rencovav rencovav diskuze u knih

☰ menu

Hipík Hipík Paulo Coelho

Uch, tak tohle je jedno velké ne. Nebylo to ok. Nelíbilo se mi to. A děsí mě představa, že má být (dle anotace) autor jedním z nejvlivnějších spisovatelů současnosti. Nejen že je tato kniha naprosto divně strukturovaná (autobiografie er-formou, jenže pak najednou místo Paula vypráví Karla a najednou Marie a ostatní...). Pak je tady ta filozofie - naprosto zvrhlá, nemožná, jsou to bludy. Já nevím, jestli to mám komentovat. Paralelní reality, boží spravedlnost a podobné bláboly. Ti lidé, jsou-li opravdu skuteční, jsou nemocní, ne osvícení. Utíkají před světem a říkají tomu revoluce. Berou drogy a považují se za osvícené. Kradou a vzývají u toho boha, aby stál při nich. Mluví o spravedlnosti a lásce a sami jsou neskutečně sebestřední, zaujatí jen sami sebou, nějakou svojí myšlenkou, která vůbec nedává smysl, ale oni ji beztak musí všem nacpat a kdo ji nepřijme, ten si zaslouží jejich opovržení.

Nečtěte to. Nepodporujte to. Fakt ne. Ze svého to-read seznamu jsem vyřadila všechny knížky od autora, které tam doposud byly. Ne, ne, ne. Už loni jsem se spálila, tohle bylo vyloženě nesnesitelný. A i když by mě Alchymista docela lákal, přečtu si o svatojakubské cestě raději od někoho, kdo není úplný blázen a manipulátor.

12.02.2021 odpad!


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Tady jsou na Vidořád samé pozitivní recenze, ale já jich taky četla dost negativních. Tak nevím, jestli se do toho pustit. :)

07.02.2016


Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Kniha mě ze všech tří titulů vložených do aktuální soutěže zaujala sice nejméně, ale i tak nemusí být špatná. :)

11.08.2013


Čistý Čistý Andrew Miller

Pokud by se mi podařilo tuhle knihu vyhrát v aktuální soutěži, ráda si ji přečtu! :)

11.08.2013


Hlavní třída Hlavní třída Sinclair Lewis

Zatím se mi nepodařilo se ke knížce dostat, ale chystám se, neboť jsem na ni četla docela dobré recenze :-)

10.08.2013