Tozbee Tozbee diskuze u knih

☰ menu

Rudo Rudo Daniel Majling

kure91: Vyšlo a je rozšířené: https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/rudo-414727?lang=sk

10.08.2020 5 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Protože se také řadím k těm, kteří respektují vnitřní pravidla DK, ale v tomto případě si umějí představit drobnou výjimku (viz můj příspěvek níže z 24. 7., kde navrhuji doplnění anotace o poznámku), na moderátora jsem se již obrátil. Včera mi @pobijecmuch sdělil následující:

„Dobrý den, anotace u každého vydání je jedinečná. Tedy u stejné knihy, ale více vydání bývají anotace většinou jiné. A u knihy, by měla být vždy taková, kterou uvádí vydavatel.
Nemůžeme svévolně měnit nějaký text, který někdo v roce XY napsal ke knize.
To by už u dalších vydání knihy se rubrika anotace nemusela vyplňovat, ale pouze kopírovat, tak jak to systém dělá u jiných rubrik.
Chápu, že současná společenská diskuze ke knize Krvavé jahody změnila u spousty čtenářů názor na ni. Máte, ale možnost se v diskuzi u knihy zde vyjádřit.
Já rozhodně žádnou anotaci měnit nemůžu, tak stejně nebudu dopisovat ke starším vydání nějaký doplňující text."

Tím pro sebe považuji záležitost za uzavřenou, byť s výsledkem spokojený nejsem. Aspoň že kultivovaná diskuze neprohrála (byť to má občas nahnuté).

26.07.2019


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Beleterie je beletrie a je zcela na autorovi, jaký příběh vybájí a jak velké publikum si najde. Je ale nepřijatelné, aby byl takový příběh vydáván za autentický, pravdivý a aby „autorka“ objížděla zemi (včetně škol) s prodejními prezentacemi vydávanými za historické besedy. Zkresluje historii, shazuje skutečné utrpení reálných postižených a v důsledku (po odhalení lží) posiluje popírače a mystifikátory. A za to vše se jí dostává nezasloužených vyznamenání, kytic a finančního profitu.

ANOTACE KNIHY BY MĚLA BÝT UPRAVENA a doplněna o vysvětlení, že se nejedná o autentický příběh.

24.07.2019


Naruby Naruby Joris Karl Huysmans

Palivo: Tys mi dal... :-) Nečetl jsem a číst nebudu. Díky.

27.03.2018