Pavel Hrdlička

česká, 1942 - 2021

Diskuze (19)

Přidat příspěvek

Luis_Lambo
21.04.2023

Miluju knihy s Podrychtářem Václavem a jeho bandou:-)

Strašně mě mrzí Mistře, že už nic dalšího nenapíšete

nero 13
02.11.2022

Pan Hrdlička si schoval pro své čtenáře něco do šuplíku, tak vám dodatečně tam nahoru děkuji a doufám že k vám byly ty Boží mlýny shovívavé.


horskejvlk
18.12.2021

Odpočívejte v pokoji Pane spisovateli, byl jste skvělý fabulátor a literát veše dílo je nesmrtelné a Václav od Černého koně i magister preaconum žijí dál tak jako Vy.

otula
13.12.2021

Proboha, to ne! Po pěti letech musím přidat další komentář, když jsem zjistil, že pan Hrdlička letos zesnul. Takového člověka je obrovská škoda. Jeho knihy jsou balzámem na duši, stále jsem vyhlížel, kdy vydá něco nového... Letošní rok byl pro mě a mou ženu strašný, zemřel náš nejoblíbenější spisovatel, nejoblíbenější zpěvačka (Hanička Hegerová) a nejoblíbenější herec (Martin Havelka)... Snad se všichni potkají v uměleckém nebi.

Jaruš7
27.11.2021

Po prvních stránkách jsem si uvědomila, že styl dokonalosti hodnotím slovem rozkoš.
Vše co v příbězích obdivuji a čím mě uhranou je kombinace, kterou autor bravurně zvládl, (bohužel už minulý čas).

Jsem na stejné vlně s autorem hodnocení - Čtec a horskejvlk, docenit kumšt, to je to o co tu jde.

Jsou knihy a audioknihy, já sáhla po audio, a pocit vlastnictví mít všechny a zopakovat si ty excelentní libé slovní šťouravé repliky v historických časech mi bude zdobit mou audioknihovnu.

Schamila
20.10.2021

Ach jo, to je mi líto, vůbec jsem to nepostřehla. Moc škoda, jeho příběhy s podrychtářem Václavem byly kouzelné.

nero 13
19.10.2021

Tak jsem si všiml že nás Pan Pavel Hrdlička 23.06.2021 opustil, to je mi moc líto.

tygřík2
13.09.2021

Pan Hrdlička je jasná jednička!

horskejvlk
25.08.2021

Pane Hrdličko, děkujeme za pokračování Václava od Černého Koně. Byla bezva jen snad krátká. Netroufl by jste si na obsáhlejší a cestopisnější pokračování ať z Václavových mladších let v Itálii nebo i starší s cest do Norimberku jako již kupce Václava, přimluvil bych se i na Václavovu malou návštěvu do mé rodné Olomouce. Každopádně jakákoli vaše historická literární tvorba stojí za koupi Vaší knihy.

horskejvlk
26.12.2020

Pane spisovateli Hrdličko, pokračujte prosím ve psaní historických knih, je tu po vás na historickém knižním nebi prázdno, pan Vondruška není tak barvitej.

nero 13
22.12.2020

Na jaře jsem četl zatím poslední knihu Opatova protivenství o vzniku Milevského kláštera a vzhledem ke včerejšímu oznámení nálezu údajné části hřebu z Pravého kříže Ježíše Krista v Milevském klášteru dostal pan Hrdlička námět k případnému pokračování.

horskejvlk
30.05.2020

Excelentní spisovatel, fabulátor příběhů, které mají historickou váhu. Píše obrazotvorně a v jeho podání jde cítit každá ulička staré Prahy, tu po pečených husách tu po jiných “zlatých” uličkách. Spisovatel sice nechrlí romány na běžícím pásu jako, také historický spisovatel, Vlastimil Vondruška zato jsou barvitější a vymodelovanější. Velké poděkování za to že se člověk krásně seznámí se zvyklostmi a právem v 15 století.

Radka2564
04.01.2020

Jirsa nová kniha, začínám si stříhat metr do dne vydání...

Schamila
04.12.2019

Jupiii, pan Hrdlička pro nás, co rádi čteme jeho řádky, něco hezkého zase napsal, tak už se moc těším na Opatovo protivenstvi, děkuji.

horskejvlk
08.12.2018

Pane Hrdlička pokračujte v psaní osudu Václava od Černého koně.

Schamila
02.04.2018

Hurááááá, máme tu další díl - už se moc těším - knížky pana Hrdličky jsou balzám na duši. Díky za to!!!

Sarah01
18.04.2017

Smrt nosí rudé škorně jsem si koupila naslepo ve výprodeji a hned napoprvé jsem byla nadšená a hned jsem si koupila další knížky o podrychtáři Václavovi. Moc krásně napsané, člověk se touží posunout zpátky v čase, aby zažil tu dobu, kdy měli lidé úplně jiné priority.

otula
14.09.2016

Knihy pana Hrdličky je radost číst. Ke knize Smrt nosí rudé škorně mě přivedla recenze, další dvě knihy jsem s chutí koupil své milované manželce pod stromeček a těšil se, až si je budu moci také přečíst. :-) Při čtení se člověk přenese v čase i prostoru, dýchá spolu s hrdiny příběhu a těší se na každou další stránku ... nebo na to, že letos vyjde další kniha s dalším příběhem...

Čtec
25.01.2015

Je úžasné (a inspirativní a nadějeplné), jaký talent může v člověku dřímat a čekat na vhodnou chvíli. U Pavla Hrdličky tou vhodnou chvílí byl zřejmě odchod do důchodu. A tak, ač předtím pracoval v hotelové branži, stal se nyní autorem příjemných a čtivých historických detektivek.

Nejen že má po čertech nastudované dobové reálie a vhodně je ve vyprávění používá, ale disponuje také vypravěčským talentem a přívětivým humorem.

Můj obdiv ovšem vzrostl ještě více, když jsem zjistil, že si svoje knihy i sám ilustruje. A velmi zručně! Zatímco u prvotiny Smrt nosí rudé škorně šlo o dvě ilustrace, ve druhé knize Kdo s ohněm zachází už má svoji velmi pěknou úvodní ilustraci každá kapitola.