Enderova hra diskuze

Enderova hra https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391565/bmid_enderova-hra-3XW-391565.png 4 1463 229

Enderova sága série

1. díl >

7. vydání. Lidstvo jen se štěstím odvrátilo zničující útok mimozemské civilizace úlového typu. Ve snaze předejít nevyhnutelné odvetě se rozhodne pro odvážný protiúder. A zatímco se po dlouhou dobu vysílané vesmírné lodě blíží k území nepřítele, program pro výchovu mladých velitelů se snaží nalézt vůdce, jenž by zneškodnil mimozemskou hrozbu jednou provždy. Zdá se, že vyvoleným je Andrew „Ender“ Wiggin, geniální chlapec, jenž se v útlém věku stává hlavní nadějí na vítězství. Nároky na něj kladené jsou ovšem enormní, pokud zvítězí, stane se pachatelem xenocidy – absolutního vyhlazení mimozemské inteligentní rasy, a pokud prohraje, pak bude lidstvo vydáno na milost agresivnímu nepříteli. Žádný dospívající chlapec dosud nikdy nečelil tak vážné výzvě… Enderova hra je po desetiletí jedním z nejpopulárnějších science fiction románů. Získala věhlasná žánrová ocenění Hugo a Nebula, byla přeložena do více než třiceti jazyků a zpracována do úspěšného stejnojmenného filmu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo , Triton
Originální název:

Ender's Game , 1985


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Janadvorackova
30.12.2021 1 z 5

Nestojí to za to. Ani kniha a už vůbec ne film. Větší ptákovinu jsem dlouho nepotkala.

knih-o-mol
30.08.2021

Mimochodem na filmovou adaptaci se lze louknout na internetovem vysilani CT.


kubík96
30.09.2019 4 z 5

Kniha se odehrává v době boje lidstva s mimozemskými termiťany. Dvě vlny útoku lidstvo odrazilo, takže se připravuje na třetí, rozhodující. V knize je popsán výcvik a vývoj osobnosti bojovníka, který je poslední nadějí lidstva na přežití. Chystá se na útok mimozemšťanů. K boji nakonec dojde, Ender v něm zvítězí, jenže pak se ukáže, že je všechno jinak.
Hlavní hrdina, Andrew "Ender" Wiggin, je na začátku malý šestiletý kluk, který je hodný, ohromně nadaný, ale terorizovaný okolím. Během výcviku se ukáže, že právě on je ten nejlepší válečník ze všech, ale i přesto je dál šikanovaný, aby se zatvrdil a jednal nelítostně. Po závěrečné bitvěm, to už mu je patnáct, Ender pochopí, že byl využit jako nástroj mocných a snaží zmírnit následky toho, co udělal, a proto opouští Zemi.
Kniha se mi líbila, rozhodně ji můžu doporučit. Byla napínavá. Enderovi jsem celou celou dobu fandil. Bylo zajímavé číst, jak se Ender mění.