Siegfried a Limuzinsko diskuze

Siegfried a Limuzinsko https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61500/bmid_siegfried-a-limuzinsko-7V7-61500.jpg 3 4 4

Hrdinou románu, těžícího z nacionálních vášní mezi Německem a Francií po uzavření Versailleského míru v r. 1918, je francouzský spisovatel, raněný na bojišti za světové války, který po ztrátě paměti je vychováván jako Němec a nakonec se stává spisovatelem německým, myslícím francouzsky. Román ve vtipné fabuli sleduje problém nových vztahů mezi Německem a Francií po první světové válce. zdroj: databáze NKC... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Siegfried et le Limousin , 1922


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

JulianaH.
28.03.2020 5 z 5

Kapr: Bezmezně mě fascinují lidé, kteří sáhnou po knize z nakladatelství Naše vojsko, edice Knihovna vojáka, a pak si stěžují, že je „příliš poznamenaná válkou“. Načež udělí špatné hodnocení avantgardnímu autorovi za to, že se „rozpadá“. Bravo.

Ano, rozpadá. A jak krásně.

kapr
05.06.2018 1 z 5

Kniha je na můj vkus příliš poznamenána válkou.
-
Právě čtené:
2018 05 05 mlp ústřední
Z chabého výběru asi 4 knih jsem původně nevybral nic. Napodruhé mne zaujala anotace naznačující problematiku ztráty a následné změny identity, která se mi zdála, že by případně mohla být i celkem slibná.
O titulu, ani o autorovi jsem dosud nikdy neslyšel. Vybavuji si pouze, že jsem se v minulosti již setkal s pojmem - Bláznivá ze Chaillot - což je název autorovy divadelní hry. Pod tímto pojmem si ale již nic dalšího nevybavuji.
Prvních pár stránek mne docela zaujalo, a přečetl jsem je soustavně. Pak se ale všechno začalo tak nějak rozpadat, a už jsem začal klouzat po odstavcích, a vybírat si z nich spíše jednotlivé věty. Zájem opadá. Uvidíme jak to bude dál, ale začínám být spíše pesimistou.