Greta Thunberg

švédská, 2003

Diskuze (13)

Přidat příspěvek

los
03.03.2023

novodobá Johanka z Arku

pobijecmuch
19.01.2023

Dnes (19.1. 2023) článek - "Všechno jen zinscenované? Video Grety s policisty vyvolává emoce." (protesty proti rozšíření těžby hnědého uhlí nedaleko německé obce Lützerath)
..... vše je jedna velká „klimatická show“ a „policejní herci“ jsou její součástí.
To se normální člověk fakt musí už smát, nebo plakat, jaké je to inšpiratívne dievča.


Eldar80
20.08.2022

V lidovkách vyšel článek, ale je za paywallem:
"Známé mládežnické hnutí Fridays for Future (FFF), které před čtyřmi lety založila mladá švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová, se přidalo k antisemitské kampani společnosti Amnesty International (AI) a dalších tzv. pokrokových neziskovek."

JáJejí
03.01.2020

Tak i mistryně tesařka slova se občas ... dopustí příležitostné veršovánky
:-)

JáJejí
15.12.2019

Ano, ta cena patří tomu, kdo v daném roce nejvíce ovlivnil svět jako celek. Sedí, ne?

Skallarix
15.12.2019

@Jájejí - Hezká zajímavost. Mimochodem roku 1938 byl časopisem Time označen za osobnost roku Adolf Hitler. Roku 1939 Josef V. Stalin. ....

Anneli
12.12.2019

Greta je moje hrdinka, je podle mě opravdu inspirativní a také odvážná. Hodně důležité ale je, že má pravdu.

JáJejí
11.12.2019

Greta Thunberg byla dnes americkým časopisem Time označena jako osobnost roku 2019.

triatlet
10.12.2019

Loutka. Je mi jí líto.

JáJejí
04.12.2019

Nepokřikuju, CAPS LOCK nepoužvám.
Nejsem zbabělá, jen nemíním diskutovat s někým, kdo mi podsouvá co nepíšu a ani si nemyslím.
Máslo je na vaší hlavě, Lectore.

JáJejí
04.12.2019

Eldare, zrovna od vás, který jste kdesi veřejně napsal, že vaše prožívání by se taky dalo onálepkovat jistou psychiatrickou diagnózou, bych přídavné jméno "vadný" skutečně nečekala.

Líto mi není ani vás, ani Grety T. Ji se snažím hájit právě před takovými nenávistnými komentáři, jaký jste tu napsal, přestože s mnoha jejími akcemi nesouhlasím.


O co jde jí osobně si netroufám odhadovat, o co jde lidem, kteří ji jako influencerku používají, ale bohužel ano. O odvedení pozornosti, resp. vytvoření podmínek pro jejich vlastní hru na spasitele.

Lectore, já zase nemám zájem diskutovat s tím, který ví, co bych udělala, když jsem nic neudělala - to k bodu 2.
A to, že se vymezujete proti tzv. liberárním debatám nemůže být důvod, abyste ten nárok podsouval mně osobně. Za svobodomyslnou se považuju, za liberálku v uvozovkách rozhodně ne, protože to by znamenalo, že jsem naopak nepřiznaný konzervativec.

Eldar80
04.12.2019

Ekofašistická loutka. Jestli někdo dokáže zničit racionální diskusi o změně klimatu, tak je to ona. Její příznivci by si měli uvědomit, jak tuhle vadnou osobu vnímá názorová opozice. A krom toho, o žádné životní prostředí přece nejde, je to jen další figurka v boji proti "kapitalismu bílého muže". Je mi jí líto.

whack
03.12.2019

Inšpiratívne dievča, ktorému sa podarilo zmobilizovať a vytiahnuť do ulíc po celom svete milióny ľudí, diskutovať o globálnych problémoch a primäť meniť vlastné životy na viac ekologické, etické a zero waste. O klimatickej kríze a ekologickom kolapse sa hovorí stále viac, a myslím, že Gréta má tú moc osloviť mladých, ktorí sú takí potrební, ale aj starších, ktorí musia tlačiť na politikov. Ale hovoriť nestačí. Prosím, pozrite si na FB skupiny Fridays For Future Česká republika, Fridays For Future Slovensko a Climate Save Slovakia a dozveďte sa viac o akciách hnutia za klimatickú spravodlivosť, ktoré Gréta spoluzaložila.