julliette julliette diskuze

☰ menu

Stephen King

No, musím říct WoW, jaké krásné knihy on napsal, které mě zaujaly.

27.12.2014


Kolik knih přečtete za měsíc (rok)?

Mnozí si myslí, že jsem závislá na knihách, možná že mají pravdu, protože jsem schopna přečíst za měsíc tak 20 knih, to závisí na tloušťce knih. Ale to neznamená, že čtu pořád, to ne. Čtu jen odpoledne a večer, takže takovou tří-set stránkovou knihu zvládnu přečíst během čtyř hodin, no problem. :)

26.12.2014


Proč někteří lidé nečtou? A jak je k četbě přivést?

V dnešní době jakási část obyvatel odmítá a zavrhuje čtení. Je to smutné, protože dnešní generace a hlavně ve velkých městech se stahuje spíše k internetu a facebooku. No, nutit do čtení nikdo nikoho nemůže. Já jsem začala číst dobrovolně a dobře jsem udělala. Hlavně u dětí, byla jsem toho svědkem, je hodně velmi časté, že když jim rodiče nutí čtení, ony nadávají, křičí, brečí, že nechtějí číst, i můj příbuzný je toho živý důkaz, protože on dostal k Vánocům knihu i s obrázky, ale jak se znechuceně tvářil, no přesvědčovat ho nebudu, ať začne číst, to by neprospělo.
Myslím si, že když dětem rodiče vnucují čtení, tak později v dospělosti, knihy odvrhují a odmítají možnost, že by se čtení stalo jejich zábavnou činností. No, já jsem sama taky v mládí moc nečetla, brala jsem to za ztrátu času, ale pak mě čtení přilákalo, zaujalo. A teď čtu velmi často, knihy se stávají smyslem mého života. A doufám že dnešní generace mladistvých si také oblíbí knihy, protože se z nich dá toho spousta naučit. :)

26.12.2014


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

Já jsem začala hodně číst před třemi lety a byla jsem velmi překvapena, jaké nepřeberné množství knih existuje. Začala jsem tedy číst fantasy knihy, pak mě zaujaly romány a nakonec i sci-fi, a momentálně čtu všechno smíchané dohromady. Ale mám v plánu zkusit i horory, no uvidím. Prý na svůj mladý věk čtu až moc aktivně. Co je na tom špatného? Vždyť čtení je super činnost, ne?

26.12.2014