julliette julliette diskuze u knih

☰ menu

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Je to nádherná originální kniha. Jak se osudy tří statečných lidí protne v jedno dobrodružství. Arlen se stal Tetovaným, protože zjistil, že vytetované chrany na těle jsou stejně účinné jako chrany v kruhu nebo na zbraních, a tak se může bránit svým tělem, ale energie která odrazí démony vstřebá trochu démonské a tak se Arlen změnil, rychle se hojí, jeho povaha se změnila, chce jen vraždit démony a bránit lidi, které oni napadli. Leesha se zase vyzná v bylinkách a ví, jak vyléčit rány od démonů. Rojer zase umí hrát na housle a zjistil, že démoni mají k hudbě vztah, takže podle melodie se buď se uklidí nebo rozzuří a utečou. Všechny tři démoni o někoho připravili, málem také umřeli, ale měli štěstí. Rojer s Leeshou se potkali, pak potkali Tetovaného, který je ubránil před démony. Leesha věří, že v Tetovaném přeci jenom něco lidského zůstalo a měla pravdu. Ona se s ním vyspala. Pak pokračovali cestou až do vesnice, kam měla Leesha namířeno, ale Tetovaného přiměla, aby zůstal a pomohl jim v boji. Tak vesničany naučil různé chrany, jak mají bojovat a tak, dokonce i Leesha se něco naučila a za to svěřila Tetovanému tajemství tekutého ohně, který dokáže vážně poranit a odehnat démony.
Tak se uvidí, jak jejich boj bude pokračovat, jestli dokáží najít Jádro, ze kterého démoni pochází.

05.05.2015 5 z 5


Zloděj těl Zloděj těl William King

ještě jsem ji nečetla, ale podle popisu by to mohlo být zajímavé

17.12.2014 4 z 5


Oběť Oběť Andrea R. Cremer

Krásná kniha, jenom pořád nechápu, proč si nevybrala Rena, když ho taky miluje, vždyť je stokrát lepší než Shay. To není fér, proč musel Ren umřít, jenom mě zarazilo, že Calla chvilku truchlila, pak si řekla, no jo, umřel, válka přináší oběti, milovala ho, byl to její druh, proč musel umřít zrovna on, ale teď čeká další boj, truchlení hodím za hlavu, nazdar.
Probrečela jsem konec, bože, proč musela autorka nechat Rena umřít, to nemohl umřít Shay? A proč u všech svatých, Calla nehledala způsob, jak mu navrátit život, vždyť v podsvětí už byla, kouzla existují, tak proč se nepokusila zjistit, jestli by nešlo navrátit život? To se tak snadno vzdává? Já bych tu Callu s chutí zaškrtila, neví, co je pro ni nejlepší. Copak nechápe, že ten kdo může za smrt Rena je ve skutečnosti Shay? Přemýšlejte. Kdyby se neobjevil, Calla by ho nikdy neproměnila, nikdy by se do něj nezamilovala, nikdy by od Rena s ním neutekla a on by žil, s Callou, s jejich novou smečkou, válka by možná přeci jen nastala, ale stejně by vyhráli.
Tímto dílem končím sérii, protože čtvrtý díl se mi číst nechce, proč taky, že?

16.12.2014 5 z 5