uziRM uziRM diskuze u knih

☰ menu

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

A co povídka, kdy se Gerald s Marigoldem snaží dostat na druhý břeh řeky a utéct tak před Nilfgardskou armádou? Já měl za to, že se jedná až o tu druhou válku...Btw, co se týče napsání povídek, přiznávám, že máš pravdu, a byly napsány již dříve. Co se týče vydání sbírek Poslední přání a Meč osudu, ty u nás vyšly až po románu, aspoň v tom jsem se nepletl. Jinak nesouhlasím s tím, že všichni vědí, že nemají číst poslední povídku z Meče osudu. V knihkupectvích i v některých knihovnách to jednoduše nabízejí jako druhý díl série.

05.10.2019


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Netvrdím, že pár povídek nenapsal dříve, ale často bývá, že tak autoři svou "kariéru" začínají. Po úspěchu několika povídek se rozhodl napsat 5ti dílný román a po něm teprve doplnil již napsané povídky novými a vydal je knižně.

04.10.2019


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Ano, první díl povídek se dějové odehrává před samotným románem, ale druhý díl povídek je protkán skrz celý román a hlavně poslední z nich odkrývá úplné finále. Ale stojím si za tím, že nejdříve byl vydán samotný román, pak 2 díly povídek a jako poslední Bouřková sezóna. U nás je ale série očíslovaná jinak. I v samotných knížkách se můžete přesvědčit o původním roku vydání a dáte mi za pravdu.

04.10.2019 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Nechci nikomu radit, co má dělat, ale zkuste si přečíst Zaklínače chronologicky (tedy, jak knížky opravdu vycházely) tzn. nejdříve román - 3. až 7. díl, a až pak teprve první 2 díly povídek. Mě to tak dávalo větší smysl, povídky jsou potom super zpestření :)

03.10.2019 5 z 5