Robyn Thurman

Rob Thurman · pseudonym

americká, 1941

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

mumin63
30.03.2015

Úplně se ztotožňuji s předchozím komentářem, ke kterému prakticky není co dodat, snad jen to, že jsem nedávno narazila na fan překlad sedmého dílu

fragilemelo2152
05.01.2015

Na knihy od této autorky člověk musí mít náturu. Někdo je bude považovat za úžasné, jiní by použili antibakteriální gel po tom, co na ně sáhli.
Tahle autorka je opravdu.. ale opravdu plodná! U nás v ČR se bohužel (z mého pohledu) setkáme pouze se sérií bratří Leandrosů.... kterou po šestém díle přestali vydávat. Smutné. Protože takhle nechtěně odrazuji případné zájemce. (Ale pokud máte slušnou angličtinu.. především tu slangovou, tak si bez problémů přečtete i originál.) Jak jsem již říkala, na tyhle knihy musíte mít náturu. Já jakožto těžký odchovanec anime (kde jsou záporáci nebo aspoň ti né-zrovna-hodní-hoši mnohem zajímavější, než ti do morku kostí oddaní a hodní klaďasové), fanda Artemise Fowla (taky zajímavá série-pro mladší.. to ano.. ale začala jsem ho číst v 15!) a milovnice S. Snapea z HP, jsem po téhle knize chňapla, jen co jsem si přečetla první odstavec "V temnotě". Takže asi takhle: Je to fantasy, kde je jen JEDEN upír (vedlejší postava), romantiku tam nenajdete, sado-maso pro úchyláky a nadržence taky ne. Jen to maso (ustřelené, odseknuté, spálené plamenometem), bad-ass hlášky a sprostá slova. Hlavní hrdina je tak trochu magor se špatnou životosprávou a monstrum, který se nedrží předepsaného pravidla: nejdřív zloduch, pak někde zázrakem najde svědomí a je dobrák. Naopak se to zhoršuje.(Silné genetické výbavě neporučíš-sorry za spoiler) Díl od dílu se liší.. některé jsou slabší, jiné vás posadí na zadek. Neustálé omýlání "bromance" občas unaví, ale člověk si musí uvědomit, že bráchové Kal a Niko to fakt nemají lehké. Suma sumárum: Knihy od Rob Thurman rozhodně stojí za vyzkoušení a pokud jste stejný magor jako já, který hrdě nosí tričko s nápisem: Sarcasm, because beating the shit out off people is illegal.... Vítejte v rodině Leandrosů :D


Diion
08.08.2014

Na její knihy jsem narazila čistou náhodou a během týdne jsem zhltla všechny díly. Četlo se to úplně samo. Je tam tak akorát humoru, něco krve a brutality a i slza mi ukápla. Moc parádní knihy. Doporučuji :)

Nebraska
26.08.2011

Když jsem zjistila, že Rob je žena, šplhla si ještě o něco víc, protože psát o myšlenkových pochodech kluků pro ni muselo být o fous těžší, než kdyby byla chlap. Dokáže psát napínavě i vtipně, je skvěle připravená na to, co píše.