Reewee Reewee komentáře u knih

☰ menu

To To Stephen King

Pravdou je, že jsem se u čtení nebála, nicméně některé moje sny (zvlášť když jsem už byla na konci knihy) nebyly zrovna nejpozitivnější. A taky jsem si jistá, že se odteď budu všem kanálům vyhýbat obloukem.

17.06.2017 5 z 5


Tajemné hry lásky Tajemné hry lásky Olivier Orbanov

Vypadá to jako erotika, ale nenechte se zmást, je to skvělý psychologický román s rozhodně originálním rozuzlením :)

11.04.2017 5 z 5


Velice tiché Ave Velice tiché Ave Milan Uhde

Skvělá kniha plná vzpomínek, přiblíží nám, mladým, minulé režimy a s nimi související těžkosti. Rozhodně doporučuji všem jako jednohubku k čaji.

22.03.2017 5 z 5


Memento Memento Radek John

Naprosto skvělá kniha, která se dostane člověku pod kůži. Strohý, přesto silně působící styl vyprávění. Nutí člověka vnucovat tuto knihu každému na potkání, předčítat každému, kdo je v blízkosti. Skvělá spousta myšlenek, nadčasovost, prostě dokonalost!

23.02.2017 5 z 5


Sloup do nebe Sloup do nebe William R. Forstchen

Vůbec nechápu to hodnocení tady. Po přečtení prvních stran jsem se absolutně začetla a nemohla od příběhu odpoutat. S hrdiny jsem prožívala každou radost i starost; skvělé téma, brilantně zpracované.
Co se týče minulosti postav, určitě do knihy patří, pomohla mi více si postavy oblíbit.
Ačkoli nejsem vyloženě fanynka sci-fi a fyzikálním popisům jsem moc nerozuměla, doporučuji úplně všem!

17.11.2016 5 z 5


Dvojčata Dvojčata Saskia Sarginson

Dlouho mi trvalo, než jsem si zvykla na to neustálé střídání postav, časů, ich/er-formy (opravdu dlouho, skoro polovinu knížky), ale nakonec jsem byla ráda, že jsem to vydržela a knížku neodložila. Příběh mě naprosto chytl, Johna jsem si zamilovala a byla jsem zvědavá, jak všechno dopadne. Otevřený konec mě ovšem zaskočil, vyvrcholení bylo to, na co jsem tak čekala, a to se nedostavilo. Jednu hvězdičku dolů za to neustálé střídání všeho, druhou hvězdičku dolů za ten konec.

22.10.2016 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Mám ráda dystopické knihy a tato mě zaujala tím naprosto odlišným tématem, i když je teda spíš fantasy než dystopie, což mě trošku zklamalo (ale bylo to mou vinou, samozřejmě). Souhlasím, že je kniha tak trochu putováním od ničeho k ničemu, žádná velká zápletka, pouze spousta malých. Po dočtení jsem byla zmatená, protože to vypadalo, jakoby kniha končila uprostřed kapitoly - ovšem potom jsem zjistila, že kniha má pokračování; a ačkoli nejspíš nebudu zarytou fanynkou této n-logie, ráda si další díl koupím.
Ve zkratce - námět zajímavý, hlavní hrdince fandím, ale zápletka bohužel nulová.

17.10.2016 4 z 5


Netvor Netvor Alex Flinn

Po Dýchání pod vodou a Hvězdě mě kniha příjemně překvapila, měla větší nápad a rozvětvenější děj, každopádně změna nafoukaného Kylea v Adriana cenícího si vnitřní krásy mi přišla naprosto nesmyslná, podle mě by se takto žádný arogantní šestnáctiletý kluk nezměnil; nakonec by to byl zase ten starý Kyle.. Trochu přeslazený příběh, ale co čekat od krásky a zvířete. Pro náctileté nejspíš ideální kniha, pro mě o hvězdičku míň :-)

31.08.2016 4 z 5


Lístky ve větru Lístky ve větru Virginia Cleo Andrews

Chvilkama jsem si taky říkala (podobně jako někteří další, co tu psali), co to ta Cathy dělá, proč se chová takhle nesnesitelně. Přemýšlela jsem, zda autorka měla špatné období a proto z knihy (potažmo hlavní hrdinky) udělala takovou.. až parodii. Nakonec mi ale došlo, co to všechno má znamenat - došlo mi, že Cathy je natolik ovlivněná tím, co jim jejich matka provedla, že nedokáže jednat jinak. Nejde o selhání autorky, nejde ani o to, že by se z Cathy stala nafoukaná slečinka; ale právě naopak. Autorka dokázala natolik popsat duši mladé slečny/ženy, která prožila tolik neštěstí, že když se člověk zamyslí, nelze než se paní Andrews klanět!

17.08.2016 5 z 5


Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Většině knih dávám 5 hvězdiček, stačí, když se mi dobře čtou a baví mě. Teď toho ale lituju, protože nemám jak vyjádřit, že tato kniha byla mnohem, mnohem lepší. Za mě asi nejlepší kniha, kterou jsem letos četla - doporučuju naprosto všem!

08.08.2016 5 z 5


Dýchání pod vodou Dýchání pod vodou Alex Flinn

Zajímavá kniha, která donutí člověka se zamyslet, bohužel - sama nevím proč - se mi nečetla úplně nejlíp. Hlavní postavu jsem chvilku milovala, chvilku nenáviděla za to, jaký je to sobec. Konec mě překvapil a díky němu si u mě kniha trochu šplhla, každopádně do dalších knih autorky se pouštět v nejbližší době nebudu.

05.07.2016 3 z 5


Co je tvoje, je i moje Co je tvoje, je i moje Tess Stimson

Silný příběh, kniha se dobře čte, bohužel mi vadila přemíra vulgarit a některé (až moc podrobné) sexuální scény; nicméně do knihy se to hodilo.

05.07.2016 5 z 5