Kyberiáda (20 povídek) diskuze

Kyberiáda (20 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82522/bmid_kyberiada-Vj7-82522.jpg 4 83 12

Neúnavní konstruktéři Trurl a Klapacius – vzdálení potomci robotů, kteří se vzbouřili proti otrokářské tyranii lidí a uprchli do vesmíru, kde založili mocné říše – se nezastaví před žádným úkolem hodným jejich konstruktérského umu. Stroj skládající básně, stroj, který dokáže vyrobit všechno, co začíná na písmeno „n“, svět ve kterém jsou zrušeny hmota, prostor i čas, to jsou některé ukázky jejich dovednosti. Lze pouze žasnout nad invencí autora, který odívá své četné, neobvyklé a mnohdy zcela originální nápady do humorného hávu, čímž je zpřístupňuje nejširším vrstvám čtenářů.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Cyberiada , 1995


více info...

Diskuze o knize (9)

Přidat komentář

PanPredseda
08.11.2021

Ovšem když si tady rozkliknete "všech 20 částí díla", tak uvidíte i povídky, které z vydání z '83 nepamatuji (např. Cifříčkova výchova). Je to už ale dlouho, co jsem ho četl, tak to chci radši ověřit večer, až knihu vezmu do ruky.

SputnikV
08.11.2021

PanPredseda - vzhledem k tomu, že vydání z roku 2000 má 416 stránek, kdežto vydání z roku 1983 jen 192, dá se to předpokládat, ta novější je zatím na cestě ke mně, takže to neověřím. ale obálku má hezčí ta starší.


PanPredseda
08.11.2021

Budu to muset doma zkontrolovat, ale myslím, že vydání z roku 1983 obsahuje rozhodně méně než 20 povídek, které jsou uvedeny zde. Takže by to skutečně bylo k rozdělení.

Lenka.Vílka
07.11.2021

Hlavně to neberte jako vítku, ale jako info, jak se zapojit do obsahu databáze...nějak přenosně :)

SputnikV
07.11.2021

možná chybí chuť, taky nechodím zametat sousedovu dílnu, i když jeho služeb někdy rád využiji. a byla by to brnkačka.

Lenka.Vílka
07.11.2021

Ok, ok, opravy každého neberou. To beru. Jenom potom není na místě na něco poukazovat, když to člověk vlastně ani nechce změnit. Navíc, když má někdo obě vydání, oprava je pro něj vlastně...brnkačka :)

SputnikV
07.11.2021

no mně se tedy nepovedlo prosadit oddělení vydání, a když vím, že admin brouzdá po diskuzích i komentářích, předpokládám, že kromě toho, co vyhodnotí za porušení diskuze, všimne si i upozornění na sloučení neslučitelného.

Jinak, nejsem ani majitel a ani admin a mým povoláním nebo koníčkem není udržovat ji v pořádku. Od toho, jak víme z překládání komentářů do diskuze a naopak (někdy téhož opakovaně), jsou tady jiní. Nahlašovat je dobrovolná aktivita, takže nevyužít jí nebo ji využít není o slabině, nebo o síle, ale o rozhodnutí. je tady nejedno vydání, které na první pohled nemá s jiným co společného a jsou sloučeny....

Lenka.Vílka
07.11.2021

Tady se ukazuje ještě jedna slabina. Tentokrát uživatelů. Když narazí na chybu, nenahlásí jí, aby se opravila, ale píšou do diskuse dané knihy (poměrně častý jev), jak je to tady špatné. Občas nejen u té jedné knihy, ale celkově. Jenže tenhle obsah tvoří normální lidi, ne nějaká vyvolená nikdy se nemýlící entita.
Hledáním jaké povídky obsahuje kniha Noční směna v slovenském vydání jsem strávila poměrně dost času na netu. Požádala jsem o rozdělení vydání, slovenskému vydání dopnila povídky a podle výsledného počtu do názvu obou sbírek dopsala do názvu počet povídek. Ano, mohla jsem napsat do diskuse, že je to sloučeno špatně, svést to na databázi a jít dál. Ale moje řešení se mi zdálo lepší. Až vám dorazí druhé vydání, doporučuji stejný postup :)
Mmch, sloučená schválně jiná vydání jsou pouze ilustrovaná vydání původních neilustrovaných vydání, což je vedeno v názvu knihy, popřípadě anotaci. A pokud je někde něco špatně sloučeno, tak to se může stát, ale od toho je hlašení, aby se něco opravilo. A potom se tak stane :)

SputnikV
07.11.2021

na cestě ke mne je snad toto vydání,rok 2 000, to z roku 1983 samosebou mám a je moc dobré, ale tohle má více stránek, snad i více příběhů.

tady se ukazuje jedna z mno slabin DK nerozlišuje knihy se stejným názvem, někdy i autorem a jednotlivá vydání, ač se od sebe mohou pořádně lišit.