Vražda v Orient exprese diskuze

Vražda v Orient exprese https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356672/bmid_vrazda-v-orient-exprese-5nd-356672.jpeg 5 2657 380

Hercule Poirot série

< 9. díl >

Jedna z najlepších a najslávnejších detektívok legendárnej Agathy Christie vychádza v 2. vydaní zároveň s premiérou nového rovnomenného filmu. Trojdňová púť prepychového Orient expresu naprieč Európou prebieha bez problémov až do chvíle, keď uprostred noci vlak náhle zastane, lebo trať zablokovali snehové záveje. Ráno cestujúcimi, medzi ktorými je aj Hercule Poirot, otrasie správa, že amerického milionára Ratchetta našli v kupé dobodaného na smrť. Vyšetrovanie zložitého prípadu s množstvom podozrivých sa pre slávneho detektíva zmení na preteky s časom – za každú cenu musí odhaliť vraha, skôr než udrie znova…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Murder on the Orient Express , 1934


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

markétka2002
28.02.2014 5 z 5

super knížka taky budu spisovatelka a taky budu psát detektivní romány,takže Agatha Christie je moje inspirace. PS: Mám jí ráda jako svojí sestru.

pistalka
11.05.2011 5 z 5

Kvíteček jarní: "Čekala jsem klasickou detektivku - záhadu, kterou může díky stopám vyřešit i čtenář. Ale tady nebyla šance! Pochybuji, že by někdo dokázal zločin vyřešit."

Knihy A. Christie podle mě nejsou založené na tom, aby běžný čtenář uhádl řešení. Mně se to teda povedlo asi u čtyř knížek.... z padesáti přečtených? To není moc dobrá bilance, ale je mi to jedno, užívám si je i tak.. :)
A taky je nutno uvědomit si, že ona byla génius. Kdyby Agatha Christie nepsala detektivky, nikdo by si nepomyslel, že je možno vymyslet tolik záhad, fíglů, chytáků a takhle kouzelně vodit čtenáře za nos a následně je převést na papír. V tomto byla naprosto bezkonkurenční a jen těžko bude někdy překonaná.