Petr Hampl

česká, 1969

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

reign
05.07.2022

Nejdříve jsem měl možnost Petra Hampla poznat osobně, vést snad dvouhodinový rozhovor, následně ho vyslechnout v představení Prolomení hradeb dvojky a až pak se pustit do čtení. Nevím, jak se dá přiřadit k extrémní pravici člověk, který jako řešení nabízí vzdělanostní vertikálně propojenou společnost. Jeho práce zneklidňuje, ale že by byla tendenční? To se potom asi profesor Keller spletl, když ji pochválil a doporučil a zdejší kritici rozumí sociologickému výzkumu lépe a tudíž mohou vynést i fundovanější hodnocení.
Dovětek : polemika s komentářem Rawen616 - Hampl antisemita? To jako vážně? Člověk, který vyzdvihuje příklad státu Izrael jako cestu uchvácení společnosti do vlastních rukou je antisemita? No a nálepkováním titulem příslušník extrémní pravice se dostáváme na intelektuální úroveň současné předsedkyně poslanecké sněmovny. To říkám jako ortodoxní levicový dialektický idealista s židovskými předky.

helena8303
31.10.2021

Pana Hampla moc nemusím. Jsem ráda, že vycházejí jeho knihy, pobavilo mne, když mu rektor Zima udělal parádní reklamu. ( Přiletěl osobně do knihovny a na popud “ osvíceného” studenstva odstranil závadnou knihu.
Vzhledem k tomu, že university byly VŽDYCKY centry svobodného myšlení, tak Zima předvedl současnou demošku v plné kráse.
Hampl přináší pravdivé poznatky, ale pomíjí to, co se mu zrovinka nehodí do krámu.
V oboru je horlivý laik, odborníkům nesahá ani do podvazků.
Inteligentní čtenář si z knihy vybere jenom to užitečné, bláboly vynechá. A ten méně inteligentní, předpokládám, nečte.
Každopádně je výborné, že ve veřejném prostoru ( zatím) mohou zaznívat i takovéhle hlasy.
Ti, kteří Hampla posílají do pekel, by si měli uvědomit jednu věc. Že i ten největší blbec může, a dokonce mívá, v něčem pravdu.


Rawen616
28.12.2020

Tak já si dovolím být tím aktivním blbcem(ač k nějaké levici či pravici mam hodně daleko) jak píše kolega níže (který vůbec nenálepkuje) a k panu Hamplovi víceméně napíšu totéž co do mé recenze jeho knihy Prolomení hradeb. Hampl je především "intelektuální" tváří české extrémní pravice. Ač je v tomto spolku jedním z těch výrazně inteligentnějších(což není zase až tak složité), nic to nemění na tom, že si ohýbá fakta tak aby seděla do jeho vysněného světa kde vládne bílý heterosexuální muž - ostatně sám založil na facebooku stejnojmenný spolek. Pana Hampla můžete vidět téměř zásadně na srazech silně dezinformačních, "vlasteneckých" či přímo rasistických uskupení kde se v jednom kuse probírá obrana před migranty, potřeba příprav na válku, zastavení(když už ne rovnou likvidace) elit, homosexuálů ale i skautů, liberálněji smýšlejících a prakticky kohokoliv kdo nesdílí jejich silně černobílé vidění světa atd. Antisemitismus je v jeho bublině už klasika - ostatně kdo myslíte, že jsou ty "elity" před kterými neustále varuje?Takže ano, naprosto chápu, souhlasím a schvaluji, že tohoto kultivovaného šiřitele strachu(celé Prolomení hradeb je jen o tom, že máte mít strach), nenávisti a rétoriky jakoby okopírované z Německa 30.let nikde moc nechtějí. Sami si asi uděláte obrázek kdo o něco takového stojí...

Kapis
06.10.2020

Skvělý analytik, který se nebojí jít se svými perfektně konstruovanými a poctivým studiem podloženými teoriemi s kůží na trh. Nejzakazovanější a nejčtenější sociolog, jehož argumentace na živo i v knihách vás usadí na prdel. Je jasné, že progresivní takzvaně levicová mládež, která vyrůstá s mnohem nižšími nároky na vzdělání v našem degradujícím školním systému a která se bojí maturity z matematiky, musí vzteky bublat a zuřit. Jediné, na co se pak zmůže je kydání špíny na netu, nálepkování a ti nejaktivnější blbci pak dokážou zmařit i nějakou tu přednášku. Naštěstí to je tak vše, do přímé diskuze se nikdo z nich jít neodváží, bo by je příslovečně roznesl na kopytech. Proto budou vždy jen nenávistně prskat z bezpečné vzdálenosti. Je třeba naslouchat vzdělaným, cizím zájmům nezaprodaným, lidem jako je Petr Hampl!