Andrew Alois Urbiš

česká, 1946

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

uzivatel3730
24.08.2022

Pan Urbiš je bezesporu velice moudrý a znalý člověk. Co říká, má hlavu a patu. Moc mne bavilo chodit na jeho hodiny-dnes už vlastně jen půl hodiny v BRC na Čeladné. Jen má občas takové tendence mluvit stylem *všichni jsou blbí, já to vím nejlépe* ale když se přes to přenesete, obsah výkladu je více než zajímavý.
Njn, čínská medicína....nic hlupeho jak se říká u nás lidově.

d.a.s.a.
02.02.2016

Zřejmě moudrý muž, hodně procestoval zřejmě i hodně zná, ale ... v současné době působí dojmem vyhořelého člověka, přednáší mase nesourodých lidí ležících na lehátkách, bez zájmu pana doktora zjistit si kdo ho vlastně poslouchá. Jestli jsou to lidé, kteří o celostní medicíně něco ví nebo jestli se jí věnují více let nebo jsetli o problematice slyší poprve.

Pak statný valach, který celý život žil v souladu s přírodou a onemocněl po štípnutí mouchy - nechápe proč nemá jíst banány a pomeranče - pan doktor mu to dostatečně nevysvětlil.

Jiný vzdělanější muž nerozumí tomu proč má vysedávat v parku pod zlatou střížkou.

A když se začnete bavit s lidmi je takových frekventantů jeho kurzů v Čeladné mnohem víc.
Ano ano povaluje se tu spustu letáčků, ale edukace - vzdělávání spoluobčanů je především mluvené slovo.

Pan doktor se spokojil s tím, že mu na lehátkách odpočívá dostatečný počet "kousků". Co si z jeho hodin odnesou je mu jedno. Aspoň tak to na venek vypadá. Ráda bych s ním o věci podiskutovala, ale po hodině se velmi rychle stáhne do své pracovny, aby už ty plebejce neviděl.

Celý život si kladu otázky proč." Proč to tedy pan doktor dělá". Na první pohled práci bez užitku, která ho očividně nenaplňuje možná i otravuje.
Na své proč si dovedu odpovědět jediným způsobem ". . . . . ." .

Ráda bych se mýlila, přece jen je vzdělaných lidí k tomuto škoda.