: Do té doby to stihnu sepsat. :D Ano, napsala jsem jednu větu, protože již vše bylo řečeno a já neměla slov. Ale já zase kvůli vám sepíšu ty otázky, byť jinak to kvůli nikomu nedělám. Možná se mi to taky nakonec zalíbí. :D Hnusná si klidně buďte, ale komu to nakonec škodí? Mně to totiž od vás přišlo v pohodě. :D Jinak jsem nehádala, přiznala jste se sama. :D

Lenka.Vílka
22.02.2021 1 z 5

ElinaLang: sepište a do OZ, prosím. Sérii mám v plánu na podzim..
Slovy klasika: "Ptejte se mě, na co chcete, já na co chci, odpovím."
Ale bude to poprvé, co budu číst knihu, abych tím někomu udělala dobře...třeba se mi to zalíbí :O
Ale měla by jste zároveň trochu rozepsat svůj vlastní komentář (ano teď už jsem záměrně hnusná, uhádla jste správně), protože z té vaší jedné věty toho moc poznat nejde. Sorry, je to tak :/

EvelinaLang
22.02.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: Spíše si přečtete ty Hry o trůny, abyste mi mohla pak říct, jak je tou s tou ZDÍ... Vlastně bych vám mohla připravit seznam otázek, a vy byste mi mohla říct, jak je to všechno možné. Vlastními slovy, protože autor tam rozhodně vše nevysvětluje. Zeď existuje od pradávna a tak tomu prostě je. A to, že je to fantasy a tam je možné vše, jako odpověď neberu. :)))

Jinak jsem s vámi pohodě, nenávist k vám kvůli knize a kvůli tomu, že na ní máme opačný názor, necítím. Mějte hezký den. :)

Lenka.Vílka
22.02.2021 1 z 5

EvelinLang: tak jste na mě neměla reagovat, když nemáte diskuse v oblibě.

Hlínu jsme už s Naias vysvětlili a o nic dalšího nešlo.

Mmch, já jsem už nikde dál nikde svoje názory na knihu nerozepisovala. Pouze byl můj komentář chvíli v diskusi a potom se vrátil do komentářů. A ani jednou jsem nereagovala na jiné komentáře. Pouze na slečnu, která knihu nečetla a všem musela dát znát, co si myslí o těch, kteří napsali, co se jim na knize nelíbilo. Co bylo dál, víte. Přišla jste.

K diskusi je třeba dvou. Mě a vás. Takže jak to bylo s tím, že vedu já diskuse...? Ale ráda bych upozornila, že toto není diskuse. Ještě jste se mě ani jednou nepokusila přetáhnout na svou stranu, abych si knihu přečetla znovu a třeba změnila názor :/

EvelinaLang
22.02.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: Líbí se mi, jak všechno překrucujete... :D Já jsem tu doteď neviděla žádné komentáře těch, kterým se kniha líbila. Tuto diskusi začali ti, kterým se kniha nelíbila: "Protože nedokážeme respektovat, že se kniha někomu líbí. A tak to budeme rozebírat tady, přestože už jsme své rozbory napsaly, ale to nám nestačí." :D A když se tu náhodou někdo zastane, tak se to otočí na kecy typu: "Vaše nenávist ke všem kterým se kniha nelíbila je fascinující."

Nenávist tu vidím pouze jen od kritiku, kteří tuhle diskusi začali.

K hodnocení se nikdo nevyjadřuje, ale ke zbytečným diskusím, které tu vedete ano. Protože stačí napsat recenzi, a dál knihu neřešit. Pokud se mi kniha nelíbí, napíšu recenzi a tím to končí a ně všude hystericky vypisovat další dojmy či názory. Já to tak třeba mám. :)

Lenka.Vílka
22.02.2021 1 z 5

Přesně co napsala Naias, EvelinaLang. Pokud se vám kniha líbila, jste vítáni. Ale pokud se vám nelíbila, tak táhněte, napsáno rádoby intelektuálním pasivně agresivním tónem.
V tom případě nechápu, proč nejdete do ClaryK, která s tím začala a celá diskuse vznikla kvůli ní. A to knihu ani nečetla. Ale podle fotky vypadá, že ještě ani pít, takže čekám pět hvězd, čili "ta může, ta je naše". Vaše nenávist ke všem kterým se kniha nelíbila je fascinující. Obráceně to ale já tak nemám. Jsem ráda, že se vám kniha líbila. 76% je krásné hodnocení. To kolikrát nemají ani bestsellery. Ale prosím, já vám názor neberu, neberte ho tedy vy mě. Děkuji...

Lenka.Vílka
22.02.2021 1 z 5

Naias: já mít tvůj klid a přístup, jsem celý den na mráčku pohody :D samozřejmě máš pravdu :)

EvelinaLang
22.02.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: Říkejte si, co chcete, ale tahle diskuse není určená k tomu, abyste tu řešili, co tu řešíte. Že se vám kniha nelíbila, je čistě vaše věc a já to respektuji, ale nač věnovat tolik času knize, která se vám nelíbila? :) Jděte si raději číst něco, co vás bude bavit, místo vypisování tady.

