Historie včel diskuze

Historie včel https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482056/bmid_historie-vcel-LNE-482056.jpg 4 866 240

Klimatické kvarteto série

1. díl >

Anglie, rok 1852: William Savage snil o tom, že se stane významným biologem. V uskutečnění jeho tužeb mu však brání rozvětvená rodina a záhadná choroba, která ho upoutala na lůžko. Přes všechny těžkosti se mu nakonec díky obětavé pomoci dcery Charlotte podaří vytvořit zcela nový, revoluční typ včelího úlu, jenž mu má přinést uznání a slávu. USA, rok 2007: Včelař George bojuje s nepřízní osudu. Jeho syn nemá zájem převzít jeho farmu, touží studovat, odstěhovat se do města a stát se novinářem. Z okolí navíc přicházejí zprávy o záhadném kolapsu včelstev. A když George jednoho dne najde i svoje úly prázdné, ocitne se na pokraji sil. Čína, rok 2098: Mladá matka Tao žije ve světě, v němž zcela vymizely včely, a jejich roli proto museli převzít lidé. Jako opylovačka denně šplhá se štětečkem do korun stromů a přeje si jediné. aby její pětiletý syn měl lepší život. pak se ale stane něco, co nikdo nečekal a co její život změní navždycky.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Bienes historie , 2015


více info...

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

Fontak
07.11.2022

(SPOILER) Já si myslím, že to musí být nějaká chyba v překladu. Jak mohl knihu "O slepém včelaři" napsat Thomas (syn Georgův - dějová linka 2007), když knihu "O slepém včelaři" vlastnil už William v dějové lince 1852? Vždyť přece "O slepém včelaři", to je ta kniha, kterou donese v roce 1852 Williamovi jeho syn Edmund a položí mu ji na stůl, zatímco William se nemocný a nemyty válí v posteli a právě tato kniha mu nakonec pomůže vstát a pustit se znova do díla. Zkrátka a dobře, kniha "O slepém včelaři" existovala už v roce 1852,William ji měl. Tak ji mohl napsat Thomas??

Veve721
25.01.2018 5 z 5

Jinak pro všechny, kterým se tahle knížka líbila, mám skvělou zprávu... Psala jsem si s panem Šotákem z nakladatelství Omega a potvrdil mi, že již pracují na druhém dílu "Blå" (Modrá). Ten bude o vysoušení moří a oceánů. ;)


Veve721
25.01.2018 5 z 5

Jj holky, pochopily jste to dobře. William i George byli rodinní příbuzní a všichni se jmenovali Savageovi. George dělal své kostky podle Williamových nákresů, které dovezla do USA jeho dcera Charlotte. Thomas alias Tom (syn George) napsal knihu o Slepém včelaři. ;)

lenka4434
06.01.2018 5 z 5

Reewee
Také mi to vrtalo hlavou. Georgův Thomas nejspíše napsal knihu a použil nákresy, které u George visely po jeho předkovi Williamovi Savage. George i Thomas se tedy také jmenovali Savage. A ty úly, co používal George - kostky - nebyly to ty podle nákresu Williama?

Reewee
27.12.2017

!! SPOILER !!

Knížka to byla naprosto skvělá, přečtená za dva dny. Jedna věc mi ale vrtá hlavou - na konci knížky se píše o nějakém Thomasi Savageovi, který napsal knihu O slepém včelaři. Napsal ji údajně poté, co jeho otec roku 1852 sestavil včelí úl. Jenže William Savage, který roku 1852 sestavil úl, měl jediného syna, Edmunda. Syna Toma měl George z jiné dějové linky (rok 2007, tuším). O žádném jiném Tomovi v knize není řeč. Dokázal by mi to někdo vysvětlit, o jakého Thomase Savage jde? :O