Nekonečno vítá ohleduplné řidiče diskuze

Nekonečno vítá ohleduplné řidiče https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17210/bmid_nekonecno-vita-ohleduplne-ridice-fl9-17210.jpg 4 789 113

Červený trpaslík série

1. díl >

Rob Grant a Doug Naylor, britští autoři kultovního humoristického sci-fi díla, zfilmovaného jako mnohadílný sitcom televizní BBC a v této podobě notoricky známého i u nás, nám představují své hrdiny, neohroženě se řítící vesmírem: Listera, posledního žijícího člověka, Rimmera, hologram, jenž kdysi býval člověkem a ponechal si všechny jeho odpudivé vlastnosti, Hollyho, senilní palubní počítač s IQ 6000, Krytona, popleteného mechanoida, a Kocoura, marnivého humanoida vyvinutého z kočky domácí, která byla zavřená ve skladišiti.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Red Dwarf. Infinity Welcomes Careful Drivers , 1989


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Naias
16.03.2023

Koza3, plne súhlasím, neokouká. Knižné spracovanie je inšpirované seriálom, to je poznať jednak z toho, že sú tam spracované neskoršie nápady Granta a Naylora (v seriáli Lister najprv s Kochanskou nechodil, ale potom scenáristi usúdili, že jeho posadnutosť ženou, s ktorou nikdy nemal vzťah, nepôsobí dobre, tak mu ten vzťah dopriali, alebo v ozvenách budúcnosti nezomrie Listerov syn, ale vnuk, čím Listerova radosť z toho, že to nie je on, nevyznieva tak neciteľne) a tiež je v posledných dvoch dieloch poďakovanie Granta Naylorovi a Naylora Grantovi za scény, ktoré do kníh prevzali zo spoločne napísaných scenárov.

Janadvorackova
07.10.2019 4 z 5

Je to zvláštní, protože sitcomy obecně spíš nemusím, ale u tohoto a u MASHe jsme měli štěstí na výborný dabing a snahu přiblížit vtip, aby byl skutečně k zasmání.

Kdo si ještě vzpomene na starší Pragocony a vysílání trpaslíka v tamní kantýně? K jídlu měli většinou vražednou kombinaci klobás a kakaa :).