Market116 Market116 diskuze u knih

☰ menu

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Tato série si právem získala své místo v mém srdci a stejně tak i v mé knihovně. Neuvěřitelně na mě zapůsobila a získala si mě. Četla se tak krásně...
Vždy mě něco zaujalo, ohromilo nebo překvapilo.
Liu opravdu velmi obdivuji a ta její odvaha a průbojnost je ohromující.
Spoilery:
Musím říct, že jsem hrozně prožívala Liin vztah s Rafem, jako by byli v začarovaném kruhu. Nevím jestli může být něco horšího, než když dva lidé kteří se milují, nemohou být spolu. Zvlášť když oba mají své povinnosti. Naštěstí oni vždy něco vymyslí :)
S Kadenem to nemohlo dopadnout líp...moc jsem jim to s Pauline přála.
Závěrečná bitva byla perfektní...moc se si líbilo, jak je celý příběh popisován z více různých pohledů. Přesto mi bylo líto jistých ztrát...tak to už ale bývá.
Celkově byl konec skvělý, jen jsem nečekala, že Lia odejde s Venďany, ale rozhodla se správně. Celou sérii velmi doporučuji a určitě se k ní opět vrátím. A také musím pochválit překrásné obálky série.
"Je jedno, kolikrát svět zanikne a zase se zrodí. Vždycky si budu pamatovat, kým jsme byli spolu" ♥

25.07.2018 5 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

AelinAshryver jojo na tu si vzpomínám, chtěla se stát léčitelkou...možná to bude ona kdo Chaolovi zrovna pomůže. Jinak si myslím, že i tato kniha bude ohromně čtivá a skvělá...i přesto, že sama Chaola moc nemusím a dost mě rozčiluje (kdyby vyšla kniha o Dorianovi, byla bych v sedmém nebi), ale aspoň si zkrátíme tu dlouhou chvíli na ten nejočekávanější díl :)

23.02.2018 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Jak já tuto sérii zbožňuji.
Nedokážu pochopit, jak někdo tak mladý jako Christopher Paolini dokázal stvořit něco, tak úchvatného, silného, propracovaného a velkolepého jako je Odkaz dračích jezdců.
Vím, že mám před sebou ještě dvě pokračování, ale už teď nechci, aby tato série skončila.
V tomto díle jsem se do děje přenesla téměř okamžitě, prožívala jsem všechny úspěchy i nezdary Eragona a Safiry, jejich radosti, nové poznávání neznámého i smutky, především jejich zlomená srdce. Nejkrásnější pro mě bylo, jak se Eragon zdokonaluje a i přesto, že to někdy bylo opravdu těžké, ani v nejmenším to nevzdal, zvlášť když má oporu v někom tak chápavém a skvělém jako je Safira. A zároveň jsem upřímně držela palce Roranovi, který mě velice překvapil. S nezkušeného kluka se stal silný, statečný a rozumný muž a ochránce. Bylo skvělé, že se na konci bratranci, opět shledali. Moc bych si přála, aby se poslední dračí vejce vylíhlo právě Roranovi. S Eragonem by byli neporazitelné duo :)
Jen to s Murtaghem jsem trochu tušila, přesto mě to mrzelo. Ale to, že jsou s Murtaghem bratři mě opravdu dostalo, ale když si to dá člověk dohromady, je to celkem zřejmé. Jen doufám, že Eragon se Safirou získají nějak (nevím jak) o hodně víc síly, protože jinak nemají šanci proti Murtaghovi natož Galbatorixovi, ale ráda se nechám překvapit. Věřím že Eragon nakonec bude nejlepším jezdcem ze všech :) A ještě ten vztah Eragona a Arye, vůbec netuším, jak to s nimi bude... :/
Ale už jsem velmi nedočkavá, takže jdu na třetí díl. Díl Eldest moc doporučuji, také kvůli tomu, že se tu objeví elfové, kteří jsou stejně zajímavý a jedineční jako draci, trpaslíci a lidé :)

16.08.2017 5 z 5