Skála diskuze

Skála https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202295/mid_skala-y0B-202295.jpg 4 2539 586

Ostrov Lewis série

1. díl >

Skotský ostrov Lewis je krásné, ale drsné odlehlé místo bez stromů, bičované větry, pokryté vřesovišti, kde se topí rašelinou a mluví gaelsky. A kde je snad jen strach lidí z Boha silnější než starost o živobytí. Pod zástěrkou víry však přežívají staré pohanské hodnoty a prapůvodní touha po krvi a pomstě. Na ostrov přijíždí nedávnou ztrátou syna poznamenaný policejní detektiv Fin Macleod, jenž se má podílet na vyšetřování brutální vraždy, provedené podle stejného scénáře jako vražda v Edinburghu. Fin prožil na ostrově Lewis dětství, takže je pro něho vyšetřování zároveň cestou domů a do minulosti. Setkává se s dávnými kamarády, s Artairem, který si vzal Marsaili, Finovu první lásku, a s mnoha dalšími. Pro většinu z nich však není vítán. Fin netuší, že klíč k případu by mohl otevřít i dveře, za nimiž je ukryto tajemství, jež se bezprostředně týká jeho samého. Jakou roli hraje v případu Finova dávná účast při tradiční výpravě na lov terejů hnízdících na nepřístupné nebezpečné skále An Sgeir? Tragédie, jež se tam tehdy odehrála, povede i po všech těch letech možná k další oběti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Blackhouse , 2011


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

DuchDoby
16.02.2021 5 z 5

No vidíte, přesto je ta kniha naprosto famózní.

micha-ella
14.02.2021

Od autora jsem četla Umrlčí cestu a líbila se mi. Skálu jsem odložila na straně 60.
Dřív jsem knížky zásadně dočítala, i když mě nebavily, teď už si takové násilí nedělám, obvykle vydržím do strany 100. Tady jsem to vzdala po skoro nekonečném popisu pitvy mrtvoly - celých čtrnáct stran detailního popisu zvratků, střev, exkrementů a zdevastovaného tlustého těla! NE!


siena
19.09.2015 4 z 5

DriftBooks, pěkný komentář. Souhlasím s Vámi, že Kniha Zlín má PR opravdu "zvládnutý". Jen takový maličký technický detail, knihy Petera Maye vydává Host...:)

paulhunter
26.09.2013

Rozhovor s autorem.

http://kulturissimo.cz/index.php?peter-may-rozhovor&detail=1592