Knížkařka Knížkařka diskuze u knih

☰ menu

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Dám 5*, i když je to spíš na 4* ale tato série je jedna z top best!
Tobias je tu zase ten chlap, který se ničeho nelekne do chvíle než potká Tris! Dalo by se říct, že potom se lekne citům k ní? Tobias je moje oblíbená postava, což je samozřejmě i Tris, ale všichni víme jak dopadla Aliance a prostě asi tak nějak SPOILER: už není mezi námi a je to můj oblíbený neživý hrdina nebo tak něco!KONEC SPOILERU.
Oba dva mám ráda.
Tato kniha je zajímavá dozvíte se víc a já vám mohu říct jen toto: „doporučuji!"

07.06.2015 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Než začnu hodnotit knihu jako celek, chci říct, že si nemyslím, že to bylo jenom o velké a tragické lásce Tobiase a Tris, že to nebylo ani o tom jak tito dva hrdinové poznávají svět, zjišťují dosti šokující i uklidňující zprávy. Podle mě to není ani o tom, že prostě se jde vyrovnat jakžtakž se vším nebo v případě Tobiase, který již od 1.knihy odpouští Tris všechny její blbosti(Tris mám ale ráda) a je velmi až na jisté situace vyrovnaný, inteligentní člověk! Podle mě měla tato knížka i ukázat to, že co když nás někdo sleduje? Co když na nás něco zkoušejí, pozorují nás, testují nebo jsme dokonce velké pranic naproti všemu a spoustu toho neznáme a toto vše bychom si měli zapamatovat a tolerovat to! I kdyby autorčin záměr nebyl ten, toto vytknout a ukázat nám ,,jakoby" pravdu tak mě to dostatečně povzbudilo a taky mě to donutilo k zamyšlení... A toto je zásadně k zamyšlení a možná i pointa knihy/série? Ať už kolem padají hlavy nebo ne, ale asi to tak je a my se s tím musíme smířit! Ať byl záměr jakýkoli mě se tento líbil!
*****
A teď ke knize... Proč dávám 5*? Tak zaprvé je to můj názor a po přečtení této knihy všichni musíme vědět jak je vlastní názor důležitý a za druhé si myslím, že já, která se nikdy nerozbrečela u jediné knihy, protože jsem si vždycky řekla, že je to jen kniha a tady v případě Aliance jsem teda trochu brečela. Né že bych nějak hodně brečela, ale pořád mi tak nějak ukapávaly slzy a furt se mi mlžily oči. Asi to bylo i tím, že jsem věděla jak to dopadne. A já si říkám, že když přece u knihy brečíte tak to nemůže být nějaká totální blbost ne? Za mě prostě 5*!
Co mi vadilo? Tak určitě to, že mi občas přišlo, že autorka se zamotává do děje a některé odstavce jsem musela číst znovu abych pochopila různé záměry atd. A co snad říci k závěru? Mile i nemile mě překvapil. Mile proto, že si nikdo moc netroufne zabít hl. hrdinku a nemile proto, že prostě zrovna u této knihy jsem ten happy end chtěla a to moc! Mohu si ho tedy představit, ale stejně... Je mi to líto... Osobně mi bylo dost líto Tobiase, ale realita je bohužel krutá a toto bylo dosti realistické!
Kniha samozřejmě měla spoustu romantiky, akce a já jdu číst Čtyřka: divergentní povídky. Což vypovídá za vše ne? Tento díl si přečtete! Stojí to za to...

02.06.2015 5 z 5