Poznámky o elitách, válce a míru

Poznámky o elitách, válce a míru https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503890/bmid_poznamky-o-elitach-valce-a-miru-y6Q-503890.jpg 4 13 3

Projevuje se sebevražednost západních elit i ve vztahu k jiným civilizačním okruhům než islámu? Proč se nedaří vyhýbat se válkám? Jak ovlivní válka na Ukrajině další vývoj západních společností? Na tyto a další otázky autor odpovídá na základě teorie vyložené v knize Prolomení hradeb dvojka.

Přidat komentář

babystar
20.06.2023 4 z 5

Útlá knížečka, která mi pomohla při orientaci v současném světě a stručně vysvětlila, proč jsme jako společnost tam, kde jsme.

Lesní_chodec
06.03.2023 4 z 5

Pro mě osobně je tahle knížečka s pár stranami lepší než samotná "mateřská" kniha. Těch několik myšlenek, které autor předkládá o současném Západě, říkají daleko více než stovky stran.


hanak_v_exilu
28.02.2023 4 z 5

Útlá knížečka, spíše brožura slouží jako doslov ke knize Prolomení hradeb: Dvojka, a zároveň reaguje na turbulentní změny vyvolané nebo urychlené válkou na Ukrajině. Pro svou stručnost se špatně posuzuje, protože autor téměř neargumentuje - rovnou píše, jak se věci mají. Argumenty podporující jeho tvrzení si musíte najít jinde. Vcelku jsem neměl co dodat. Snad jen to, že zahraniční politika České republiky má historicky dvě priority - touhu zavděčit se, k níž po Sametové revoluci přibylo i opájení se vlastní morálností. S tímhle se národní zájmy prosazují jen velmi těžko.