Reewee Reewee diskuze u knih

☰ menu

Historie včel Historie včel Maja Lunde

!! SPOILER !!

Knížka to byla naprosto skvělá, přečtená za dva dny. Jedna věc mi ale vrtá hlavou - na konci knížky se píše o nějakém Thomasi Savageovi, který napsal knihu O slepém včelaři. Napsal ji údajně poté, co jeho otec roku 1852 sestavil včelí úl. Jenže William Savage, který roku 1852 sestavil úl, měl jediného syna, Edmunda. Syna Toma měl George z jiné dějové linky (rok 2007, tuším). O žádném jiném Tomovi v knize není řeč. Dokázal by mi to někdo vysvětlit, o jakého Thomase Savage jde? :O

27.12.2017


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Jacinda:
Když jsem tu anotaci četla, taky jsem si vzpomněla na Naslouchače :)

24.02.2017 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Opravdu mě dokáže vytočit, jak každý druhý komentář obsahuje zmínku o tom, jak ten člověk nečekal, že by český autor mohl něco takového napsat. Možná jsem trošku zaujatá, možná to v těch komentářích přímo vyhledávám a je to můj problém, ale vždyť je tolik skvělých českých autorů! Bohužel problém je, že každý zná pouze Nezvala, Wolkera a Hrabala ze svých školních let, a neuvědomuje si, že třeba Aristokratku napsal český autor! Nebo co tolik opěvované Žítkovské bohyně? Bábovky? A spousta dalších!
Česká republika má holt 30x méně obyvatel než USA, tak bude mít i cca 30x méně výjimečných a originálních spisovatelů, to je přímá úměra, která jakž takž funguje.
Přestaňme se divit tomu, když nějaký Čech napíše skvělou knihu!

26.01.2017 4 z 5


K lásce připraven K lásce připraven Miroslav Plzák

jahoda333: vedle políčka "komentáře" je políčko "zajímavosti" a vedle políčka "zajímavosti" je políčko "bazar". Zkus to tam ;)

02.11.2016