Hans Petersson

Hans Rosenfeldt · pseudonym

švédská, 1964

Diskuze (6)

Přidat příspěvek

ddkk
23.06.2021

A jen doplňuji: brněnský Host chystá český překlad knihy pod názvem Léto vlků na letošní říjen.

ddkk
21.06.2021

Podle agentury, která Rosenfeldta zastupuje, je kniha Vlčí léto (When Crying Wolf) jeho prvním románem, který publikuje samostatně pod vlastním jménem. Je také úvodním dílem série Haparanda (původní označení série), která slibuje stát se dalším milníkem skandinávské crime fiction.
Doufám, že brzy vyjde také česky.


jandomi10
26.04.2021

8.júla vychádza v Švédsku 7. časť! Snáď bude preložená ešte tento rok.

Lina
13.02.2020

Výborné ,opět,tak už ať se píše pokračování!!

ddkk
10.12.2018

Výborná zpráva pro nás, milovníky nemožného Sebastiana Bergmana! Ve Švédsku vyšel 6.díl série pod názvem Vyšší spravedlnost a okamžitě se stal bestsellerem (aktuálně zaujímá po Lazarovi 2. příčku). Tento díl začíná tím, že se Sebastian už smířil s myšlenkou, že se už nebude podílet na vyšetřování zločinů a vrátil se k přednáškám a psaní knih. Jediný, kdo s ním udržuje občasný kontakt, je Ursula. Také o Vanje, která odešla pracovat do Uppsaly, toho už dlouho moc neví...Nicméně, děj knihy se točí kolem série brutálních znásilnění právě v okolí tohoto města. Vyšetřovací týmy se spojí a povolají "do boje" i Sebastiana...

Doufám, že jsem toho moc neprozradila. Práva na knihu má jako vždy brněnský HOST, takže můžeme doufat, že nás dlouho nenechá v napětí :-)

A aktuálně doplním z kuloárů: další díl Sebastiana Bergmana plánuje HOST vydat na podzim 2019, už se překládá :-)

triatlet
04.09.2017

V roce 2015 jsem na doporučení koukl na 2. řadu seriálu Most. A zcela jsem propadl jeho atmosféře.
Během roku jsem viděl i 1. a 3. sérii.
Před Vánoci 2016 jsem objednal úplnou náhodou (líbila se mi anotace) knihu Poslední zkouška. Když jsem viděl, že na obalu je informace "od autorů scénáře seriálu Most", bylo jasné, že se bude jednat o společný dárek :-)
Začal jsem číst 5. dílem, takže jsem pak od 3. dílu věděl vývoj jedné z postav.
Celá série je čtivá. 2. - 4. díl jsem přečetl během necelého měsíce. Občas jsem si říkal, jak by vyšetřovala Sága s Martinem (dvojice ze seriálu Most).
Jsem zvědavý, jestli bude pokračování a jak naváže časově, vzhledem k tomu, že děj od 1. do 5. dílu se odehrává během jednoho roku. Ale poslední věty
5. dílu naznačují, že by případné pokračování mělo mít (asi) nějaký odstup. Nedovedu si představit, že by parta kolem Torkela a Bergmana začala vyšetřovat nový případ po dvou třech měsících.