Lenka.Vílka
22.02.2021 1 z 5

EvelinaLang: problém je v tom, že jsme ten komentář Synovei asi každá pochopila jinak. Protože já napsala svůj komentář ke knize a nic víc. Šla jsem dál. Bylo špatných knih, bude ještě hodně špatných knih.

Ale je to diskuse. Chápete pointu slova? Napsal sem někdo, kdo knihu nečetl a v rámci diskuse jsem na to reagovala. Stejně jako sem napsal někdo, kdo knihu četl a všechny, kterým se nelíbí dost nevybíravým způsobem v podstatě poslal k šípku, a v rámci diskuse jsem na to reagovala. Šokující? V diskusi?!
Takže ne, já diskuse nevytvářím. Pouze reaguji na to, co sem někdo napíše. To se doufám ještě smí. Až na to někdo z těch lidí odpoví, potom to bude diskuse. Kterou vytvořili oni. Protože představa, že na podobné voloviny někdo nezareaguje, je naivní.

Pokud jste tak důkladně projela všechny moje komentáře, tak by jste věděla, že jsem Hru o trůny ani Harryho Pottera nečetla, takže špatné otázky k nevhodně zvoleným knihám...

Naias
22.02.2021

Lenka.Vílka, od teď? Takých, ktorí zakazujú iným vyjadriť negatívny názor, sa tu už vyskytlo nemálo. Väčšinou ich spája kultivovaný tón príspevkov a argument za všetky drobné „ak sa vám to nepáči, čušte, lebo iným sa to páčiť môže“.
Synovea, mne osobne sa už stalo viackrát, že dakto kritizoval niečo, čo sa mne nesmierne páčilo. A hádajte čo? Nechala som ho slobodne vyjadriť svoj názor. A to isté právo si vyhradzujem pre seba.

EvelinaLang
22.02.2021 5 z 5

Lenka.Vílka: Asi nikdo tady nemluví o hodnocení, že? Ale o tom, že pořád máte potřebu tady vytvářet nějaké diskuse. Zrovna vy jste u všech CZ autora a jen se snažíte vyvolávat drama. A pokud vím, už tu předlouhou recenzi máte, tak nač se pořád vyjadřovat u téhle knihy?? Nějak tu vaší potřebu nechápu.

Jinak dle vašich kritérií, by reálně nemohla fungovat a nedávat smysl žádná fantasy. Jak může v GOT existovat Zeď? V reálném světě by to totiž nešlo a prosím, jestli je to v knize podrobně vysvětleno, tak mi to sem napište. Knihu jsem četla, tak jsem zvědavá, co z vás vypadne. Jak v HP můžete prostě projít zdí? Jak je tohle možné? Zní to stupidně? Jasně že jo, stejně jako výtky některých. Dle vašich názoru by spousta fantasy nemohla dávat smysl.

Lenka.Vílka
22.02.2021 1 z 5

Ale jo, Naias, ta první věta se fakt slečně povedla! :D

Lenka.Vílka
22.02.2021 1 z 5

Ok, takže lidi, od teď pište komentáře a hodnoťte jenom, když chcete dát pět hvězd. Pokud chcete dát míň, napište si to do deníčku, ať knize nekazíte hodnocení krásných 100%. Doby, kdy se nesměl říct názor, jsou za námi. Ale kvůli internetu a podobným duším jako je Synovea si začínám připadat, že někteří by to chtěli zpátky.

Naias
22.02.2021

Synovea, nájdite si význam slova riťolez. To slovné spojenie, ktoré ste stvorili, je oxymoron.

Synovea
22.02.2021 5 z 5

Je mi na grcku zo všetkých riťolezov-hejterov. Znechucovať niekomu knihy. A to je načo dobré? Keď sa niekomu niečo nepáči fajn, ale prečo po celom internete hejtiť??? Je kopec ľudí, ktorým sa kniha páči a kopec, ktorým by sa mohla. Ale VY! tu čakáte na každú dobru recenziu ako supi na zdochlinu. Fakt? Načo je to dobré?? Tak šup šup ovečky poďte mi to pekne vysvetliť, lebo v tomto úžasnom knižnom svete asi neviem chodiť. No? Nech sa páči...Čakám na vaše super-rozborné komentáre. Lebo môj názor je, že ak je to fantasy, tak môžu z neba aj kravy padať ... A čo taký Janko Hraško?? Ako môže existovať ???Túto rozprávku by ste nezrušili?? Hlavne, že HP je ok :D Sa spamätajte a radšej čítajte to čo máte radi, čo vás baví. A to čo vás nebaví neriešte, načo? Lebo si predstavte, že to čo sa páči vám sa iným nepáči... To je poznanie však?? Neuveriteľné?? Ale je to pravda.... Budte VĎAČNÉ za to, že viete čítať, že vidíte, že ste dostali k rukám knihu prečítať si čo sa vám páči... Koľko ľudí by dalo všetko za to, aby mohli a nemôžu...