Smrt je mým řemeslem diskuze

Smrt je mým řemeslem https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40482/smrt-je-mym-remeslem-40482.jpg 5 3854 653

Kniha Smrt je mým řemeslem, která poprvé vyšla v roce 1953 popisuje život němce Rudolfa Langa v rozmezí let 1913-1945. jako syn bavorského obchodníka odmítl otcovy plány a vstoupil do armády. Sloužil jako dragoun v Turecku, po skončení války však nemůže najít práci, a tak vstoupí do Freikorps. V roce 1923 jako nacista je odsouzen do vezení na deset let za politickou vraždu, ale brzy je osvobozen, po propuštění jde pracovat na statek jednoho statkáře. Pro svoji nacistickou minulost je vyhledán aby organizoval bojůvky SS, a za tyto zásluhy se stane důstojníkem v Dachau, odkud je převelen do Osvětimi. O rok později, v roce 1942 je již velitelem tohoto tábora, a zde se podaří zvýšit novou metodou zplyňování, vyhlazování vězňů, kterých začíná bát v táboře přebytek. Kniha končí procesem v Norimberku.... celý text

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

siena
15.05.2022

Něco z toho, co jsem napsala, není snad fakt? Domnívám se, že je. Proto mi to ukazování na ty druhé přijde pokrytecké a nesmyslné. Stejně, jako snaha o generalizování.

hanpari
15.05.2022 5 z 5

Jistě. Podané tímto způsobem vám vězení v žádné "svobodné a demokratické" zemi rozhodně nehrozí. Je to naprosto korektní. Gratuluji.


siena
15.05.2022

hanpari, nevím proč bych měla být opatrná. Když jste tak dobře informován, tak jste nejspíš zaregistroval již několik i soudních projednáváních našich vydavatelstvich, např. Naše vojsko. Jako jste zajisté zaregistroval i konání celonárodních poutí do Polné, kde její svolávaleté pronášejí cosi o tom, jak ještě židovská otázka není uzavřená. Ti samí pořádají demonstrace, kde se předčítají seznamy "nepohodlných", kam se chodí s maketami šinenic. Zajisté vám také neuniklo, že se konají každoroční srazy, pod prezidentovou záštitou, extrémistů, v čele s Vandasem. O Kotlebovi, zpoza našich hranic, jste jistě také obeznámen, když jste odborníkem na projevy nacismu a fašismu ve světě.
Tím vším chci jen říci, bohužel, že extrémismus je přítomný v řadě zemí, že Baltické země nejsou žádnou výjímkou. A měrou nevídanou i v Ruské federaci, wagnerovci počínaje a ruskou mládeží konče.

hanpari
15.05.2022 5 z 5

Nemusíte zkoušet nic obecně.

Za prvé, nevedu si osobní archiv odkazů a prohledávat internet za vás snad dělat nemusím.

Za druhé, v dnešní době bych musel sdílet jen určité zdroje.

Ale svého času dost materiálu zveřejnila i BBC, takže můžete prohledávat tam.

V každém případě byste měla být opatrná, když se snažíte dostat někoho do vězení.

Ale snad ještě můžu napsat, že oslavy jednotek SS jsou v baltických státech dobře zdokumentované.

siena
14.05.2022

Zkusím obecněji... bylo by dobré, kdyby podobně příkré soudy byly konkrétní, včetně zdrojů...

hanpari
14.05.2022 5 z 5

siena

Ne, Němce jsem nemyslel. Svastikami dnes mávají jinde.

siena
14.05.2022

hanpari, kdo jsou ti náckové? Myslíte naše západní sousedy, Spolkovou republiku Německo? Zemi, která je více než 70 let zemí demokratickou a svobodnou? Kde je společensky nemyslitelné, aby se prodávaly předměty připomínající Hitlerovu Třetí říši, jako se děje j nás...

hanpari
14.05.2022 5 z 5

Píše se rok 2022 a vše se musí přehodnotit.
Kniha už je zastaralá. Dnes jsou náckové naši nejlepší kamarádi. Jen se musíme tvářit, že ty hákové kříže na pozadí nevidíme.