Šepotání diskuze

Šepotání https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246660/bmid_sepotani-246660.jpg 4 968 239

Šepotání série

< 1. díl >

Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět. Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Splintered , 2013


více info...

Diskuze o knize (13)

Přidat komentář

Bettybook
26.01.2019 5 z 5

Thackery14; Morfeus. Prostě crush forever :3 :D

K.Lara
05.09.2016

Jaak je to přání pro Alysson od Morfeovy víly? Dálná jako světlice, budiž dálná bloudnice?


k-k-
23.08.2016

Mikuju Morfea :D
Zach je otravný a nesympatický :DD

Jakahol
14.08.2016 5 z 5

Thackery14 Morfeovi! Zach mi vážně leze na nervy

Laura Krivdova
26.07.2016 5 z 5

Thackery14: Team Morfeus all the way! Zacha opravdu nemusím.

Thackery14
26.07.2016 4 z 5

Fandíte Morfeovi nebo Zachovi, dámy? =D =D

Jakahol
07.12.2015 5 z 5

radka73 (komentář) - asi jsi trochu nepochopila o čem ta kniha je :D

Nagadir
22.10.2015 4 z 5

Rozporuplné pocity, začátek byl fajn, jak se Alyssa dostala do Říše Divů a společně se Zachem se musela poprat s některými věcmi, to prostě fungovalo skvěle, nicméně jakmile byl Zachyriáš odklizen do pozadí, všechno se tak nějak příliš zamotalo a už to prostě nebylo ono. Morfeus je sice fajn postava, bohužel, taky jediná, která mi víceméně přirostla k srdci, protože je to falešný bastard a člověk alespoň neví co od něj čekat. Alyssa by mi nevadila, pro mě to byla taková neutrální postava (jakože mi ani nevadila ale ani jsem ji nebaštila), jenže mi tak trochu začalo vadit to její nepochopitelné vzplanutí k Morfeovi (chápu že s ním prožila děství, ale když s někým sdílím příjemné vzpomínky, ještě to opravdu neznamená že budu mít chuť mu strčit jazyk do krku). Zach by byl fajn kdyby nebyl příliš brzy odklizen ze scény a to opravdu nesmyslným způsobem a ještě k tomu je smazáno z jeho života to, cos Alyssou prožil, z čehož mi naskakujou vředy, protože tohleto mazání vzpomínek v jakýkoliv knihách nesnáším.
Děj byl jak jsem psala na začátku skvěle postrkován kupředu a dobře se to odvíjelo, ale pak to začalo být až příliš zamotané a zmatené. Vyústění je sice logické, ale způsobem jak to je napsáno, mi to prostě nesedlo.
Na druhou stranu Říše Divů je popsána opravdu skvěle a všechny její aspekty jsem si oblíbila, chtělo by to zaměřit se i víc na vedlejší postavy, které podle mě mají co nabídnout.

Hodnocení: 7,5/10

Ambri
18.09.2015 3 z 5

Na to, že se Morfeus jevil jako největší zloduch, co myslel jenom na sebe, tak se z něho nakonec vyklubal celkem příjemný mladík, co dokáže milovat. Kniha mě upoutala především obálkou a jakmile jsem si ji přečetla, zamilovala jsem se do ní od prvního okamžiku. I když musím uznat, že pár věcí jsem zezačátku moc nepobírala, tak se nakonec vše vyjasnilo. Druhá polovina knihy byla o dost zajímavější a dost mě mrzelo, že Alyssa nechala Zacha vrátit zpět domů a on na všechno tohle dobrodružství zapomněl. Kdo ví, třeba se další věci dozvím v dalším díle, který se v nejbližší době chystám číst. :) Každopádně jsem byla opravdu ráda, když Alyssa zvládla všechny úkoly a nezanevřela na Morfeuse úplně. :) Což mě potěšilo, jelikož Morfeuse jsem si od prvního okamžiku velmi oblíbila. Tahle knížka stála opravdu za to a těším se na další výpravu do Říše divů, kde fantazie nemá meze.

LilianaFalcon
15.09.2015 2 z 5

Ehm... Proč že se to všem tak líbí?

RecycledCarrey
17.08.2015 5 z 5

Nejdříve musím pochválit obálku a zpracování knihy - naprosto skvělé. A příběh mě zaujal ještě více. Originální nápad, zajímavé od začátku do konce, smutné i veselé, prostě perfektní.
SPOILER
Akorát mě tedy mrzí konec. Já jsem totiž víc na ty zlý kluky, takže za mě by to byl Morfeus.:) A zklamalo mě i to, že si Zach na konci na nic nepamatoval, takovéto konce nemám ráda, ale příběh o Alence naprosto miluji, takže to i odpouštím a knize dávám pět hvězdiček.

Rečna
30.03.2015 4 z 5

zní to skvělě... moc se těším ☺

Evča Korejka
27.11.2014

Myslím, že na to bude fajnovka :-).