kachnch kachnch diskuze u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Já byla (a stále jsem) z návratu do kouzelnického světa nadšená. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout, nostalgicky jsem se usmívala i brečela nad návratem starých postav a přála jsem si, aby stránky nikdy nekončily. Zápletka je dle mého názoru vymyšlena skvěle a pro fanoušky původních příběhů je to snad nejlepší možnost, jak přijít s pokračováním, před kterým uplynula tak dlouhá doba. Možná jen to samotné rozuzlení by mohlo být trochu neotřelejší a složitější.
Podle mě tuto knížku nelze přirovnávat na stejnou úroveň k předchozím příběhům a přijde mi, že někteří čtenáři si tento fakt neuvědomují. Ano, děj určitě není tak živý a podrobný, jedná se ale o podklad k divadelní hře a ne o klasický román. Ano, charaktery nejsou zcela totožné, jako bývaly, ale je tam rozdíl 19 let, postavy dospěly a změnily se, mají děti a nemohou tak být kopiemi svých mladších já. Samozřejmě, že knížka díky tomu tak bude jiná.
Pár maličkostí bych asi vytkla, ale nic, co by zkazilo mé dojmy ze čtení.

04.08.2016 5 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

- komentář může obsahovat spoilery -

Druhý díl této série mě rozhodně nezklamal, román byl čtivý, napínavý, příjemně napsaný. Avšak Labyrint byl dle mého názoru lepší.
Moc mě nenadchl konec. Byl takový mdlý, opakující se... Čekala jsem něco zajímavějšího, více překvapujícího. To, že neměli "zachráncům" opět věřit se dalo čekat, takže Thomasovo probuzení do ničeho mě zkrátka nepřekvapilo.
Dále mi přišlo, že tu byly části, kde se tak nějak nic nedělo - ale někdy je to možná lépe, než přebytek akce...

06.03.2015 4 z 5


Silo Silo Hugh Howey

První příběh z budoucnosti, o které bych si dokázala představit, že se jednou vážně uskuteční.
Výborně napsaná knížka s výborným příběhem. Jedno z velkých plus dávám za to, jak autor dokázal i zdlouhavější popisy podat zajímavě. Za nejlepší část považuji objevení nového Sila; celkem mě mrzelo, že v knížce bylo prakticky až ke konci a nebylo do příběhu zahrnuto více.
Asi bych čekala o něco zajímavější konec, ale zklamaná rozhodně nejsem.

03.09.2014 5 z 5